polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:183/582)

Najlepsza kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną 805

przed żeby dobrze wystygła). Dodajemy po 2 gałki lodów, zalewamy mlekiem i na wierzchu układamy bitą śmietanę. Całość posypujemy startą czekoladą lub kakao. Możemy też polać domowym karmelem lub polewą czekoladową... Jak się bawić to się bawić! 🤪 Jeżeli lubisz desery kawowe koniecznie sprawdź przepis na  TIRAMISU Z FIGAMI | BEZ CUKRU I GLUTENU

Czarnawisienka
Sernik na zimno a la ptasie mleczko 193

łyżek cukru pudru cukier waniliowy 1 szkl.śmietany 36 %  100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników kilka pokruszonych "ludków" z sezamu i pestek w karmelu polewa czekoladowa Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników. Twaróg wymieszać z cukrami. Śmietanę ubić na sztywno , stopniowo dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatynę namoczyć

Moje domowe kucharzenie
Ciastka owsiane z polewą czekoladową 151

masła  1 jajko  80 g mąki pszennej  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia  100 g cukru  opcjonalnie 1 szklanka żurawiny  Polewa czekoladowa: 1 łyżka masła lub oleju kokosowego  1 łyżka cukru  3 łyżki kakao  100 ml mleka Przygotowanie : Wymieszać masło z cukrem. Do masy dodać jedno jajko i wymieszać

Słodka Strefa
Cycki murzynki 235

czekoladową:) Niebo w gębie:D Ciasto:  15 dag maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 białek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka Masa: 1/2 litra mleka  6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny z kremem 109

kremem to najprostszy przepis na najsmaczniejsze babeczki kakaowe, ale w lekko podrasowanej wersji. Muffiny nadziewane są powidłami, a na wierzchu pokryte pysznym klasycznym kremem. Można zamiast kremu przygotować polewę czekoladową lub udekorować cukrem pudrem. W każdej wersji będą pyszne. Babeczki wychodzą puszyste ale nie suche. Można je nadziać powidłami lub pozostawić solo bez niczego. Na ich kolejną korzyść przemawia fakt

Relaxtime
Jeżynowa rolada od serca 172

Rolada biszkoptowa z sercem i od serca. Z jeżynami mrożonymi i galaretką z tych owoców. Jest delikatna, puszysta, do tego czekoladowa. Bardzo lubię rolady owocowe bo nie są mdłe, a jeżyny dodatkowo kwaskowe i przełamują słodycz ciasta. biszkopt: 5 dużych jaj 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 ml mleka 1/2 szklanki cukru(...)galaretka jeżynowa: 450 g jeżyn mrożonych 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru krem jeżynowy: galaretka jeżynowa 1/2 porcji 300 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa puder Galaretka jeżynowa: Jeżyny przekładam do garnka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję aż będą miękkie. Przecieram przez gęste sito. Żelatynę namaczam w 1/5 szklanki wody. Dodaję

wesoła kuchnia
Ekspresowe ciasto łaciate 171

pieczeniu. Jest wilgotne i słodkie.  Przepis istnieje w moim starym zeszycie od lat, kiedyś piekłam go bardzo często teraz już zapomniane a szkoda bo bardzo smaczne, polewa czekoladowa z wiórkami kokosowymi dopełnia smaku. Polecam skusić się na upieczenie blachy tego podzielnego ciasta. Składniki na blaszkę 25/30 Ciasto: 5 jajek 2,5 szklanki + 3 łyżki   mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
Pomarańczowy mazurek z czekoladą 161

Tradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladową polewą i orzeźwiającą konfiturą z pomarańczy to świetna propozycja słodkiego Wielkanocnego deseru. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka: 200g konfitury z pomarańczy 1 łyżeczka żelatyny 100g mlecznej czekolady 90ml śmietany 30% 2 łyżki masła

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka z multiwitaminą i polewą czekoladową. 205

czekoladowa w kartoniku Moja szklanka ma 200 ml Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy rozpuszczone masło i napój, mieszamy, następnie dodajemy mąkę z proszkiem i jeszcze raz mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy margaryną , jeśli macie sylikonową to nie trzeba.Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.Zimną babkę polewamy gotową polewą

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe 252

górę czekoladowy ganache… Jak dla mnie połączenie idealne :) Ciasto, które widzicie na zdjęciach piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki: 200 g mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 50 g kakao 0,5 szklanki maślanki 1 szklanka wody 150 g masła 3 jajka Składniki na polewę(...)upewnić się wcześniej czy nie jest surowe wkłuwając w środek drewniany patyczek) odklejamy papier do pieczenia i odstawiamy ciasto do góry nogami do ostudzenia na kratce. Przestudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy malinami. Podajemy schłodzone (co nie powinno być problemem przy takiej temperaturze jak dziś :) ). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Szybka babka wielkanocna 756

polewą czekoladową i krokantem, która znika z prędkością światła, bo ponoć jest taka dobra :) Po inne przepisy świąteczne zapraszam do zakładki Wielkanoc. Składniki na blaszkę z kominem o średnicy 22 cm: 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka M/L 3/4 szklanki cukru 2 saszetki cukru waniliowego 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju Polewa

Ze smakiem i z pasją
FIT KNOPPERS – najlepszy przepis! 155

które zostało ) * całe małe jajko – 1 szt * słodzidło – do smaku ( ok. 80 g ) * budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 1 op / 40 g POLEWA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI: * orzeszki ziemne niesolone – 100 g * czekolada mleczna – 200 g * mleko – ok. 100 ml     Wybierz sobie blender w Media Markt!   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Płatki(...)wyłożoną papierem, odstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Twaróg mieszamy z białkami i jajkiem. Dodajemy słodzidło i budyń, blendujemy. Wylewamy na zimny spód. Pieczemy ok. 35 minut w 180C. Studzimy. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej z mlekiem. Orzeszki prażymy na patelni, studzimy, kroimy. Tak – podprażcie sobie orzeszki – wydobędziecie z nich cały smak i będą zdecydowanie fajniej chrupały

Ostra na Słodko
Ciasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą 144

Ciasto MAKOWO – SEROWE z jabłkami i polewą – Zapraszam na wspaniałe ciasto z dużą ilością maku i puszystą masą serową. Właściwie jest to dla mnie sernik z makiem. Wygląda apetycznie, jest wysokie, sernik jest delikatny, a masa makowa jest wilgotna i aromatyczna. Ciekawego akcentu dodaje warstwa jabłek z polewą czekoladową. Ciasto idealne na Święta. Jest z nim trochę zachodu, więc radzę

Mała Cukierenka
Babka makowa 2 123

mąka pszenna - 20 dag mąka ziemniaczana- 20 dag jajka - 4 szt margaryna - 25 dag cukier - 20 dag mak - 20 dag proszek do pieczenia 2 łyżeczki mleko - 1/3 szkl polewa czekoladowa tłuszcz do formy bułka tarta do formy płatki migdałowe Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze

przepisy- Milki
Stefanka. 130

Stefanka to pyszne miodowe ciasto, przełożone delikatnym kremem. Ciasto, które nieodłącznie kojarzy mi się ze świętami. Stefanka to ciasto przełożone masą grysikową, polane słodką polewą czekoladową. Każdego dnia smakuje lepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Stefanka Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 200 g masła 140 g drobnego cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka

To co lubię - gotuję i polecam