polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:182/582)

Podwójne ciasto z morelami 262

nimi morelowy krem budyniowy, który dobrze będzie się kroił po całkowitym wystudzeniu ciasta. Najlepsze jest to, że nic tutaj nie zostaje, ani białka, ani żółtka. Ciasto dodatkowo można polać polewą czekoladową. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 100 g masła 1 łyżka śmietany kwaśnej KREM MORELOWY

https:KKuchniaMniam
Kokosowe naleśniki z nutellą 346

mleko – 100 ml * jajko – 2 szt * wiórki kokosowe – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej – 50 ml DODATKOWO : * nutella – 200 g * polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy obydwa mleka , roztrzepane jajka , kokos i olej. Dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki , uważając by się

Ostra na Słodko
rolada bakaliowa w waflu 130

rolada kojarzy mi się z dzieciństwem i popularnym wtedy blokiem czekoladowym. Jest bardzo smaczna, zwłaszcza jeśli dodamy do niej dużo ulubionych bakalii. Z podanych składników wyszła mi bardzo długa rolada, spokojnie wystarczy dla większego grona łasuchów. Składniki: 2 grube wafle(...)herbatników 100 g rodzynek 100 g skórki pomarańczowej  250 g margaryny (nada się lepiej niż masło) 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 3 banany polewa czekoladowa (przepis tu) 100 g kokosu  kilka łyżek mleka Galaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić. Margarynę, cukier i kakao zagotować, dodać bakalie  i odstawić do wystudzenia. Herbatniki połamać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 154

masy serowej dodajemy resztę wiśni i mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy masę wiśniową, na nią masę czekoladową (kolejność można oczywiście zmienić i ja następnym razem tak zrobię, gdyż masa czekoladowa jest cięższa i lepiej jej będzie na dole :) wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C piekarnika. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni(...)będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), żeby stężało. POLEWA CZEKOLADOWA: 4 łyżki przegotowanego, letniego mleka lub wody 1 łyżka gorzkiego kakao 100 g czekolady mlecznej dowolna dekoracja (u mnie czekoladowe serduszka)      Do niewielkiej, szklanej miseczki wlewamy

Rozpustne gotowanie
Ciasto czekoladowo-buraczkowe 117

cukru trzcinowego 4 jajka 400 g mąki pszennej szczypta soli 40 g kakao 12 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków Polewa czekoladowa: 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao kolorowa posypka Wykonanie: Buraki obieramy, kroimy  w grubą kostkę i dokładnie blendujemy(...)masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa. Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta, dodajemy do niej jeszcze odrobinę mleka i dokładnie mieszamy. Polewą malujemy ciasto, a następnie posypujemy ją posypką

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto czekoladowo- budyniowy wulkan 92

Składniki na ciasto: 300 gram mąki pszennej tortowej 4 jajka 30 gram kakao 75 ml oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gram cukru 150 ml mleka polewa czekoladowa : 100 gram czekolady mlecznej plus 2-3 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie kremu budyniowego: Zagotowujemy ok 450 ml mleka. Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajko i dokładnie(...)zabieramy się do przygotowania ciasta czekoladowego. Przygotowanie ciasta czekoladowego: do miski przesypujemy cukier, wbijamy jajka i mieszamy. Kolejno dodajemy mleko i olej. Mieszamy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy suche składniki. Następnie masę jajeczną przelewamy do suchych składników i mieszamy dokładnie do momentu aż powstanie jednolite, gęste czekoladowe ciasto. dno tortownicy o średnicy

Blog kulinarny S9.PL
Biszkopt z kremem kajmakowym 53

pudru Wszystkie składniki na krem wrzucamy do miski i miksujemy do momentu powstania gęstego kremu.  Dodatkowo: pół słoiczka dżemu malinowego 9 sztuk herbatników kawa do nasączenia biszkopta Polewa czekoladowa: 120 ml śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady gorzkiej Spód biszkopta wykładamy do blaszki. Wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugą połową biszkopta. Nasączamy go kawą. Rozsmarowujemy dżem. Wykładamy resztę kremu

Relaxtime
Brownie. 138

Propozycja do weekendowej kawusi. Brownie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto,  dla wielbicieli czekolady. Zrobiłam z myślą o synu, bo bardzo lubi.  Chociaż przyznaje, że ja też się zajadam :) Ciasto jest dość proste w wykonaniu.  Wystarczy roztopić masło z czekoladą, dobrze ubić jajka, potem to razem wymieszać.  Na koniec wsypać mąkę, znów wymieszać i upiec. Prawda(...)margaryną  i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy.   Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut.   Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową

Agusiowe smakołyki
SERNIK Z MASCARPONE 92

sernik z mascarpone, taki puszysty, delikatny w smaku, bardzo prosty w przygotowaniu. To sprawdzony przepis na sernik, niezwykle kremowy i pyszny. Dodatkowego uroku nadają dekoracje, np. aksamitna polewa czekoladowa z ciemnej lub białej czekolady, cukier puder, klasycznie lukier oraz świeże, kolorowe owoce, bakalie, kandyzowana skórka pomarańczowa lub płatki migdałów. Niezależnie czym udekorujesz swój wypiek polecam Ci sernik z mascarpone(...)twarogu, np. z wiaderka 250 g mascarpone 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/2 szklanki drobnego cukru 3 łyżki cukru z wanilią 50 g miękkiego masła 5 średnich jajek do dekoracji: polewa HELIO + owoce, np. borówki, truskawki czy maliny Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis jest na tortownicę o średnicy 24 cm. Sernik piekę w kąpieli wodnej

Zasmakuj Kuchni
Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 263

się schłodzi. Do nakładania na tort powinna być całkowicie płynna, ale w temperaturze około 30-32⁰C. Za ciepła – rozpuści nawet bardzo zimny krem. Dopiero wtedy, gdy mamy gotową polewę czekoladową w odpowiedniej temperaturze, wyjmujemy z lodówki bardzo mocno schłodzone ciasto. Na wierzch wylewamy część czekolady i przesuwamy ją szpachelką lub szerokim nożem w stronę krawędzi, tworząc zacieki na bokach(...)zimnego 125ml śmietany 36% – bardzo zimnej 3-4 pełne łyżki cappuccino rumowego 2 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki cukru pudru (na dużą tortownicę 22-25cm ilość składników podwajamy) POLEWA Z KAPIĄCEJ CZEKOLADY 100g dobrej gorzkiej czekolady 65g masła 82% tłuszczu (na dużą tortownicę 22-25cm ilość składników podwajamy) SKŁADNIKI DO OZDOBY ciastka Oreo czekoladki rurki waflowe

Karo in the Kitchen
Ciasto cytrynowe 341

cytryny i aromatem waniliowym. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 55-60 min. w temp. 170 st. C do suchego patyczka. Ciasto polać polewą czekoladową. Cukier puder i kakao wsypać do rondelka. Zalać 3 łyżkami wrzątku. Chwilę podgrzać do połączenia składników. Zdjąc z ognia i dodać 1-2 łyżki masła/margaryny oraz 1 łyżkę śmietany

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kokosanki 193

Kokosanki to jeden z lepszych smaków dzieciństwa . Delikatne ciasto, polewa czekoladowa i wiórki kokosowe.  Idealne do kawy. Zamieniłam tradycyjny aromat do ciast na likier kokosowy. Ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru 8 łyż. oleju 8 łyż. wody likier kokosowy 2 łyż. proszku do pieczenia Polewa: kostka margaryny  3/4 szkl. cukru szklanka

Wypieki Uli
Czekoladowiec z winogronem, rzeżuchą i orzechami włoskimi (bez mleka i bez jajek) 211

szklanki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1 łyżeczka octu - 5 łyżek oleju - 1 szklanka wody - duża garść orzechów włoskich - miseczka winogron - garść świeżej rzeżuchy Składniki na polewę czekoladową: - 1/4 szklanki wody - 1 i 1/2 łyżki masła - 2 łyżki cukru - łyżeczka cukru wanilinowego - 1 czubata łyżka kakao Suche składniki mieszamy w misce: mąka, kakao, soda, cukier, sól, cukier(...)masy. Przekładamy ciasto do brytfanki lub blaszki na babkę (Ja akurat używam właśnie takiej blaszki) Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Gotowe ciasto wyciągamy do przestygnięta i przygotowujemy polewę. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Mieszamy, gotujemy. Dodajemy masło, ściągamy z gazu i dosypujemy kakao. Wszystko bardzo szybko mieszamy i nakładamy na ciasto. Górę ozdabiamy przekrojonymi

upichcona
Ciasteczka czekoladowo-migdałowe 198

pyszne ciasteczka, które często goszczą na naszym stole. Nie lubimy pierników więc te ciasteczka doskonale nam je zastępują.  Gotowe ciasteczka można dowolnie udekorować - posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową i posypać mielonymi migdałami czy wiórkami kokosowymi lub udekorować pisakami cukrowymi. Zamiast migdałów możemy dodać orzechy lub też słonecznik. składniki: 150 g margaryny 340 g mąki pszennej 110 g czekolady

Monia miesza i gotuje