pizza przepis - 7229 przepisów (strona:39/482)

Pizza z brokułami i jajkiem na twardo 164

Kolejna pizza na blogu. Tym razem głównym składnikiem są ugotowane na twardo jajka oraz brokuły. Za sos do pizzy posłużyła zwykła śmietana 18%, która spisała się fenomenalnie. Gorąco polecam spróbować takiego zestawienia składników. Przepis na ciasto znajdziecie w poprzednim wpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona(...)plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy w plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej i lekko pocukrowanej wodzie aż będzie miękki. Pamiętajcie, aby go nie rozgotować. Kiełbasę i szynkę kroimy w kosteczkę. Ser żółty trzemy

Programista w kuchni
Dieta i pizza - czy to możliwe? 172

oszukujmy się .. nie ma czegoś takiego jak pizza w wersji FIT. Niestety każdy jej rodzaj jest mocno kaloryczny. Ale któż z nas jej nie lubi?? Począwszy od tradycyjnej Margherity a skończywszy na Pizzy a'la "wrzuć co masz w lodówce" :). Postarajmy się zatem przy jej tworzeniu ograniczyć kalorie do minimum. Kilka przerażających faktów: mała Margherita na cienkim cieście waży(...)350g i zawiera ~616 kcal mała Capricciosa (sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki) zawiera ~845 kcal (waga bez zmian) pizzerka (pizza w formie "drożdżówkowej") waży ok. 100g i zawiera ~250 kcal Co zatem zrobić, aby nasza pizza była mniej kaloryczna i bardziej fit? Po pierwsze uderzymy w  ciasto , gdzie zamienimy tradycyjną mąkę na razową. Dlaczego?? Nawet jeśli nadal będziemy kuleć

Better Life By Auntie Ju
Pizza kwiatek 302

Dzisiejszy przepis to prosta domowa pizza, ale podana zupełnie inaczej. Dzięki umiejętnemu nacięciu i poukładaniu tworzymy piękną pizze, którą można pokroić i zjeść w formie bułeczek, ale nie ma się czego obawiać. Pizza jest bardzo prosta i na pewno każdemu się uda, a efekt końcowy zaskoczy domowników. Świetna zarówno jako główne danie, jak i w formie przekąski. Jest to wersja(...)pizzy z tuńczykiem i świeżą cebulką, ale można to zastąpić dowolnymi składnikami, są tylko dwie zasady, po pierwsze nie za dużo, a po drugie dodatki muszą być małe, lub drobno pokrojone. Przepis Składniki: 1 jajko 450 g mąki paczka suchych drożdży 2 łyżeczki soli 3 łyżki oliwy z oliwek szczypta cukru przecier pomidorowy 6-10 sztuk suszonych pomidorów 1 duża

KasiaiKrzysiu.pl
Pizza naleśnikowa bardzo łatwy przepis 262

Jakiś czas temu zainspirowałam się przepisem na tą pizzę z bloga  http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/2016/04/dutch-baby-pizza-przepis-na-sukces.html To świetny pomysł, zwłaszcza jeśli nie mamy czasu na wyrabianie ciasta drożdżowego. Wypróbuję pomyślałam :)  Oczywiście przepis troszkę zmodyfikowałam. Rezultaty widać na zdjęciach.  Pycha ! Składniki: 1 szklanka mąki  4 jajka 1 szklanka mleka 1 opakowanie sera mozarella w kuleczkach duża garść liści bazylii(...)plastry wędzonego boczku 4 pieczarki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 zielonej papryki kawałek brokuła 3-4 łyżki gotowego startego zera na pizzę rukola 4 łyżki oleju sól  pieprz Mąkę, jaja i mleko połączyć w gładką masę. Dodać posiekaną bazylię i doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojone na pół kulki mozzarelli.  Zamieszać. Nie miałam jednej dużej formy

Jemy Pijemy
Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy 333

dawna marzyła mi się taka pizza – na cienkim, chrupiącym spodzie. I wiecie co ? I w końcu się spełniło. Kupiłam kamień do pizzy i faktycznie jest różnica w jakości pizzy. Przede wszystkim pizza piecze się znacznie szybciej i w smaku – według mnie- jest lepsza. Na takim kamieniu można piec nie tylko pizzę, ale też bułki, czy chleb(...)dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 650 180 – 190 ml ciepłej wody łyżeczka drożdży instant łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki drobnej soli łyżeczka oliwy lub oleju Mąkę przesiać do miski, wsypać drożdże, cukier i sól. Stopniowo dolewać wodę – wymieszać ciasto. Nie powinno być zbyt

Niebieski kubek z kawa
Pizza w czterech smakach 195

Dlaczego pizza ma być okrągła? Ja pobawiłam się ciastem i wyszła mi pizza podłużna. Lekko nacięłam "przedziały" a w ich miejsce położyłam wałki ciasta. Dzięki temu pizza się łamała. Wyszła pizza w odcinkach. Nie potrzebowałam noża. Są w niej zawarte też cztery smaki. "Odcinek" z salami był mojego syna. Wersje wege nasze.  Niby(...)wiele składników, a tak naprawdę  powstała  z resztek, jakie miałam w lodówce. Ciasto na pizzę kupiłam w Carrfour za 1,67  - 0,5 kg !! Rozwałkuj ciasto. Odetnij z boku ok 1,5 cm pasek ciasta. Będziesz nim dzielić odcinki pizzy. Odcinek pierwszy: 4 szparagi (koniecznie blanszowane!!! Niektórzy kucharze twierdzą, że od tłuszczu szparag zmięknie

AZgotuj!
Pizza ze szparagami i feta 204

Pizza, perfekcyjna kolacja na lato. Korzystajcie z letnich nowalijek jak szparagi, zielony groszek czy świeżo wychodowana rukola. U mnie dzisiaj pizza bianco z zielonymi szparagami i feta. Wspaniała wegetariańska pizza. Przepis poniżej Pizza ze szparagami i feta Składniki: na 3 pizza ciasto na pizza, tutaj przepis , podwojona porcja 200 g szparagów 100 sera feta garść rukola 250 g crème fraîche(...)ząbek czosnku 4 łyżki posiekanych ziół 1 cebule dymki sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka płatków chili 1 łyżka sezamu Zrób ciasto na pizza i pozostaw do wyrośnięcia. Podziel ciasto na 3 porcje i rozwałkuj na 3 okrągłe placki. Wymieszaj crème fraîche z czosnkiem, solą i pieprzem, posmaruj każdą pizzę. Poukładaj szparagi, pokrusz feta i posyp dymką pokrojoną

codojedzenia
Pizza margherita 205

mozzarelli. Placki wkłada do pieca. Czeka z niepewnością, zadając sobie pytanie: czy z tej mieszanki wyjdzie coś dobrego? Odpowiedź znamy. Oczywiście, że tak! Tak właśnie wyobrażam sobie powstanie pierwszej pizzy z sosem pomidorowym ;) Pizza margherita Początki pizzy podobno sięgają starożytnej Grecji, gdzie podawano płaskie chleby posmarowane oliwą, czosnkiem i ziołami. Jednak jej kariera rozpoczęła się właśnie ze sprowadzeniem do Europy(...)pomidorów. Od tamtej pory pomidory i pizza, to duet nierozłączny. Pizza odegrała również rolę w zjednoczeniu Italii. W 1889 roku Neapol odwiedziła królowa Małgorzata Sabaudzka z mężem Humbertem I. To na jej cześć tamtejszy piekarz Raffaele Esposito przygotował specjalność regionu, pizzę w barwach narodowych Włoch, która od tamtej pory nosi nazwę margherita. Do dziś jest to nazwa najprostszej wersji pizzy

Pełny talerz
Domowa Pizza Wiejska 463

Pizza "Wiejska" charakteryzuje się sporą ilością wędliny począwszy od szynki, poprzez boczek, a skończywszy na kiełbasie. Z "mięsną ucztą" idealnie komponują się dodatki warzywne w postaci ogórka konserwowego oraz cebuli, które również znajdziemy na tej wiejskiej wersji domowej pizzy. Pizza "Wiejska" przypadnie do gustu szczególnie panom, którzy w zdecydowanej większości nie wyobrażają sobie pizzy bez mięsnych dodatków.   Najlepsza Domowa(...)Pizza - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oliwy (lub oleju) łyżka cukru łyżeczka soli ok. 150g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, bazylia, sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) ponadto: po ok. 100 g: szynki, boczku, kiełbasy

Słodka Strona
Pizza wiejska z mozzarellą 145

Moją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, który po nagrzaniu dobrze trzyma ciepło, dzięki temu spód pizzy jest chrupiący. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 550 ok. 250 ml ciepłej wody (ale nie gorącej) 3 łyżki oliwy 20 g świeżych drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów 3 łyżki suszonej bazylii ząbek czosnku(...)wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu. Sos musi się zredukować o połowę lub nawet 2/3 tak aby nie był wodnisty. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Sos mamy gotowy Pizza: Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni tak aby cala woda w nich zawarta odparowała. Ciasto dzielimy na 2 części. Porcja ciasta wystarcza na 2 pizze o średnicy

IMPRESJA SMAKU
Piec do pizzy - najważniejsze wyposażenie pizzerii 131

Dobra lokalizacja, doświadczony kucharz i ciekawy wystrój sali wbrew pozorom nie dają gwarancji sukcesu w gastronomii. Jeżeli naprawdę zależy ci na tym, aby pizza oferowana w twojej pizzerii smakowała klientom, najważniejszy jest wybór odpowiedniego pieca. Wybór pieca do pieczenia pizzy Gdzie szukać wyposażenia dla pizzerii? Nie popełniaj więc częstego błędu i nie lekceważ tego, jak ogromny(...)wpływ na smak pizzy ma piec, w którym jest ona wypiekana. W końcu zakup porządnego pieca wcale nie musi się wiązać z koniecznością wydania dużych pieniędzy, zwłaszcza jeżeli zdecydujesz się na atrakcyjną ofertę firmy, która już od wielu lat zajmuje się sprzedażą takiego asortymentu. Wybór pieca do pieczenia pizzy Przeglądając propozycje pieców szybko zauważysz, że wybranie konkretnego modelu

kruche babeczki
Najlepszy przepis na pizzę – top 3 146

Każda nacja ma własne danie typu pizza i pierogi. Wystarczy trochę mąki i trochę czasu, żeby mieć obiad dla dowolnie dużej i dowolnie głodnej grupy osób. Niestety te dania mogą się też nie udać, jeśli nie mamy dobrego przepisu, dlatego często kupujemy już gotowe. Jeśli jednak potrzebujemy efektownego i taniego przepisu, to pizza nie ma sobie równych. Jakie(...)najlepsze przepisy na domową pizzę? PIZZA Z KALAFIORA Z SOSEM KOPERKOWYM Składniki: Ciasto: średni kalafior – umyty puszka białej fasoli – odsączona z zalewy 2 jajka po łyżeczce soli, oregano i pieprzu ząbek czosnku przetarty przez praskę Dodatki: opakowanie mascarpone pęczek koperku – drobno posiekany 10 listków bazylii – drobno posiekanych 50 g twardego żółtego sera startego na tarce

Ugotowane pozamiatane
Pizza z sosem bolognese 174

Pizza z sosem bolognese.  Prosta w przygotowaniu, pyszna domowa pizza z sosem bolognese. Idealna na obiad, spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę. Pizza jest dość duża i naprawdę sycąca. Taką domową pizze bolognese przygotujecie naprawdę szybko. U mnie całość jest wręcz ekspresowa zwłaszcza odkąd mam piekarnik parowym seria 600 SteamBake EOD6C71X Electrolux.  Ma wiele wspaniałych funkcji. O części(...)koniec pieczenia włączam termoobieg). Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Spód pizzy smarujemy niewielką ilością ketchupu lub pomidorowego sosu. Sypiemy ser, następnie łyżka po łyżce nakładamy nasz sos delikatnie go rozsmarowując. Sosu nie powinno być za dużo, aby zbytnio

Słodkie okruszki
Pizza farmera - dla mięsożerców 164

Kolejna odsłona domowej pizzy - tym razem wersja "farmera", czyli nadziana pieczarkami, cebulką, kukurydzą, ogórkiem małosolnym, wędzonym, surowym boczkiem i wędliną. Aby dodać jej lekkiej ostrości - wierzch pizzy możecie posypać pieprzem cayenne.  Spód pizzy posmarowałam sosem pomidorowym przygotowanym na bazie koncentratu pomidorowego.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: ciasto na pizzę (przepis TUTAJ ) kilkanaście plasterków wędliny (cienko pokrojonej(...)średnich oczkach) zioła prowansalskie pieprz cayenne sos pomidorowy 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka łyżek wody sól i pieprz do smaku zioła prowansalskie Na samym początku przygotować spód na pizzę. Przepis znajdziecie tutaj . Następnie przygotować sos pomidorowy: koncentrat wymieszać z wodą i doprawić go solą, pieprzem oraz odrobiną ziół prowansalskich. Ogórka pokroić w cienkie plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki umyć

Ugotować

Proponowane wyszukiwania