Powoli przyzwyczajam moich do nieco innego ciasta niż to tradycyjne na białej mące pszennej. Ciasto wychodzi puszyste i miękkie, więc bez obaw, że nie będzie zjadliwe. Właściwie jest to modyfikacja ciasta na pizzę, które już pojawiło się na blogu. Dodatki możecie dowolnie modyfikować. Ja od dawna miałam ochotę na brokuła, a i Staś też dawno nie jadł, więc tu jako dodatek do pizzy. Składniki na dużą blachę: Zaczyn: 10 g drożdży świeżych łyżeczka cukru 3 łyżki ciepłej wody Składniki umieścić w miseczce, dokł... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Matka, żona ..kobieta pracująca. Trochę gotuję, piekę i szydełkuję.