polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:158/582)

Murzynek doskonały 83

oryginalnym przepisie mojej mamy z tej porcji odlewa się mniej więcej 1/3  szklanki i odstawia do wykorzystania jako polewa. Ja tak nie robię.   Przy użyciu ręcznego miksera mozna mieszać wszystko w garnku, w którym czekoladowy sos był gotowany, trzeba wówczas pamiętać, żeby był odpowiedniej wielkości. Ja przekładam sos do misy miksera, można go bez dodatków miksować(...)wybranej czekolady. My w domu najczęściej stosujemy gorzką Goplany.  Po wrzuceniu czekolady do gorącej śmietanki, odstawionej z palnika, czekam kilka minut, a potem mieszam do uzyskania gładziutkiej pysznej czekoladowej polewy. Rozprowadzam ją po wierzchu ciasta i od razu posypuję płatkami lub orzeczami, lekko dociskając, żeby lepiej połączyły się w całość. I to wszystko, koniec, szczerze mówiąc dłużej

I tu będę miała takie te
Domowy batonik Knoppers 2780

proszku. Masa czekoladowa: 200 g kremu czekoladowego np. Nutella,  100 g masła,  łyżka kakao,  100 g zmielonych orzechów laskowych,  andruty,  polewa czekoladowa. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać kakao i dodawać po łyżce kremu czekoladowego. Na koniec dodać zmielone orzechy laskowe. Na pierwszym andrucie rozsmarować połowę ciemnej masy, przykryć drugim andrutem i delikatnie(...)masy, przykryć andrutem, pokryć pozostałą jasną masa i ostatnim andrutem. Całość należy obciążyć np. jakąś deseczką. Odstawić na około 3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Polać polewą i pokroić w kwadraty

Z miłości do słodkości
Sernik Izaura z borówkami 118

masa lekko przestygnie, wmieszać w nią po kolei żółtka. Odlać pół szklanki – będzie to polewa sernika. Pozostałą masę wymieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać je w czekoladowe ciasto, najlepiej robić to partiami, aby nie zniszczyć struktury piany. Masa serowa: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę(...)Wylać połowę czekoladowego ciasta, następnie całą masę serową oraz resztę czekoladowego ciasta. Warstwy delikatnie przemieszać np. czubkiem noża lub trzonkiem łyżki. Na wierzchu ciasta rozłożyć borówki. Piekarnik nagrzać do 170 o C (z termoobiegiem) , wstawić ciasto i piec je 50-55 minut . Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik Izaura z borówkami polać odlaną wcześniej polewą czekoladową, można

niecodziennikpary
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 50

lodówki. Resztę nutelli (2 – 3 łyżki) rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 5 -10 minut, aby zgęstniała. Ciasto polać polewą czekoladową. W rondelku rozpuścić 50 g gorzkiej czekolady z 1 łyżeczką masła. Polać ciasto po górze, tworząc wzór jak na batoniku Kinder Bueno. Ciasto ponownie schłodzić przez minimum 3 h (najlepiej(...)Podprażyć orzechy i odstawić do wystygnięcia 6. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 7. Ubić śmietanę kremówkę 8. Połączyć czekoladową masę ze śmietaną 9. Rozsmarować czekoladową masę 10. Wyłozyć warstwę jasnych herbatników 11. Ubić śmietanę kremówkę (odłożyć odrobinę do polewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 357

łyżki) rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 5 -10 minut, aby zgęstniała. Ciasto polać polewą czekoladową. W rondelku rozpuścić 50 g gorzkiej czekolady z 1 łyżeczką masła. Polać ciasto po górze, tworząc wzór jak na batoniku Kinder Bueno. Ciasto ponownie schłodzić przez minimum(...)odstawić do wystygnięcia 6. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 7. Ubić śmietanę kremówkę 8. Połączyć czekoladową masę ze śmietaną 9. Rozsmarować czekoladową masę 10. Wyłozyć warstwę jasnych herbatników 11. Ubić śmietanę kremówkę (odłożyć odrobinę do polewy) 12. Oczyścić podprażone orzechy 13. Zmielić orzechy 14. Do serka mascarpone dodać zmielone orzechy i cukier 15. Całość zmiksować 16. Dodać ubitą śmietanę

KuchniaWeDwoje.pl
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 88

sokiem pomarańczowym. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję polewę czekoladową: 100 ml śmietany 30% 1 czekolada 1 łyżka miodu Śmietanę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladą oraz dodaję miód. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Kiedy polewa przestygnie, wylewam ją na ciasto i ponownie wstawiam wszystko do lodówki

Słodki sentyment
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 99

sokiem pomarańczowym. Ciasto ponownie wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję polewę czekoladową: 100 ml śmietany 30% 1 czekolada 1 łyżka miodu Śmietanę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladą oraz dodaję miód. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Kiedy polewa przestygnie, wylewam ją na ciasto i ponownie wstawiam wszystko do lodówki

Słodki sentyment
Czekoladowo -korzenne muffiny ze sliwką 145

śmietany 18 połówek śliwek ( u mnie mrożone ) Wykonanie : Czekoladę rozpuścić razem z masłem  , odlać z tego 1/3 szklanki na polewę. Do pozostałej czekolady dodać kakao , powidła i przyprawę piernikową.Całość lekko przestudzić. Jajka ubić z cukrem , dodać masę czekoladową . Dodawać porcjami mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą na przemian z jogurtem. Mieszać tylko do połączenia składników Formę muffinkowa wyłożyć(...)każdej z nich nałożyć po łyżce masy , włożyć po jednej połówce śliwki i przykryć kolejną łyżką masy. Piec ok 20 min w 170'C . Po wystudzeniu polać wcześniej odlaną polewą czekoladową. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Babka kawowa 69

Ucierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna i mięsista, z wyczuwalną goryczką kawy, która przełamana jest słodką polewą z mlecznej czekolady. Idealna dla osób, które nie przepadają za przesłodzonymi ciastami. Prosty i szybki przepis, który wyjdzie każdemu. Należy pamiętać jedynie

Kuchnia MagdaLeny
Babka kawowa 69

Ucierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna i mięsista, z wyczuwalną goryczką kawy, która przełamana jest słodką polewą z mlecznej czekolady. Idealna dla osób, które nie przepadają za przesłodzonymi ciastami. Prosty i szybki przepis, który wyjdzie każdemu. Należy pamiętać jedynie

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczne pierniczki od razu miękkie 68

puszce z kawałkami jabłek - ten sposób jest bardzo dobry, ale trwa znacznie dłużej. Pierniki na Święta można dowolnie udekorować - nada się lukier królewski, tradycyjny lukier albo jeszcze lepiej, polewa czekoladowa. Szczerze mówiąc, ja lubię je nawet bez żadnych dodatków, takie bez polewy pasują idealnie do kubka herbaty, kawy czy mleka. Polecam, smacznego:)  Bardzo polecam również moje ulubione, najlepsze

Lekcje w kuchni
Sernik izaura z galaretką 79

przepis jest dość stary. W każdym razie sernik izaura to inaczej sernik na murzynku, czyli na cieście czekoladowym. W tradycyjnej wersji sernik izaura jest bez galaretki, a raczej z polewą czekoladową. Ja jednak postanowiłam go trochę zmodyfikować. Taka wersja jest bardziej orzeźwiająca i ciekawsza wizualnie, no i równie pyszna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto czekoladowe: 250g masła

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Św. Marty 498

language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Dodatkowo: polewa czekoladowa WYKONANIE: blat orzechowy ½ masy ananasowej   ciasto kokosowe ½ masy ananasowej ciasto orzechowe polewa   Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align

Domowe ciasta
Babka czekoladowa z wiśniami / Chocolate Cherry Bundt Cake 90

rozmrażam i odsączam dokładnie owoce przed dodaniem do ciasta). W sezonie możecie też użyć świeżych wiśni. Babka czekoladowa z wiśniami dobrze smakuje posypana cukrem pudrem, możecie tez oblać ją polewą czekoladową. Jest też smaczna bez żadnych dodatków. Polecam, smacznego:) Polecam tez moją ekspresową babkę bez miksera z kawałkami czekolady i jabłkami: Przepis na babkę czekoladową z wiśniami, składniki

Lekcje w kuchni
Babka zebra z białek 111

jasne *** *** Babkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 50 minut- do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i wykonujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku z dodatkiem mleka, mieszamy *** *** Wystudzoną babkę polewamy płynną czekoladą i odkładamy *** *** Gdy polewa zastygnie możemy pokroić ciasto *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania