Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy

Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy

Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy

Przepis na : obiad

Od dawna marzyła mi się taka pizza – na cienkim, chrupiącym spodzie. I wiecie co ? I w końcu się spełniło. Kupiłam kamień do pizzy i faktycznie jest różnica w jakości pizzy. Przede wszystkim pizza piecze się znacznie szybciej i w smaku – według mnie- jest lepsza. Na takim kamieniu można piec nie tylko pizzę, ale też bułki, czy chleb. Nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 650 180 R... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niebieski kubek z kawa

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.