Babka szampańska

Babka szampańska

Babka szampańska

Jeżeli nie wiecie co zrobić z szampanem który wam pozostał po jakiejś uroczystości, to polecam tą babkę. Lekko wilgotna o strukturze dość zwartej, specyficzna w smaku z dodatkiem czekolady powoduje, że nie można przejść obok niej obojętnie. Przepis pochodzi z moich wyciętych przepisów z gazet. Polecam, naprawdę warto ją upiec. Składniki na dużą keksówkę lub mniejszą tortownicę. ( ja piekłam i krótszej niż keksówka blaszce ale za to nieco szerszej). 2, 5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję