poledwica wołowa - 488 przepisów (strona:9/33)

Suszona Wołowina 174

Takie chipsy z wołowiny sprawdzą się na Waszej imprezie. Szczególnie Panom posmakują, do tego piwo i macie idealne połączenie.  Składniki:  1 kg polędwicy wołowej 50 ml sosu Teriyaki  50 ml sosu sojowego 1 łyżka pasty chilli 1 łyżka wasabi Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj  Przygotowanie:  polędwicę oczyścić i osuszyć następnie wyłożyć do zamrażarki

Niezły Młynek
Portugalska kolacja 193

natłoku smaków zginęły mi dzikie krewetki. Danie główne   ręcznie łowiony okoń morski / brokuły / małże / czosnek niedźwiedzi (Pedro) - Esporão Reserva white 2014- danie piękne wizualnie i smakowo polędwica wołowa / bagna cauda (sos na bazie anchois i oliwy) / czekolada / topinambur (Martin) – Esporão Reserva red 2012/11/10 (trzy wina z kolejnych roczników) - polędwica i Martin...nic więcej nie potrzeba, mięso idealne

królestwo garów
Tatar 232

kupić kawałek łopatki i zmielić, można użyć mielonego wołowego ze sklepu, czy też w ostateczności nawet gotowego mięsa nazywanego tatarem, choć wiadomo, że tracimy wtedy na jakości. Bogatsi używają polędwicy wołowej ;)Składniki:- 200 g mięsa wołowego- 1 cebula- 2 ogórki konserwowe- 1 żółtko- 1 łyżka oleju / oliwy- sól, pieprzA przygotowanie? Banalne - wystarczy do drobno zmielonego mięsa dodać olej, przyprawić solą

Kulinarne zapędy Kokosa
Restauracja Amarylis 135

pory rzadko zdarzało nam się, żeby to co zostało tak pięknie podane było pyszne i na odwrót. Pierwszy raz kosztowaliśmy tatara rybnego - bardzo dobry.  Zamówiliśmy: Polędwica wołowa, wędzona dynia, grillowany ziemniak z czosnkiem, sos z grzybów Czekoladowa kula, zabajone z tytoniem, suska sechlońska, pomarańcza, winogrona Wszystko było obłędne. Polędwica wysmażona perfekcyjnie. Dodatki idealnie dobrane. Sos z grzybków chińskich

Karola gotuje
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 165

Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już mieć

Niezły Młynek
Tatar wołowy- befsztyk Tatarski 111

oryginalny tatar!!!!!! Tatar wołowy  powinien być z ogórkiem i cebulką Tego "Pana" jakim jest Tatar, pozostawiam w spokoju i tylko stawiam nad zmiana dekoracji. SKŁADNIKI: 0.5 kg. Polędwicy wołowej 2/3 żółtka w zależności od jaj Sól , pieprz I" Królowa" (która powinna zawsze towarzyszyć temu mięsu) MAGGI oryginalna ( nie Maggi z innych firm ) 3 łyżki  3 łyżki oliwy Ciężko

Viola cooks with passion
Idealny Befsztyk tatarski 261

Produkty potrzebne; polędwica wołowa  200Gramów maggi  1Łyżeczka sól   szczypta pieprz szczypta olej  1Łyżeczka cebula 1/2 sztuki ogórek kiszony 1/2sztuki żółtko  2Sztuki Sposób przygotowania: 1.Siekamy na bardzo drobno polędwicę, cebulę i ogórka. 2.Polędwicę przyprawiamy,dodajemy maggi,oleju, dziamdziamy dłonią. 3.Podajemy z cebulką i ogórkiem drobno posiekaną

pichciszto
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 204

wołowa (bavette, skirt steak). Wielu meksykańskich kowbojów (vaqueros) pracowało przy hodowli bydła w Teksasie – przy rozbiórce mięsa dostawali jako część zapłaty krowie wnętrzności, głowy, ogony, skórę i właśnie wołową łatę. Tak narodziły się dania z pogranicza USA – barbacoa de cabeza (grillowana głowizna), menudo (stek z flaków) i fajitas /arracheras (steki z łaty). Biorąc pod uwagę ograniczoną liczbę krów(...)kultywując tradycję steku z łaty wołowej. W 1982 w restauracji hotelu Hyatt Regency, „La Vista” w Austin, szef kuchni George Weidmann zauważył komercyjny potencjał popularnej lokalnej potrawy – „skwierczące fajitas” uczyniły z „La Vista” najbardziej dochodową restaurację w historii sieci Hyatt. Do dzisiaj fajitas Weidmann’a można znaleźć w tamtejszym menu – robione są z wołowej polędwicy.   Sporo jest ironii

Karo in the Kitchen
Banjaluka i ja 207

nigdy nie jadałam, ale uważam to za bardzo trafne połączenie. Bardzo smakowały mi panierowane kawałki cukinii, które z ajwarem i tzatzikami mogłabym jeść bez końca :) Kolejny rarytas to polędwica wołowa z ajwarowym masłem, grillowanymi warzywami, karmelizowanym czosnkiem, sałatką szopską, kolbą kukurydzy, frytki z serem szopskim, ajwarem, tzatzikami i jogurtem bałkańskim. Przestępstwem byłoby nie spróbować ;) Polędwica medium rare, niesamowicie soczysta

Sajkofanka smaku
Wołowina po burgundzku 177

użyłam karku wołowego, który był delikatnie przerośnięty odrobiną tłuszczyku, dzięki czemu mięso stało się delikatne i zatrzymało w sobie dużo smaku i aromatu przypraw. Uważam, że do tego dania polędwicy wołowej raczej szkoda używać, gdyż jest ona za chuda i zbyt delikatna, w tym daniu świetnie się sprawdzi pręga lub karczek wołowy. Jeśli chodzi o wino, to różne źródła zalecają

Kuchcik gotuje
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 206

Danie to od dawna krążyło mi po głowie, składałam go w myślach , rozmyślałam co ... jak.... aż poukładałam sobie to w jedną całość. Uwielbiam tworzyć danie tak

Basia w kuchni
Wołowina Wellington - Beef Wellington 220

Beef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne, a farsz nadaje mu wyrazistości. Pyszne danie, polecam. Wołowina Wellington - Beef Welington. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dojrzewająca polędwica wołowa 175

wołowina   która króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej dołączyła dojrzewająca polędwica. Na prawdę taka przekąska skradnie nie tylko męskie podniebienia :) Składniki : 1 kg dobrej jakości polędwicy wołowej szklanka cukru szklanka soli morskiej 2 łyżki słodkiej papryki łyżka ostrej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich łyżka majeranku ½ łyżki świeżo zmielonego pieprzu ½ łyżki czosnku granulowanego pończocha i sznurek

Niezły Młynek
Tatar. Befsztyk tatarski wołowy z cebulką, ogórkiem i papryczką chili. 170

Wykonanie jest bardzo proste, trzeba tylko uważać przy zakupie mięsa. Mięso musi być obowiązkowo najlepszej jakości, chude, miękkie i świeże. Jajka uprzednio sparzone. Polecam :) Składniki ( na dwie porcje ) - polędwica wołowa na tatara 25 dkg - dwa malutkie ogórki konserwowe z papryczką chili - pół papryczki chili konserwowej - mała cebulka - oliwa z oliwek, sos sojowy - sól, pieprz, papryka mielona - 2 żółtka Wykonanie(...)Polędwice drobno siekamy, polewamy łyżką oliwy z oliwek, kilkoma kroplami sosu sojowego, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dość długo widelcem do połączenia smaków. Cebulę, ogórki i papryczke kroimy w drobniutka kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. godzinkę. Po tym czasie mięso formujemy przy pomocy widelca w szersze kopki, w kopkach robimy wgłębienie

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania