Ciasto : 600 g mąki pszennej typ 500 1 szk mleka 3/4 szk wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 6 łyżek oleju
Ewa w kuchniSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 szt. małych pieczarek 0,5 średniej cebuli 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki ketchupu pikantnego 10 plasterków salami Ser mozzarella (1
Emcia PichciSkładniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1 szklanka maki pszennej 1/4 kostki drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 płaska łyżka
Blondynka GotujePizza z wędzonym kurczakiem (na dużą blachę). Już nie raz pisałam Wam, że uwielbiamy domową pizze. Ta jak zwykle powstała pod wpływem chwili. Pyszna pizza z wędzonym kurczakiem na dużą blachę. Coś cudownego Pizza na świeżych drożdżach wyrasta niesamowicie szybko. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Oczywiście jeśli chodzi o dodatki, to macie tu dowolność, jednak polecam Wam spróbować wersji(...)wędzonym kurczakiem. J a wykorzystałam pyszne „Kęski piwne” Duda. Uwielbiamy je. Tak, tak wiem że pisze „piwne”, ale posmakują każdemu czy to na pizzy czy jako dodatek do piwa A wracając do pizzy… po prostu musicie spróbować Składniki: 300 g mąki pszennej szczypta soli i pieprzu 1 szklanka ciepłej (nie gorącej!) wody 40 g świeżych drożdży
Słodkie okruszkiKolejna pizza zawitała na mojego bloga. Tym razem z wieloma serami (camembert, cheddar i tradycyjny ser żółty), czarnymi oliwkami, paprykami (czerwona i pomarańczowa) oraz chorizo. Ta tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny dodaje pizzy szczególnego aromatu. Bez wątpienia jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jej spróbować warto szybko nadrobić zaległości. Wykorzystałem przepis na ciasto, który zamieściłem już wcześniej na blogu, więc(...)przepisie znajduje się do niego odnośnik. Niezwykle syta i smaczna pizza, która idealnie nadaje się na obiad dla całej rodziny zarówno w ciepłe, jak i chłodniejsze, deszczowe dni. Składniki Składniki na ciasto: Ciasto na włoską pizzę 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka 1 serek camembert 10 czarnych oliwek bez pestek 100 g chorizo 100 g sera cheddar 100 g żółtego
Programista w kuchniPizza z salami i papryką – pizza jak z pizzerii Taka pizza, to u nas hit każdego spotkania. Pyszna, chrupiąca, duża pizza pełna ulubionych dodatków. Sekret jej smaku tkwi w cieście i temperaturze pieczenia (piekarnik musi być naprawdę dobrze rozgrzany). Dodatki oczywiście możecie zmienić według własnych upodobań. Pizze najczęściej podaję w towarzystwie domowego sosu czosnkowego i ketchupu. Spróbujcie. Składniki(...)smaku Dodatki: 4 duże pieczarki 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki kilka plasterków salami kawałek grubego kabanosa szczypta mielonej suszonej bazylii ulubiona mieszanka ziół – u mnie przyprawa do pizzy Skworcu (około 2 szczypty) około 200 g mozzarelli wiórek (można dać więcej) Będziemy potrzebować jeszcze: dużą blachę z piekarnika, papier do pieczenia i odrobinę oleju Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy
Słodkie okruszki