nich gorące leczo i pasteryzować przez 20 minut. Zimą odkręcamy taki słoiczek leczo, podgrzewamy, dodajemy mięso i cieszymy zatrzymanym się smakiem. Post Leczo z cukinią pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakudrinków. Możemy aromatyzować nim ciasta i dżemy. Ja lubię dodać odrobinę do lodowatej wody z cytryną – zyskuje niepowtarzalny smak. Post Syrop z kwiatów czarnego bzu pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuminut). Następnie rozbijamy tłuczkiem dodając stopniowo mleko. Dodajemy masło i chwilę ucieramy drewnianą łyżką. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Post Szwedzkie klopsiki w sosie pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakudekorujemy truskawkami i gorzką czekoladą startą na tarce. Jeśli lubicie budynie, a nie przepadacie za owocowymi smakami, polecam także budyń czekoladowy. Post Budyń truskawkowy z kardamonem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuwierzchu. Sałatkę grecką podajemy po co namniej 10 minutach – aż warzywa nieco przejdą smakiem oliwy. Ja sałatkę ozdobiłam świeżym oregano. Post Sałatka grecka (Horiatiki) pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuUzupełniamy pozostałą wodą. Chowamy napój do lodówki. Przed podaniem wrzucamy kilka kostek lodu. Smak napoju można wzbogacić dodając np. maliny, truskawki czy miętę. Post Lemoniada limonkowa pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakugodziny w lodówce – placki namokną od śmietany, a smaki się przenikną. Marcinek się bardzo dobrze kroi – musi być tylko schłodzony. Post Marcinek lany pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuDodajemy wszystkie pozostałe przyprawy. Gotujemy przez ok. 5 minut, aż wszystkie smaki się przegryzą. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry. Post Soczewica w sosie pomidorowo-kokosowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakubyć łagodny lub więcej – wg smaku).Buraków nie trzeba wyrzucać – z kiszonych buraków można zrobić sałatkę warzywną. Post Zakwas z buraków na barszcz pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakucytryny) – będą jeszcze ciekawsze w smaku. Można je wtedy ozdobić kolorową posypką. Ja jednak najbardziej lubię je bez dodatków. Post Muffinki jogurtowe – bardzo wilgotne pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakugotować się przez 10 minut, aby smaki się przegryzły. Na końcu blendujemy go na gładko. * można kupić w aptece Post Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakugroszkami ptysiowymi. PS: Jeśli chcemy wzbogacić smak zupy, można podczas blendowania dodać świeże zioła, np: bazylię, miętę czy kolendrę. Post Krem z zielonego groszku z mascarpone pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuświeży imbir + przyprawa 5 smaków Łagodnie: posiekany świeży koperek + śmietana 30% Ostro: chili w proszku/tabasco + podsmażona cebula + papryka słodka Post Pulpety z indyka z kaszą jęczmienną pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakucukrem pudrem. Smak rolady można urozmaicić dodając do jabłek garść namoczonych w rumie rodzynek lub posiekanych orzechów włoskich czy suszonych fig. Post Rolada z jabłkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakusmaku – jeśli jesteśmy na diecie rezygnujemy. Mieszamy. Wykładamy sałatkę na talerze. Posypujemy ziarnami granata i obficie listkami kolendry. Post Azjatycka sałatka z kaczką pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku