polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:157/582)

makowiec na cieśnie ucieranym 91

masę kupkami wykładamy na ciasto. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min. lub więcej. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy np. posiekanymi orzechami lub płatkami migdałowymi. składniki na polewę do ciasta: 60 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
WIŚNIOWY MURZYNEK 133

Przepisy na makowce, serniki i pierniki opanowały internet ! Więc u mnie coś innego ale równie smacznego 😃 Mocno czekoladowy, wilgotny murzynek przełożony dżemem wiśniowym z kawałkami owoców, oblany domową polewą, posypany migdałami... A jak Wasze przygotowania do Świąt ?    SKŁADNIKI: 2/3 szkl. Mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 85 g miękkiego masła 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego(...)suchego patyczka). 6. Kiedy ciasto wystygnie przekrawamy je wzdłuż na dwie części. Jedną smarujemy dżemem (użyłam wiśniowego z kawałkami owoców) i przykrywamy drugą. 7. Całość polewamy polewą czekoladową (1/2 tabliczki czekolady, łyżka masła, 1-2 łyżki mleka), posypujemy płatkami migdałów

Marcepanowa kuchnia
Czekoladowy brzoskwiniowiec 230

chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Zdrowsze batoniki bounty 155

kokosowego (+ masę ponownie wymieszajcie). Następnie przygotować polewę czekoladową - w kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej kokosowy i kakao. Przygotowaną polewę lekko schłodzić, a na sam koniec oblać nią przygotowane kokosowe kulki. Całość wstawić do lodówki. Podawać po mocnym schłodzeniu. Batoniki najlepiej smakują podane prosto z lodówki (jeżeli będą stały w cieple, to polewa zacznie się rozpuszczać). Przepis  STĄD

Ugotować
Kokosowe kulki mocy 288

kokosowego (+ masę ponownie wymieszajcie). Następnie przygotować polewę czekoladową - w kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej kokosowy i kakao. Przygotowaną polewę lekko schłodzić, a na sam koniec oblać nią przygotowane kokosowe kulki. Całość wstawić do lodówki. Podawać po mocnym schłodzeniu. Kulki najlepiej smakują podane prosto z lodówki (jeżeli będą stały w cieple, to polewa zacznie się rozpuszczać). Przepis STĄD

Ugotować
Keks z chałwą, suszonymi śliwkami i orzechami nerowca 136

wyłożonej papierem do pieczenia.   Ciasto pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W oryginalnym przepisie była jeszcze polewa czekoladowa, ale pominęłam ją , gdyż ciasto było słodkie i uznałam, że polewa ni e jest konieczna. Przepis znalazłam na www.kuchnialidla.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany

Mania Wypiekania
Czekoladowy sernik 116

Rating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony sernik będzie smakował jak ich ulubiona słodycz. Przygotowując czekoladowy sernik wzorowałam się na przepisie sernika dwusmakowego. Składniki na: Czekoladowy sernik 1kg twarogu na sernik zmielonego lub do zmielenia 250g cukru 200g masła jedno

Magiczny Garnek
Sernik wiedeński 121

Wspaniały przepis na przepyszny, tradycyjny sernik wiedeński z niewielką ilością cukru i polewą czekoladową. Sernik jest bez spodu, jest to jedynie masa serowa i polewa przez co ciasto jest jeszcze smaczniejsze i wykwintne. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): 800 gram twarogu zmielonego trzykrotnie 5 jaj (osobno białka i żółtka) 2 białka 100 gram miękkiego masła 3/4 szklanki

Mango Papaja
Ciasto marchewkowe 81

przesiewam wszystko razem) i olej. Na koniec dodać startą marchewkę, posiekane orzechy i rodzynki (opcjonalnie). Piec w 180 stopniach przez ok. godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Pyszne ciasto zapowiadające sezon jesienny Zamiast cukru pudru można polać polewą i ozdobić orzechami Ktoś już nie mógł się doczekać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Proste ciasto kawowe, bez jajek i bez mleka 240

kubka oleju - 1 łyżka octu winnego (ale może być też balsamiczny lub jabłkowy) - 1 kubek zimnej przegotowanej wody (u mnie woda była z dodatkiem rozcieńczonego soku malinowego) - polewa czekoladowa (u mnie gotowa z torebki Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować

upichcona
KEKS CZEKOLADOWY 158

Keks czekoladowy, to tak naprawdę to samo ciasto tylko z kakao i polewą czekoladową. Znane nam od dzieciństwa. Nawet nie wiem skąd się wziął przepis, może gdzieś tam zawsze był z tyłu głowy zapamiętany z babcinych czy maminych wypieków :-)  Składniki: 280 g maki  200 g masła  200 g cukru pudru  4 jajka  2 łyżeczki proszku

pieprzny smaczek
Makowiec orzechowy 507

gęsta papka. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy masę orzechową. Ucieramy wszystko na gładką masę. Rozsmarowujemy na masie makowej. Schładzamy i przygotowujemy polewę czekoladową. Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, kakao i wodę. Mieszamy, studzimy i polewamy ciasto

Zainspirowana w kuchni
Ciasto czekoladowe 99

prędkością światła! Wykorzystałam ciasto...gotowe.W proszku.  Dodałam tylko jaja, wodę i... Do dekoracji kokos, polewę czekoladową oraz powidła śliwkowe do piernika od KULINARNEJ MANIUSI  Pod linkiem macie przepis na to cudo ! do zrobienia polewy wykorzystałam kakao naturalne od  SKWORCU Polewa jest łatwa w przygotowaniu. Do garnuszka wsyp 2 łyżki kakao, dodać 2 łyżki wody

Z Kuchni Do Kuchni
Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera 1041

połączyć, wymieszać, przelać do foremki i upiec. Do ciasta możecie użyć zwykłego, białego cukru, ale ja tym razem użyłam trzcinowego z cukrem brzozowym, czyli ksylitolem. Do tego koniecznie czekoladowa polewa. U mnie biała z gorzką, ale zamiast białej może być mleczna. Ciasto udekorowałam nietypowo, bo posiekanym batonikiem duplo. Wyszło super! Powiem szczerze, że to ciasto czekoladowe jest lepsze

Moja Delicja
Ciasto rodzynkowiec 103

łyżki mleka Krem do przełożenia: 700 ml mleka 2 budynie bez cukru 1 szklanka cukru 200 g masła 2 łyżki kakao naturalnego 1 łyżeczka kawy naturalnej rozpuszczalnej Polewa czekoladowa z rodzynkami: 250 g rodzynek 200 g czekolady gorzkiej z co najmniej 45% kakao 100 g masła Dodatkowo: alkohol do namoczenia rodzynek Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki(...)garnku z wrzącą wodą. Składniki mieszać do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Do płynnej czekolady dodać odsączone z alkoholu rodzynki i wymieszać. Polewę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki, aby ciasto zastygło. Zobacz również: czekoladowe ciasto tortowe

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania