Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą

Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą

Niedziela: Stek z pesto i sałatą jabłkowo-kalarepkową z komosą

Kruchość polędwicy, chrupkości sałatki, kwaśna cytryna i słodkie jabłko z kalarepką. Proste, ale pożywne danie pełne wykwintnych smaków. Czas: 30 minut Poziom trudności: średni Szacowana cena dla dwóch osób: 40 zł Zakupy: supermarket + sklep internetowy (tutaj kupicie komosę) Danie wymyśliliśmy sami podczas ostatnich wakacji, tylko pesto podpatrzyliśmy u Karola Okrasy, którego, na marginesie, bardzo cenimy jako kucharza i osobowość telewizyjną. Steka podaliśmy z sałatką naszego pomysłu, na którą składa się słodkie,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mięso, sałatka, sałatki, rukola, suszone pomidory, sałata, sosy, sałatka z rukolą, sałatka z pomidorem, stek wołowy, masło orzechowe, drugie danie, lekkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.