Leczo z cukinią 889nich gorące leczo i pasteryzować przez 20 minut. Zimą odkręcamy taki słoiczek leczo, podgrzewamy, dodajemy mięso i cieszymy zatrzymanym się smakiem. Post Leczo z cukinią pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Syrop z kwiatów czarnego bzu 181drinków. Możemy aromatyzować nim ciasta i dżemy. Ja lubię dodać odrobinę do lodowatej wody z cytryną – zyskuje niepowtarzalny smak. Post Syrop z kwiatów czarnego bzu pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Szwedzkie klopsiki w sosie 360minut). Następnie rozbijamy tłuczkiem dodając stopniowo mleko. Dodajemy masło i chwilę ucieramy drewnianą łyżką. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Post Szwedzkie klopsiki w sosie pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Budyń truskawkowy z kardamonem 321dekorujemy truskawkami i gorzką czekoladą startą na tarce. Jeśli lubicie budynie, a nie przepadacie za owocowymi smakami, polecam także budyń czekoladowy. Post Budyń truskawkowy z kardamonem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Sałatka grecka (Horiatiki) 291wierzchu. Sałatkę grecką podajemy po co namniej 10 minutach – aż warzywa nieco przejdą smakiem oliwy. Ja sałatkę ozdobiłam świeżym oregano. Post Sałatka grecka (Horiatiki) pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Lemoniada limonkowa 376Uzupełniamy pozostałą wodą. Chowamy napój do lodówki. Przed podaniem wrzucamy kilka kostek lodu. Smak napoju można wzbogacić dodając np. maliny, truskawki czy miętę. Post Lemoniada limonkowa pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Marcinek lany 368godziny w lodówce – placki namokną od śmietany, a smaki się przenikną. Marcinek się bardzo dobrze kroi – musi być tylko schłodzony. Post Marcinek lany pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Soczewica w sosie pomidorowo-kokosowym 344Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy. Gotujemy przez ok. 5 minut, aż wszystkie smaki się przegryzą. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry. Post Soczewica w sosie pomidorowo-kokosowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Zakwas z buraków na barszcz 686być łagodny lub więcej – wg smaku).Buraków nie trzeba wyrzucać – z kiszonych buraków można zrobić sałatkę warzywną. Post Zakwas z buraków na barszcz pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Muffinki jogurtowe – bardzo wilgotne 505cytryny) – będą jeszcze ciekawsze w smaku. Można je wtedy ozdobić kolorową posypką. Ja jednak najbardziej lubię je bez dodatków. Post Muffinki jogurtowe – bardzo wilgotne pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina 391gotować się przez 10 minut, aby smaki się przegryzły. Na końcu blendujemy go na gładko. * można kupić w aptece Post Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Krem z zielonego groszku z mascarpone 196groszkami ptysiowymi. PS: Jeśli chcemy wzbogacić smak zupy, można podczas blendowania dodać świeże zioła, np: bazylię, miętę czy kolendrę. Post Krem z zielonego groszku z mascarpone pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną 418świeży imbir + przyprawa 5 smaków Łagodnie: posiekany świeży koperek + śmietana 30% Ostro: chili w proszku/tabasco + podsmażona cebula + papryka słodka Post Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Rolada z jabłkami 210cukrem pudrem. Smak rolady można urozmaicić dodając do jabłek garść namoczonych w rumie rodzynek lub posiekanych orzechów włoskich czy suszonych fig. Post Rolada z jabłkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku
Azjatycka sałatka z kaczką 267smaku – jeśli jesteśmy na diecie rezygnujemy. Mieszamy. Wykładamy sałatkę na talerze. Posypujemy ziarnami granata i obficie listkami kolendry. Post Azjatycka sałatka z kaczką pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku