karkówka - przepisów 2482

  1. Dobra karkówka z grilla przepis na smaczną karkówkę
    Dobra karkówka z grilla przepis na smaczną karkówkę

    Karkówka z grilla to danie którym rozpoczynam sezon grillowy. Krucha, pachnąca i smaczna karkówka jest najlepsza. Leżakująca minimum 24 godziny w aromatycznej marynacie , szlachetnieje . Grillowana na świeżym powietrzu smakuje najlepiej. Tak przyrządzoną karkówkę podaję najczęściej z sosem czosnkowym lub słodko ostrym. Do tego jakaś lekka sałatka np : grecka , bagietka i lampka czerwonego wina. To dla mnie połączenie idealne. Oczywiście dobór(...)dodatków to indywidualna sprawa Przepis na kruchą karkówkę z grilla Przygotowanie karkówki : 70 dkg ładnej karkówki 1 łyżeczka soli składniki na marynatę : 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej musztardy np. rosyjska 1/2 szklanka oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/5 łyżeczki ostrej papryki ew. chilli 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżki octu balsamicznego

    Przepis pochodzi z bloga Ekspansja Smaku, prowadzonego przez Anna Grzeszczuk.

  2. Pieczona karkówka ze śliwkami
    Pieczona karkówka ze śliwkami

    Pieczona karkówka ze śliwkami kojarzy mi się z rodzinnym domem. Lubię karkówkę , kiedy jest chuda, lekko przerośnięta tłuszczem. Taka najbardziej nadaje się do pieczenia. Tłuszcz powoli się wytapia i sprawia, że mięso jest delikatne i soczyste. Pieczona karkówka to idealny pomysł na obiad . Na zimno, pokrojona na plastry świetnie nadaje się też na kanapki. Z wytopionych soków i tłuszczu można(...)przyrządzić aromatyczny sos. Pieczona karkówka polana sosem to rozkosz dla smakowych kubków. Do sosu dodałam śliwki, te same, którymi nafaszerowałam karkówkę. Z czym lubicie jeść pieczeń z karkówki . Ja z ziemniakami lub kaszą. Pieczona karkówka Składniki: 1,4 kg karkówki bez kości 100 g wędzonych śliwek kalifornijskich 4 ząbki czosnku zmiażdżone sól, pieprz i majeranek do natarcia Sos śliwkowy

    Przepis pochodzi z bloga codojedzenia, prowadzonego przez codojedzenia.

  3. Karkówka z grilla i kasza
    Karkówka z grilla i kasza

    Więcej..

    Przepis pochodzi z bloga Dorota Smakuje, prowadzonego przez DorotaSmakuje.

  4. Karkówka w sosie mango
    Karkówka w sosie mango

    Więcej..

    Przepis pochodzi z bloga Dorota Smakuje, prowadzonego przez DorotaSmakuje.

  5. Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa
    Karkówka Pieczona w Rękawie i Sos do Mięsa

    Witam serdecznie Propozycja na pyszną karkówkę pieczoną w rękawie , jest bardzo soczysta i krucha. Idealnie nadaje się do podania na obiad, rewelacyjnie również smakuje odgrzewana w sosie a także można ją podawać na zimno. Będziemy potrzebować : około 2 kg karkówki przyprawy na marynatę: 5 ząbków czosnku 6 łyżek oleju 2 łyżki majeranku 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki papryki słodkiej(...)mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego około 1 łyżki usiekanej natki pietruszki plus sos z pieczenia mięsa 4 łyżki zimnej wody rękaw do pieczenia Link do filmu z przygotowania: Karkówka pieczona w rękawie  https://www.youtube.com/watch?v=sMEYKsYoURw   Przygotowanie: Karkówkę przed przygotowaniem dokładnie myję i osuszam papierowym ręcznikiem lub ściereczką. Teraz przygotuję marynatę, do miseczki przeciskam przez praskę czosnek(można

    Przepis pochodzi z bloga Uwaga Babcia Gotuje, prowadzonego przez UwagaBabciaGotuje.

  6. Pieczona karkówka marynowana w porterze z czosnkowym jarmużem i kaszą gryczaną na sypko
  7. Karkówka w sosie myśliwskim
    Karkówka w sosie myśliwskim

    wędzonej wędliny. Do sosu teoretycznie powinno się dodawać czerwone wino, ale ja ten etap pominęłam i niczego w nim nie brakowało. Wyszło na prawdę smacznie Składniki: - 70 dag karkówki bez kości; - olej - 3 ząbki czosnku; - 1 łyżka majeranku, sól, pieprz; Sos myśliwski: - 30 g masła, - 30 g mąki, - 300 ml bulionu, - 15 g suszonych grzybów, - 50 g wędzonki, - 2 korniszony(...)cebula, - 2 łyżki koncentratu pomidorowego, - mielona papryka, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy, majeranek, sól, pieprz, olej Wykonanie: Umytą, oczyszczoną i osuszoną karkówkę nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przekładamy do brytfanny i pieczemy około 90 minut w temperaturze 160°C, podlewając

    Przepis pochodzi z bloga dom-agi.pl, prowadzonego przez Dom Agi.

  8. Marynata do karkówki
    Marynata do karkówki

    Raz na jakiś czas oddaję kuchnię mężowi. Choć właściwie to złe określenie. On ją sam przejmuje! Autorytarnie, bo w końcu na obiad będzie mięso! A mięso

    Przepis pochodzi z bloga bistro mama, prowadzonego przez bistro mama.

  9. Karkówka suszona, z pończochy
    Karkówka suszona, z pończochy

    Niedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje

    Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza , prowadzonego przez SmacznaPyza.

  10. Karkówka grillowana w miodowej glazurze czyli Trzecia Pocztówka z Wakacji
    Karkówka grillowana w miodowej glazurze czyli Trzecia Pocztówka z Wakacji

    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

    Przepis pochodzi z bloga Dzieje kuchennej Wiewióry, prowadzonego przez Wiewióra.

  11. Marynowany w mleku schabowy z karkówki
    Marynowany w mleku schabowy z karkówki

    Rozwiń i czytaj przepis :

    Przepis pochodzi z bloga Ewa w kuchni, prowadzonego przez Ewa w kuchni.

  12. Meksykańskie rolady z karkówki
    Meksykańskie rolady z karkówki

    Rozwiń i czytaj przepis :

    Przepis pochodzi z bloga Ewa w kuchni, prowadzonego przez Ewa w kuchni.

  13. Karkówka marynowana w piwie chlebowo-miodowym z pieczonymi mini-ziemniaczkami oraz pomidorkami koktajlowymi w maśle rozmarynow
  14. Zapiekana brukselka z pomidorami i plastrami karkówki
    Zapiekana brukselka z pomidorami i plastrami karkówki

    Brukselka zawiera dużo witaminy K, A, C, H oraz witaminy z grupy B i minerały. Zawiera również dużo kwasu foliowego. Pochodzi z Belgii gdzie uprawiana jest

    Przepis pochodzi z bloga Leśny Zakątek, prowadzonego przez Dana.

  15. Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej
    Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej

    Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – to pomysł na pyszną, kruchą, wręcz rozpływającą się w ustach karkówkę na grilla (wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach). Kiedy jednak pogoda nie dopisuje można ją upiec w piekarniku :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka w marynacie miodowo-ketchupowej – Składniki: 0,5kg karkówki 3 łyżki miodu 3 czubate łyżeczki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu czarnego szczypta pieprzu chilli cayenne (niespełna

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarne Przeboje, prowadzonego przez Paulinka.

  16. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem
    Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem

    Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem to idealna propozycja na wspólny, rodzinny obiad. Sprawdzi się również znakomicie na przyjęcie czy spotkanie w większym gronie. Jej przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę czasu zanim się karkówka upiecze. Tak przygotowane danie, możemy podać zarówno z ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki(...)karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - przygotowanie: Karkówkę kroimy w 1 cm plastry, lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

Wybierz stronę :