Witajcie w Nowym Roku! Obiecałam sobie na ten Nowy Rok, że nie będę narzekać - a przynajmniej spróbuję :) No ale nie da się a szczególnie wtedy, kiedy
Poezja Smaków - blog kulinarnyJeżeli tak jak my, będziecie siedzieć w domu, czy to tylko we dwoje, czy z grupą znajomych zobaczcie co możecie przygotować na tą specjalną okazję. Zestawienie
Poezja Smaków - blog kulinarnyPomarańcze to nieodzowny element naszych polskich świąt. Właśnie teraz jest na nie sezon i teraz są najlepsze. Uwielbiam zapach pomarańczy, nie tylko tych świeżych ale też
Poezja Smaków - blog kulinarnyWitajcie, grudzień na blogu będzie już Świąteczny :) Cykl ten zacznę domową wędliną. Domowe wędliny zazwyczaj stawiamy na naszych stołach w Święta i szkoda, że tylko
Poezja Smaków - blog kulinarnyAromatyczna, warzywna, pikantna, rozgrzewająca i sycąca zupa - tak można nazwać Minestrone. Zupa ta jest jednym z najczęściej przygotowywanych dań we Włoszech i choć my w Polsce
Poezja Smaków - blog kulinarnyZapraszam Was dziś po przepis na pieczone w piekarniku ziemniaki, pocięte w poprzek i doprawione tylko odrobiną morskiej soli. Ziemniaki tak przygotowane zostały pierwszy raz w
Poezja Smaków - blog kulinarnyCiasto to robiłam już wiele razy. Pewnie część z Was też zna ten przepis. Ale z pewnością są też takie osoby, które jeszcze nie poznały
Poezja Smaków - blog kulinarny11 listopad to nie tylko rocznica odzyskania Niepodległości przez Polskę. W Wielkopolsce obchodzimy tego dnia Dzień Świętego Marcina. Tego dnia tradycyjnie już w wielu piekarniach można
Poezja Smaków - blog kulinarnySałatka z makaronem tortellini to jeden z tych przepisów, które mam od teściowej. Muszę przyznać, że ten przepis jest naprawdę fajny. Sałatka jest smaczna, bardzo smaczna
Poezja Smaków - blog kulinarnyKiedyś wrzucałam przepis podstawowy na domową pizze. Dziś pokazuję Wam co dodać by ta pizza była jeszcze lepsza :) Ostatnio w Lidlu jest mnóstwo włoskich produktów i
Poezja Smaków - blog kulinarnyJak to się stało, że nie wrzucałam tego dania jeszcze na blog? Robię je dość często, ale zawsze znika nim się obejrzę. Wszyscy bardzo lubimy tak
Poezja Smaków - blog kulinarnyHistoria moich krzaczków z cukinią w tym roku była niezbyt napawająca optymizmem. Zaczynając od tego, że zasiałam odmianę zieloną - którą mój mąż wykopał bo myślał że
Poezja Smaków - blog kulinarnyMój mąż jest istnym zwolennikiem mięsa w przyprawie Gyros, wystarczy by dodać do niego paprykę i trochę cebulki, podsmażyć i jest zadowolony. Jednak nie jemy
Poezja Smaków - blog kulinarnyPamiętam, że taki smalec robiła nasza babcia. Ale nigdy nie chcieliśmy tego jeść :) Ostatnio zrobiłam za namową męża (i za jego namową jest na blogu). Wiem
Poezja Smaków - blog kulinarnyPrzepis na to ciasto dostałam już bardzo bardzo dawno temu od koleżanki. Nazwa ciasta to "styropian" - znana chyba bardzo dobrze już :) Ale nazwa jest strasznie
Poezja Smaków - blog kulinarny