poledwica wołowa - 488 przepisów (strona:13/33)

Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą 189

słodyczą jabłka i kalarepki. Całość dopełniły komosa czerwona i rukola. I jedno i drugie ma delikatny, orzechowy smak co koresponduje z orzechowym pesto do steka. Składniki: 250 g polędwicy wołowej 1 duże deserowe jabłko lub dwa mniejsze 1 kalarepka Pół szklanki komosy Garść rukoli Sok z całej cytryny cytryny Ząbek czosnku 1 łyżka masła 5 łyżek oleju rzepakowego (jedna(...)składniki. Pesto nie powinno być gładkie, tylko mocno grudkowate, z wyczuwalną fakturą składników. Tak ładniej wygląda i dobrze smakuje. Steka kroimy ukośnie w plastry i wykładamy na sałatkę. Na polędwicę kładziemy pesto. Zobacz menu na tydzień – zielono mi, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Artykuł Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Klasyczny tatar po polsku 174

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 250 g polędwicy wołowej 2 korniszonki 1 surowe żółtko 1 łyżeczka musztardy 2 szprotki lub 1 sardynka (w oleju) z puszki 1 łyżeczka kaparów lub pokrojonych grzybków marynowanych Pół średniej cebuli 1 łyżka oliwy

Gotujemy i jemy
Stek grillowany na kamieniu z lawy 220

Składniki : Składniki 1 porcja: • 250 g świeżej polędwicy wołowej lub antrykotu wołowego • sól świeżo mielona • czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę . Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy. Posmarować kamień odrobiną oliwy , następnie włożyć do piekarnika. Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie

KUCHNIA POLSKA
YATAI Sushi & Otsumami Bar – nowe miejsce na mapie Krakowa 250

Gyoza z krewetkami, 5 sztuk na talerzyku podane posypane sezamem z sosem sojowym – pyszne ! Naprawdę !   Gyu Tataki & Tuna Tataki Potem była Gyu Tataki czyli obsmażana polędwica wołowa, dressing miso-wasabi, piklowana rzodkiew daikon i szczypiorek. Przepyszne połączenie. Moje serce podbił Tuna tataki czyli obsmażony tuńczyk z dressingiem sezamowo – pieprzowym, cebulką, piklowanym ogórkiem i prażonym glonem

Kuchnia na wzgórzu
Restauracja N31 | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 185

Jeżeli zamówicie menu degustacyjne, znajdziecie w nim, aż 8 dań, które zjecie z niezwykłą przyjemnością. Mam nadzieję, że poniższe zdjęcia zachęcą Was do odwiedzenia tego smacznego miejsca. Tatar z polędwicy wołowej Orientalny tuńczyk/sos kabayaki/chrzan wasabi/sałatka z rzepy Foie gras/gruszki w miodzie mniszkowym/ciasto marchewkowe/konfitura pomarańczowa z anyżem Aromatyczny krem z grzybów leśnych Ośmiornica/sos rouille/kalmar/sałatka z fenkuła/emulsja

Kuchnia Bazylii
SAŁATKA Z PĘCZAKU, BURAKÓW I ORZECHÓW WŁOSKICH 220

Dzisiaj byłam wyjątkowo dumna z siebie. Wymyśliłam nową sałatkę z kaszy, która na dodatek smakowała Chłopakom - ziemniakożercom, co mnie dodatkowo mile zaskoczyło.  Podałam do niej steki z polędwicy wołowej i gotowaną na parze fasolkę szparagową. Moim zdaniem sałatkę można zjeść również samą na lunch. Składniki: filiżanka pęczaku cebula ząbek czosnku oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól, pieprz orzechy włoskie

Cytryna&Co.
Ekspresowy obiad, co tam stek - ziemniaczki wygrały! 194

ząbki czosnku, chilli, dodajemy ugotowane ziemniaczki (przyznaję miałam gotowca), przez chwilę je rumienimy i mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy solą, jeśli jest taka potrzeba. Smacznego! Obok "gwiazdy wieczoru" - stek z polędwicy wołowej, polany masłem ze zredukowanym balsamico, pieprzem i czosnkiem

Cytryna&Co.
Boeuf Stroganow 205

zimowe dni, które mamy za oknem :) Rozgrzeje nawet największych zmarzluchów. Pyszna i pożywna zupka. Uwielbiam! Można również dodać dla zaostrzenia smaku ogórka kiszonego. Składniki: 600 g polędwicy wołowej 3 cebule 1 papryka 50 g grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki kwaśnej śmietany mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia

Krokusowy Dom
Koreańskie bulgogi 180

Koreańskie Bulgogi 🌶️ 🍚 czyli marynowane mięso w aromatycznych przyprawach, sosie sojowym i oleju sezamowym poleca się na pyszny, orientalny obiad. Składniki :  500 g polędwicy wołowej lub schabu  Marynata:  1 starte jabłko lub gruszka  1/2 opakowania Koreański Grill Knorr  3 łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju sezamowego  Sok z 1/2 limonki lub cytryny

Czarnawisienka
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 152

kampanii Miejsca ze Smakiem . W ofercie restauracji znajdziemy dania kuchni polskiej – idealne dla obcokrajowców, a także specjały kuchni europejskiej. Restauracja Cud Miód oferuje nam między innymi: tatara z polędwicy wołowej, śledzia w marynatach, pierogi różnego rodzaju, sałaty, golonkę czy żeberka. Co na przystawkę? W chwili, kiedy w karcie zobaczyłam Rydze na maśle z odrobiną czosnku, nie musiałam się długo

Kuchnia Bazylii
Środa: Błyskawiczny strogonoff Jamiego Oliviera 216

strogonoffa. Jak to u Jamiego Oliviera mocno przekręcony. My dodatkowo jeszcze go przekręciliśmy. Czas: 10-15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Tradycyjnie strogonoff robi się z polędwicy wołowej. Jest to jedna rzecz droga , dlatego w przepisie zastąpiliśmy wołowinę filetem z indyka. Mięso jest równie delikatne i szybkie do przyrządzenia. I jeszcze jedna zmiana: zamiast ciężkawej śmietany, podstawę

Niedzielny kucharz
Ameryka od Kuchni 174

wieloletniemu doświadczeniu ranczerów, którzy na 700 000 rodzinnych farmach dbają o swoje stada. Większość wołowiny produkowana jest z młodego bydła poniżej 30 miesięcy. Branzin Zinfandel, Delicato z tatarem z polędwicy wołowej USA Black Angus. Cabernet Sauvignon, Bread&Butter z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Sonoma Zinfandel, Seghesio i ribeye z wołowiny USA Black Angus w stylu

królestwo garów
Beouf Stroganow. Strogonow z pieczarkami i ogórkami kiszonymi. 202

składniki, najlepszej jakości. Nie należy żałować pieniędzy na wołowinę dobrej jakości, bo istotą tej potrawy jest kruche, delikatne mięso. Beouf Stroganow, podaje się z pieczywem. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej (lub wołowiny na pieczeń) 0,5 kg pieczarek 2 cebule 4-5 ogórków kiszonych 3-4 łyżki musztardy (Dijon lub sarepskiej) 100 g kwaśnej śmietany (w oryginalnym przepisie

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania