Pizza na razowym spodzie

Pizza na razowym spodzie

Pizza na razowym spodzie

Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1 szklanka maki pszennej 1/4 kostki drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 płaska łyżka soli 3/4 szklanki ciepłej wody Wykonanie: Drożdże rozrabiamy z wodą cukrem i łyżką mąki pszennej, odstawiamy na ok 15 minut. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i rozczyn, a na końcu w trakcie wyrabiania ciasta dodajemy oliwę. Dokładnie wyrabiamy i i dzielimy na 3 "bułeczki". Smarujemy je lekko oliwą, aby nie wyschły, przykrywamy ściereczką i od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.