karkówka - 4379 przepisów (strona:9/292)

Grillowane kotlety z karkówki 115

Ostatnie dni przyniosły nam piękną słoneczną pogodę, dlatego dzisiaj ośmieliłam się grillować karkówkę . Co prawda było wietrznie ale jakoś dałam radę. Grillowana karkówka najlepiej smakuje jeśli ją się wcześniej zamarynuje, najlepiej przez noc. Na uwagę zasługuje marynata do karkówki, na którą składają się miód, musztarda i biały ocet balsamiczny. Karkówka skruszała przez noc, a po upieczeniu była miękka i soczysta(...)ogół robię szaszłyki z karkówki ale dzisiaj grillowałam kotlety. Oczywiście do mięsa muszą być jakieś konkretne dodatki. U nas jak zwykle jakiś sos na zimno i ostro oraz surówka . Dzieciaki domagały się frytek, więc je dostały. Marynata do karkówki to słodko kwaśna marynata z miodem i musztardą. Dodatkowo dodałam uprażone i zgniecione nasiona żółtej i czarnej gorczycy. Praktycznie zawsze dodaję

codojedzenia
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 164

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te zrazy z przepisu Madzi, są one niezwykle soczyste, a mięso delikatne i rozpływa się w ustach. Zrazy będą z dodatkiem ogórka kiszonego i boczku… pychota! Koniecznie spróbujcie… Składniki 8 plastrów karkówki 150g(...)jest łagodna w smaku 0,5 l bulionu 3 łyżki mąki olej wykałaczki 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe mąka do obtoczenia zrazów Delikatne i kruche zrazy z karkówki – przepis Mięso delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w cienkie ćwierć plasterki. Ogórka kroimy w kostkę. Jeśli nie udało Wam się kupić już gotowego pokrojonego boczku, to należy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona karkówka ze śliwkami 180

Pieczona karkówka ze śliwkami kojarzy mi się z rodzinnym domem. Lubię karkówkę , kiedy jest chuda, lekko przerośnięta tłuszczem. Taka najbardziej nadaje się do pieczenia. Tłuszcz powoli się wytapia i sprawia, że mięso jest delikatne i soczyste. Pieczona karkówka to idealny pomysł na obiad . Na zimno, pokrojona na plastry świetnie nadaje się też na kanapki. Z wytopionych soków i tłuszczu można(...)przyrządzić aromatyczny sos. Pieczona karkówka polana sosem to rozkosz dla smakowych kubków. Do sosu dodałam śliwki, te same, którymi nafaszerowałam karkówkę. Z czym lubicie jeść pieczeń z karkówki . Ja z ziemniakami lub kaszą. Pieczona karkówka Składniki: 1,4 kg karkówki bez kości 100 g wędzonych śliwek kalifornijskich 4 ząbki czosnku zmiażdżone sól, pieprz i majeranek do natarcia Sos śliwkowy

codojedzenia
Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa 287

Witam serdecznie Propozycja na pyszną karkówkę pieczoną w rękawie , jest bardzo soczysta i krucha. Idealnie nadaje się do podania na obiad, rewelacyjnie również smakuje odgrzewana w sosie a także można ją podawać na zimno. Będziemy potrzebować : około 2 kg karkówki przyprawy na marynatę: 5 ząbków czosnku 6 łyżek oleju 2 łyżki majeranku 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki papryki słodkiej(...)mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego około 1 łyżki usiekanej natki pietruszki plus sos z pieczenia mięsa 4 łyżki zimnej wody rękaw do pieczenia Link do filmu z przygotowania: Karkówka pieczona w rękawie  https://www.youtube.com/watch?v=sMEYKsYoURw   Przygotowanie: Karkówkę przed przygotowaniem dokładnie myję i osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką. Teraz przygotuję marynatę, do miseczki przeciskam przez praskę czosnek(można

Uwaga Babcia Gotuje
Karkówka w sosie myśliwskim 144

wędzonej wędliny. Do sosu teoretycznie powinno się dodawać czerwone wino, ale ja ten etap pominęłam i niczego w nim nie brakowało. Wyszło na prawdę smacznie Składniki: - 70 dag karkówki bez kości; - olej - 3 ząbki czosnku; - 1 łyżka majeranku, sól, pieprz; Sos myśliwski: - 30 g masła, - 30 g mąki, - 300 ml bulionu, - 15 g suszonych grzybów, - 50 g wędzonki, - 2 korniszony(...)cebula, - 2 łyżki koncentratu pomidorowego, - mielona papryka, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz, olej Wykonanie: Umytą, oczyszczoną i osuszoną karkówkę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przekładamy do brytfanny i pieczemy około 90 minut w temperaturze 160°C, podlewając

dom-agi.pl
Marynata do karkówki 341

Raz na jakiś czas oddaję kuchnię mężowi. Choć właściwie to złe określenie. On ją sam przejmuje! Autorytarnie, bo w końcu na obiad będzie mięso! A mięso

bistro mama
Karkówka suszona, z pończochy 403

Niedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje

Smaczna Pyza
Karkówka z warzywami 60

Karkówka pieczona z papryką, marchewką i cebulą to niezwykle aromatyczne i soczyste danie obiadowe. Karkówkę z warzywami podasz przez cały rok, z rozmaitymi warzywami pieczonymi. Do dania możesz dodać więcej papryk, czosnek oraz posiekane pomidory. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszną karkówkę z ziołami pieczoną z warzywami. Karkówka z warzywami SKŁADNIKI: 6 plastrów karkówki 1 czerwona papryka 1 duża(...)pietruszki, szczypiorek, liść kopru, liść lubczyku, majeranek, tymianek, cząber, estragon. Do przyprawienia mięsa używam niecałą łyżeczkę przypraw. Możesz z niej zrezygnować lub skomponować podobną, własną mieszankę. PRZYGOTOWANIE: Mięso z karkówki myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Posypuję przyprawami z obu stron, wcierając je w mięso. Umytą paprykę oczyszczam z gniazda nasiennego, kroję w paski, a paski na pół. Marchew obieram, odkrawam końce

Zasmakuj Kuchni
Jak grillować? O grillach węglowych i najlepszej karkówce 86

ruszt wrzucaliśmy tylko kiełbasę. A teraz? Teraz mamy cały wachlarz możliwości, kiełbasa zwykła, kiełbasa biała, kurczak, skrzydełka, szaszłyki, steki, sery, warzywa, a nawet owoce! Choć królową nadal jest karkówka! W końcu nic tak nie smakuje jak soczysta karkówka, najlepiej jeszcze jak obok pojawi się dobre zimne piwo, prawda? Jednak zanim do samej karkówki przejdziemy, to zadajmy sobie pytanie(...)zależy od wszystkiego, a to wszystko zaczyna się już od samego grilla. Wpis ten powstał we współpracy z marką Weber, w którym o grillach i nie tylko pomówimy. O karkówce też będzie, ale na deser! Źródło: Weber Grille Tych obecnie mamy całe mnóstwo. Jeszcze kilka, kilkanaście lat temu wybór byłby prosty. Teraz wiele się zmieniło. Wystarczy pójść do pierwszego lepszego

Analiza Smaku
Pieczona karkówka z jabłkami 189

jabłkach, śliwkach i figach. Kupiłam ostatnio mnóstwo jabłek. Z części zrobiłam na prośbę męża szarlotkę cesarską , a kolejne – oprócz podjadania, wykorzystałam na wytrawnie – jako dodatek do wyjątkowej karkówki zapiekanej w plastrach, w piekarniku. Dania bardzo prostego i cieszącego podniebienie. Dzień wcześniej dotarł do mnie mój nowy nóż – Victorinox Santoku Swiss Modern . Jeśli regularnie mnie śledzicie, to zapewne(...)przepisie. Nóż spisał się na medal – jest ostry, dobrze leży w dłoni i ładnie się prezentuje. Od pierwszego przekrojenia wiedziałam, że często będę po niego sięgać. Wracając do karkówki… Jest wyjątkowo delikatna – tak bardzo, że niemal rozpływa się w ustach, a to zasługa długiego pieczenia w niskiej temperaturze. Można ją podawać nawet dzieciom. Do jej przygotowania potrzebujemy

Poezja smaku
Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej 1102

Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – to pomysł na pyszną, kruchą, wręcz rozpływającą się w ustach karkówkę na grilla (wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach). Kiedy jednak pogoda nie dopisuje można ją upiec w piekarniku :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – Składniki: 0,5kg karkówki 3 łyżki miodu 3 czubate łyżeczki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu czarnego szczypta pieprzu chilli cayenne (niespełna

Kulinarne Przeboje
Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem 214

Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem to idealna propozycja na wspólny, rodzinny obiad. Sprawdzi się również znakomicie na przyjęcie czy spotkanie w większym gronie. Jej przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę czasu zanim się karkówka upiecze. Tak przygotowane danie, możemy podać zarówno z ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki(...)karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - przygotowanie: Karkówkę kroimy w 1 cm plastry, lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!