owoców leśnych (można użyć frużeliny, albo dżemu owocowego) Do nasączenia tortu użyłam 2/3 szklanki zaparzonej mocnej kawy, ostudzonej i posłodzonej do smaku. 1/3 szklanki mocnego alkoholu ;) Polewa czekoladowa 1/2 szklanki śmietany kremówki 1 tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej Podgrzejcie śmietanę w garnuszku następnie dodajcie czekoladę i wymieszajcie do uzyskania gładkiego sosu. Schłodźcie do temperatury
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzełożona herbatnikami, oblana polewą czekoladową i posypana wórkami kokosowymi tworzy niesamowitą całość. Polecam to szybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia. składniki na formę 22 na 28 cm 450 g herbatników 1 litr mleka 1 szklanka cukru kryształu kostka masła (200g) 1 szklanka kaszy manny 2-3 łyżki kakao garść wiórków kokosowych polewa 3 łyżki mleka
Smakowite Daniapolecam szarlotkę z polewą czekoladową. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 10 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 13 dag cukru 30 g margaryny Masa jabłkowa: 2,5 kg obranych jabłek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku Masa budyniowa: 2 żółtka 150 g mąki 4 szklanki mleka 100 g cukru 200 g margaryny Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki
Ewusiowe SmakiPiec w temp 160 C ok 1 godzinę. Sernik jest upieczony gdy po dotknięciu patyczkiem sprężynuje. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g masła 100g cukru 100 ml zagęszczonego mleka Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy cukier, dokładnie mieszając aż cukier się rozpuści. Doprowadzamy
W kuchennej krainiedrugim blatem biszkoptu. Polać polewą czekoladową. Krem: 2 szklanki mleka pełnego w proszku (użyłam łaciatego) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 300 g masła Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć mikserem, a następnie powoli dodawać mleko z cukrem. Na koniec wsypywać partiami mleko w proszku. Ucierać aż krem będzie jednolity. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady
Delicious Titbitsjeżeli ciasto robimy w całości (nie wycinając kółek, należy powiększyć ilość kemu z mascarpone(250 g serka mascarpone, 170 g białej czekolady i 1 łyżeczka oleju ) oraz polewy czekoladowej (około 120 g) Smacznego i słodkiego Dnia Matki
Zabawa smakiemtwarogu sernikowego z wiaderka 1,5 szklanki cukru (350 gram ) 4 łyżki mąki pszennej (60 gram ) 5 jajek 150 gram masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego Składniki na polewę czekoladową: 100 gram masła 3 łyżki kakao 2 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Izaura – wykonanie: Przygotowujemy ciasto czekoladowe. W tym celu do rondelka(...)powstania jednolitej gęstej konsystencji. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywno. Ubite przelewamy do ciasta czekoladowego i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy blaszkę o wym. 36×24 cm. i wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowaną masę czekoladową wykładamy na blaszkę. Należy odłożyć 4 łyżki ciasta czekoladowego, ponieważ potem posmarujemy nim wierzch ciasta. Przygotowujemy masę serową. W tym celu miękkie masło miksujemy
Olcia gotuje!mleko w proszku – 400 g * masło – 200 g * mleko 3,2% – 220 ml * cukier puder – 2 czubate łyżki * ziarna wanilii ( lub ekstrakt waniliowy ) POLEWA CZEKOLADOWA: * masło – 50 g * mleko – 4 łyżki * cukier puder – 4-5 łyżek * kakao – 4 łyżki * mleczna czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mlek gotujemy z wanilia oraz(...)wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Na spodzie blach układamy warstwę herbatników kakaowych, przykrywamy polową kremu i herbatnikami zwykłymi. Na to reszta kremu i herbatniki kakaowe – lekko dociskamy. POLEWA: Wszystkie składniki oprócz czekolady gotujemy razem ( na gładki krem), lekko studzimy, polewamy. Na wierzch (taki ciepły!) ścieramy mleczną czekoladę. Ostawiamy na noc do przegryzienia. Smacznego
Ostra na Słodkostołu w ekspresowym tempie. Na pewno będzie gościło na moim stole podczas świąt. Można dodać do niego przyprawę do piernika, dzięki czemu nadamy mu bardziej świąteczny charakter. Keks mocno czekoladowy ze śliwką i bakaliami Składniki: 120 g mąki 2 czubate łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła 1/2 szklanki cukru dark muscovado 1/2 szklanki cukru(...)gorzkiej 50 g suszonej śliwki 40 g orzechów włoskich 50 g mieszanki bakalii do keksu 20 g żurawiny suszonej pół łyżki mąki do obtoczenia bakalii 4-5 śliwek polewa czekoladowa Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy. Świeże śliwki kroimy na ćwiartki i zasypujemy cukrem. Odkładamy aby puściły sok. Suszone
Mania Gotowaniacóż to było za ciasto - migdałowy biszkopt, galaretka pomarańczowa i do tego mus czekoladowy oblany czekoladową polewą. Istna delicja tylko dużo lepsza od tych sklepowych i odrobinę większa. Ciasto idealne na święta i specjalne okazje, a my łasuchy takie okazje potrafimy znaleźć każdego dnia. Jeśli nie macie mąki migdałowej lub uznacie, że jest dla Was za droga z powodzeniem możecie(...)czekamy aż żelatyna się rozpuści. Studzimy 5 minut i wlewamy rozpuszczoną żelatynę do pozostałego soku i dokładnie mieszamy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na biszkopt. Mus czekoladowy: 100 g czekolady (użyłam gorzkiej, ale może być mleczna) 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Żelatynę zalewamy wodą odstawiamy do napęcznienia
Cynamonowe szczęścietutaj wielbiciele bakalii? Mam coś dla was pysznego! Ciasto z bakaliami i polewą czekoladową. Pyszności!!! Składniki: Ciasto 2 jaja 40g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 50g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850 10g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850 do obtoczenia bakalii 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 10g pistacji prażonych 10g moreli suszonych 10g śliwek suszonych 10g orzechów laskowych prażonych 10g orzechów włoskich
Truskawkowa Fiestagalaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić? Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki miodu 1 łyżka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru pudru KREM : 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe masło DODATKOWO : puszka masy kajmakowej (krówkowej) POLEWA : 0,5 kostki margaryny
Pani na deserskładników, dobrze ubite białka i kąpiel wodna – czyli pieczenie sernika w towarzystwie parującej wody. Słodko-kwaśne przetarte maliny pasują do niego idealnie, ale równie dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa lub karmelowa. Ja już planuję upiec go po raz trzeci – na Walentynki! Sernik z sosem malinowym: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego (np. Mój Ulubiony(...)mielonego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego (np. Mój Ulubiony z Wielunia, Delfiko, Piątnica) 150 g miękkiego masła (3/4 kostki) 6 ekologicznych jaj 1/2 szklanki cukru pudru + 2 łyżki do polewy 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 laska wanilii 150 g malin + do dekoracji'; document.write(" "); Uwaga: Wszystkie składniki (ser, masło, jajka, mleko – powinny
Poezja smakupuder, Twoi goście będą zachwyceni. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - 6-7 soczystych jabłek - 4 łyżki miodu - 1,5 łyżeczki cynamonu - łyżka masła - szczypta kardamonu - cukier puder lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Umyte jabłka kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy miód z masłem i przyprawami, wrzucamy jabłka i dokładnie mieszamy z powstałym sosem. Dusimy około 5 minut. Ciasto francuskie
W poszukiwaniu inspiracjijajek 1 szkl cukru 1,5 szkl mąki 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa kajmakowa polewa czekoladowa bakalie do przybrania Masło utrzeć z połową cukru, dodać po jednym żółtku , ubijać aż do uzyskania puszystej masy. Białka ubić na pianę z resztą cukru, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Z ciasta upiec 3 placki w formie
Gotowanie jest łatwe