Przepis na : obiad
Od dawna marzyła mi się taka pizza – na cienkim, chrupiącym spodzie. I wiecie co ? I w końcu się spełniło. Kupiłam kamień do pizzy i faktycznie jest różnica w jakości pizzy. Przede wszystkim pizza piecze się znacznie szybciej i w smaku – według mnie- jest lepsza. Na takim kamieniu można piec nie tylko pizzę, ale też bułki, czy chleb. Nie mam dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 650 180 R... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Matka, żona ..kobieta pracująca. Trochę gotuję, piekę i szydełkuję.