Ciasto z musem jabłkowym i budyniem

Ciasto z musem jabłkowym i budyniem

Ciasto z musem jabłkowym i budyniem

Przepis na : deser

Chcąc kontynuować akcję "jedz jabłka" następne ciasto postanowiłyśmy przygotować z tym właśnie owocem. Jest to delikatny biszkopt przełożony masą z prażonych jabłek i  budyniem. Niestety wymaga trochę przygotowań, a najgorsze są momenty oczekiwania, aż kolejne warstwy stężeją w lodówce. Jednak naprawę warto. Smak jest wyborny, a i wygląd całkiem całkiem niczego sobie :) Przepis zaczerpnęłyśmy z bloga "Gotuję, bo lubię" Składniki: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, ciasto, ciasto 3 bit, mus, pieczenie, jabłka, polewa, biszkopt, cynamon, czekolada, galaretka, kakao, lekka, mąka, polewa czekoladowa, czekoladowa, duszone, jajko, krem, ciasta z jabłkami, masa z galaretki, jabłka prażone, deser z galaretka, desery, deser, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.