polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:168/582)

Babka majonezowa 102

Babka majonezowa to wyjątkowo smaczne ciasto czekoladowe. Może postać nie co dłużej, zachowuje swoją świeżość przez kilka dni , jak się uchowa:) U mnie bardzo szybko zniknęła. Polewa czekoladowa z mleka skondensowanego i kakao dopełnia całości. Zbliżają się Święta Wielkanocne, babka może być ciekawą propozycją na świąteczny stół. Zapraszam do przepisu. Składniki 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

gotuj ze mną
Cynamonowe keto pączki (bułeczki) z czekoladą 244

temp. 160-170C (trzeba obserwować, żeby pączki nie przypiekły się za bardzo). Polewa czekoladowa: W miseczce nad garnkiem z wrzątkiem (na małym ogniu) umieszczam masło i połamaną czekoladę. Mieszam delikatnie do uzyskania gładkiej polewy (doprawiam szczyptą cynamonu). Jeszcze ciepłe pączki polewam czekoladą posypuję skórką pomarańczy. Smacznego

Saganek
Ciasto Milky Way 324

gotową masę mleczną. Natomiast drugą część biszkoptu delikatnie połóż na masie mlecznej. W ostatnim kroku przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę gorzką oraz mleczną i masło. Składniki dokładnie rozpuszczamy i mieszamy do całkowitego połączenia się. Polewę delikatnie przestudzamy i następnie polewamy wierzch naszego ciasta. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki do przestudzenia. Artykuł Ciasto Milky Way pochodzi z serwisu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik czekoladowy 157

Pyszny sernik czekoladowy to moja dzisiejsz  propozycja na małe co nie co do kawy. Ja postawiła na  wersję najprostszą,  bez spodu i polewy, ale Wy możecie zrobić  spód, polewę, albo jedno i drugie. Składniki: 1 kg twaróg półtłustego 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)pieczemy przez 1 godzinę. Po upieczeniu pozostawić na 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie lekko uchylić i pozostawić do wystudzenia. Po całkowitym ostudzeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Strucla makowo-orzechowa. 176

odkładamy na godzinę do wyrośnięcia (w temp. pokojowej). Wyrośnięte ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Upieczone ciasto studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka oleju      Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy olej i mieszamy do połączenia. Polewą smarujemy zimne ciasto i posypujemy

Rozpustne gotowanie
Bananowy murzynek z suszoną wiśnią, kandyzowaną pigwą i polewą czekoladową 146

oprócz wiśni i pigwy blendujemy.  Wrzucamy pigwę i wiśnie. Keksówki smarujemy masłem i obsypujemy mąką.  Przelewamy masę. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Pieczemy ok. 50 min. Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ksylitolu 3 łyżki mleka bez laktozy Rozpuszczamy czekoladę wraz z ksylitolem i mlekiem. Polewamy upieczone i ostudzone ciasto

Czarnawisienka
Piernik przełożony powidłami. 153

piec około 45-50 minut. Gotowy piernik wystudzić, następnie przekroić wzdłuż na pół i posmarować powidłami. Wierzch polać polewą czekoladową. Ja posypałam jeszcze płatkami migdałów. Mój piernik wyrósł z górką więc trochę go ścięłam od góry, żeby ładnie wyglądał :) Polewa: 50 g. czekolady gorzkiej 50 g. czekolady mlecznej 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła. Czekoladę z masłem i mlekiem

Agusiowe smakołyki
Babka piaskowa kokosowa 157

proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa. Kto zatem

Posadzone i zjedzone
Tort na waflach z masą czekoladową - przepis z 1956 roku 127

utrzeć. Wafle podsuszyć w piekarniku, wyjąć, ostudzić, przekładać masą czekoladową. Za każdym przełożeniem wierzch dokładnie przycisnąć, boki wyrównać. Na wierzch położyć deseczkę, obciążyć. Gdy masa zastygnie, można torcik polukrować polewą czekoladową

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić idealne pączki? 3744

pączków, zwłaszcza, jeśli smażymy ich sporą ilość. Usmażone pączki wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na grubej warstwie ręcznika papierowego, który wchłonie nadmiar tłuszczu. DEKOROWANIE PĄCZKÓW Pączki można udekorować lukrem, polewą czekoladową lub inną, oprószyć cukrem pudrem lub obtoczyć w drobnym cukrze. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy lub obtaczamy w cukrze, natomiast polewą lub cukrem pudrem dekorujemy pączki po ostygnięciu

Smakołyki Bereniki
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 188

mnie to za nudne więc przełożyłam najpierw dżemem z wiśni na to krem a polałam polewą czekoladową zrobiona z 2 łyżek masła, 2 łyżek wody, 1 łyżki cukry i ok 2-3 łyżek gorzkiego kakao. Jak polewa jest gorzka to fajnie podkreśla smak masy i wisienek z dżemu. Schłodzić w lodówce. Życzę smacznego

sierotka maRysia w kuchni
czekoladowe ciasto z bitą śmietaną 146

dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną masę. Gotowym kremem przekładamy całkowicie wystudzone ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto migdałowe z czekoladą 188

użyłam Kasi) 125 g cukru pudru 4 jajka 6 łyżek maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 125 g mielonych migdałów ekstrakt waniliowy   P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto Roztopić w garnuszku czekoladę z masłem. Ubić na puszy stą , białą masę żółtka(...)dodać do masy i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i p iec ok. 45-50 min. w 190 C (do suchego patyczka). Polewa czekoladowa W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Panna cotta z bananami i czekoladą 56

wystudzenia. Zimną śmietankę odkładam do lodówki do stężenia. Po kilku godzinach lub następnego dnia układam na nim posiekane banany (u mnie po trzy plasterki na miseczkę) i polewam czekoladą. Przygotowanie polewy: Do rondelka włóż połamaną na kawałki czekoladę. Dodaj śmietankę – 4 łyżki śmietanki 18%. Możesz użyć 30% lub 36%. Delikatnie podgrzewaj do rozpuszczenia, mieszaj cały czas. Gdy czekolada się(...)palnika i polej deser. Pannę cottę możesz dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Deser przechowuj w lodówce. Deser podasz z dowolnymi owocami (w sezonie truskawki, maliny, borówki, jeżyny), udekorowany polewą czekoladową lub musem owocowym. Aby przygotować prosty mus owocowy wystarczy zmiksować kilka owoców z cukrem pudrem i polać nim gotowy deser. Panna cotta smakuje także z polewą z białej czekolady, konfiturą, lekko

Zasmakuj Kuchni
Ciasto bardzo czekoladowe 87

osób, które kochają czekoladę. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na polewę: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: Masło kroimy na kawałki i rozpuszczamy w garnuszku. Do roztopionego masła wkładamy pokruszoną czekoladę(...)delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto nie było zbyt wysokie. Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową.   Inspiracja z bloga jacobtastes.wordpress.com

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania