obejrzymy, już nas zastanie! Jeden z blatów umieszczamy z powrotem w blaszce wyłożonej papierem. Papier do pieczenia może być ten sam, na którym ciasto się piekło. Na biszkopt czekoladowy wykładamy nasz sernik, następnie nakładamy dżem owocowy. Ja robiłam to przy pomocy rękawa cukierniczego, ale można poradzić sobie zwykłą łyżeczką układając go punktowo. Rękaw cukierniczy jest o tyle dobry(...)część ciasta i wkładamy do lodówki, żeby stężał, zmiękł i nabrał niesamowitego smaku. Przed podaniem ciasto wystarczy oprószyć cukrem pudrem. Jeżeli cukier puder to dla Ciebie zbyt skromnie, polewa czekoladowa też będzie świetnym rozwiązaniem! Wioleta Gargula
MamaOskarkapudru 3 czubate łyżki maku 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 80 g masła roztopionego i ostudzonego 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier cytrynowy do oblania babeczek do dekoracji kolorowe kwiatki z opłatka 1. Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. 2. Dodajemy(...)mieszamy i wykładamy do wcześniej wysmarowanych i wysypanych bułką tartą foremek. Pieczemy w 180 stop. przez 20 minut bez termoobiegu Jeszcze ciepłe babeczki wyjmujemy z foremek. 5. Wystudzone babeczki polewamy czekoladą lub lukrem cytrynowym i dowolnie dekorujemy (u mnie kwiatki z opłatka
Gotowanie...to proste !pszenna – 3 szkl Mąka ziemniaczana -1 szkl Jajka – 4 szt Masło 25 dag Cukier -1,5 szkl Kefir – 1,5 szkl Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Sól – szczypta Polewa czekoladowa Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek przesiać do miski. Żółtka oddzielić od białek. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę i dodajemy po 1 żółtku i dalej ucieramy. Następnie(...)delikatnie łyżka mieszamy. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 60 minut w temp 180stC. Wyjmujemy, studzimy i dekorujemy polewą
Camilla w kuchniczubate łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 10 – 12 kostek gorzkiej czekolady ( 60% kakao), 1,5 łyżeczki kropli miętowych, 1 szklanka malin + kilka do dekoracji (świeżych lub mrożonych), polewa czekoladowa Sposób przygotowania: Czekoladę posiekać. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę wymieszać z sodą. Do ubitych jajek dodawać na przemian, stopniowo, maślankę, wymieszaną z sodą mąkę(...)wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto polać polewą i udekorować pozostałymi malinami
Nie tylko w kuchniWegańskie karmelowe brownie bez pieczenia. Dekadenckie, czekoladowe, bogate i kremowe ciasto brownie bez pieczenia. Ten wegański, bezglutenowy deser bez pieczenia dosłownie rozpływa się w ustach i trudno się oprzeć by przestać go jeść. Te małe karmelowe brownie z czekoladą jest idealnie słodkie i bardzo zdrowe. Po zjedzeniu tego ciasta czujemy przyjemną satysfakcję, że zjedliśmy coś bardzo zdrowego. Brownie wypełnione daktylami(...)szklanki syropu klonowego Warstwa karmelowa: – 400 ml mleczka kokosowego z puszki – 1 łyżeczka wanilii – 1 ½ szklanki suszonych daktyli bez pestek – 4 łyżki oleju kokosowego Polewa czekoladowa: – ½ szklanki mleczka kokosowego z puszki – ½ szklanki kakao – 1 łyżeczka wanilii – 3 łyżki oleju kokosowego – ½ szklanki syropu klonowego Mleczko kokosowe wkładamy do lodówki
Zdrowy Styl Joannydzieci Do środka możesz włożyć ulubioną konfiturę oraz dowolne owoce, np. jabłka, jagody, borówki, truskawki. Inne słodkości: ** Lody z mrożonych bananów ** Rożki francuskie z jabłkami ** Najprostsze muffinki czekoladowe ** Ciasteczka serowe z jabłkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 275 g ciasta francuskiego kilka łyżek wiśniowej konfitury (lub innej owocowej) wiśnie (świeże lub mrożone) jajko do posmarowania Ciasto(...)Posklejane ciasteczka posmaruj po wierzchu rozmąconym jajkiem. Wstaw je do rozgrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w temp. 200 stopni (aż się zarumienią). Możesz je polać lukrem, polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Konfiturę i owoce można zastąpić nutellą lub kostką czekolady. Pomysły na koktajle owocowe: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na przekąski… Śledź
Kulinarny S.O.S.łyżki - mąka pszenna – 3 łyżki - cukier puder – 3 łyżki - masło – 250 g WIERZCH: - wódka – ok . 200 ml - okrągłe biszkopty – 1,5 op - polewa czekoladowa – 200 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier , kokos i mak. Dokładnie , ale delikatnie mieszamy. Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok. 25 minut(...)Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ). Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową. Układamy nasączone w alkoholu biszkopty. Polewamy czekoladą. Posypujemy wiórkami
Ostra na Słodkobrązowego 80 gram mąki z migdałów 1 jajko 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki sody 15 gram gorzkiej czekolady+ 20 gram do polewy czekoladowej kilka płatków migdałów 2 łyżki mleka kokosowego szczypta soli, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonu W jednej misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej(...)czekoladę. Ciasto umieszczamy w foremkach na muffiny i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-28 minut. Po tym czasie muffiny studzimy na kratce. Jeszcze ciepłe polewamy polewą (czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka kokosowego) i dekorujemy płatkami migdałów. Gotowe
Mango Papajaspożywcza – 2 łyżeczki WARSTWA KARMELOWA: * daktyle namoczone wcześniej – 150 g * masło orzechowe – 2 łyżki * orzechy ziemne solone – 70 g * mleko kokosowe – 2 łyżki POLEWA CZEKOLADOWA: * czekolada gorzka min. 70% – 80 g * mleko kokosowe – 5-6 łyżek Ps. jeśli nie macie mleka kokosowego – możecie śmiało użyć zwykłego. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Kruche ciasteczka(...)odrobiną mleka kokosowego – nie musimy zmiksować tego idealnie gładko – fajnie jak zostawimy chrupiącą warstwę. Całość dodatkowo możemy posypać ( tak jak ja ) dodatkowymi prażonymi orzechami. Wkładamy do lodówki. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy na kąpieli z niewielką ilością mleka. Jeszcze ciepłą wylewamy na schłodzone ciasto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Smacznego! The post FIT SNICKERS BEZ PIECZENIA
Ostra na Słodkonazbierało się trochę białek, więc postanowiłam upiec z nich jakieś pyszne ciasto. Od kilku dni miałam smak na ciasto marmurkowe, takie tradycyjne, bez udziwnień, żadnych kremów, tylko z polewą czekoladową, takie pyszne i wilgotne. Postanowiłam więc połączyć te dwa fakty i upiekłam dziś z rana babkę marmurkową na białkach. Miało być bez udziwnień, ale oczywiście się nie obyło. Babkę zrobiłam(...)drobnego 1 cukier waniliowy 2szkl. mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4szkl. oleju 0,5szkl. mleka 2 łyżeczki naturalnego kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: 3 łyżki śmietany 30% 50g czekolady (u mnie mleczna i gorzka po połowie) Sposób przygotowania: Białka przełożyłam do miski. Dodałam szczyptę soli i ubiłam je mikserem na najwyższych obrotach
Waniliowe Improwizacjepomarańczowej 100g smażonej skórki pomarańczowej 100g grubo posiekanych orzechów włoskich Do dekoracji: po 2 łyżki migdałów i skórki pomarańczowej garść połówek orzechów włoskich do dekoracji polewa czekoladowa W misce połączyłam mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą i przyprawą do piernika olejem, miodem, cukrem, jajkami (wcześniej trzeba je dobrze roztrzepać), kawą , sokiem z pomarańczy(...)Piekłam 60 min. w temp. 180*C. Pierniki wystudziłam na kratce po czym zawinęłam w lnianą ściereczkę i folię spożywczą i włożyłam do lodówki na 2tygodnie. Przed podaniem udekorowałam polewą, skórką pomarańczową orzechami i słupkami migdałów. Dodałam kawę i nie dodałam alkoholu, a zamiast brązowego dałam biały cukier. Z tymi zmianami piernik też jest pyszny
Co w garnkach piszczynatłuszczonej i oprószonej kaszą manną keksówki (ok.35 cm długości). Pieczemy w 180st. C przez ok. 50-60 min., lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. składniki: 60 g masła lub margaryny 1 i 1/2 łyżki kakao, kopiate 2 i 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżki żelatyny 1 łyżka wody, ciepłej 2 i 1/2 łyżki kwaśnej(...)wcześniej składników, mieszamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy po łyżce śmietanę, za każdym razem mieszamy. Gotową polewą polewamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaCiasto z owocami,masą budyniową i polewą czekoladową. Tym razem z brzoskwiniami,ale możecie wykorzystać inne owoce. Sama piekłam już kilka wersji i wszystkie były pyszne. Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki mleka 1 puszka brzoskwiń(...)syropie. Składniki na krem: 500 ml mleka 1 żółtko 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (ja dałam swojej roboty) 200 g masła Składniki na polewę: 10 dkg margaryny 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej Wykonanie. Ciasto: Jajka ubić z cukrem na puszysta masę na największych obrotach miksera
Agusiowe smakołykiskładniki na czekoladowy spód: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g cukru pudru 35 g kakao 100 g masła, schłodzonego 1 łyżka wody wykonanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cukier puder, masło. Wszystko siekamy nożem. Dodajemy wodę, siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie wyciągamy(...)przez ok. 80 min. Po upieczeniu, wyciągamy blaszkę z wodą, sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach (ja pozostawiłam na noc). Wystudzony sernik polewamy polewą czekoladową i dekorujemy np. kandyzowaną skórką pomarańczową
Domowy Smak Jedzeniaszklanka mąki pszennej 1/3 szklanki letniego mleka 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1/3 kostki masła 15 gram świeżych drożdży 2 łyżki rodzynek Polewa czekoladowa Helio Sposób przygotowania: Drożdże rozcieramy z mlekiem, łyżką mąki i cukru, odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostały, cukier waniliowy, jajko oraz zaczyn, wszystko(...)Foremki do babeczek natłuszczamy olejem, wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości, odstawiamy do wyrośnięcia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone babeczki polewamy roztopiona polewą
Bajeczna Kuchnia