Impanata Siciliana – pizza sycylijska

Impanata Siciliana – pizza sycylijska

Impanata Siciliana – pizza sycylijska

Dziś po raz kolejny zabiorę Was na Sycylię. Spędziłam tam ponad 10 lat , gotowałam Sycylijczykom i nie tylko. Tricki i sposoby wszelakie podejrzałam u teściowej, sąsiadek, plotkar placowych i w okolicznościach sprzyjających kontakt kuchenny ,tudzież w pracy. Charakterystyczną „potrawą” świąteczną lub na „wynos” jest tzw. m'banata. To zamykana pizza nadziana samymi dobrociami. Ciasto na tę pizzę znajdziecie  TUTAJ Tym razem do ciasta wykorzystałam mąkę pszenną 500 MŁYN KOPYTOWA  i ciasto zrobiłam w autom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, ciasto, zupa pomidorowa, szpinak, tarta, do pracy, chleb, ciasto na niedziele, świąteczne, świąteczne przepisy, sos pomidorowy, sosy, suszone pomidory, pyszne ciasto, łatwe ciasto, szybkie ciasto, bez pieczenia, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, proste ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, chleb mieszany, ciasto z bezami, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.