pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:25/198)

Pierogi ze szpinakiem i serem feta 125

Szpinak, który jest na straganach jest świeży, ma liście duże i jędrne. Jak tu nie zrobić smacznych pierogów z farszem ze szpinaku z dodatkiem np. sera feta. Uwielbiam ten ser, dlatego wiedziałam, że połączenie tych dwóch składników jest dobrym pomysłem. Kupiłam szpinak i ser,   resztę miałam w domu. Zabrałam się do pracy i w godzinę zrobiłam pyszny obiad(...)pierogi. Po wyrobieniu, odstawiłam do miseczki, przykryłam ściereczką, żeby chwilę odpoczęło. Z ciasta odkrawałam kawałki, rozwałkowałam niezbyt cienko. Wykrawałam krążki. Na środek układałam farsz i sklejałam pierożki. Ulepiłam w sumie 40 pierogów Połączenie szpinaku z serem fata sprawiło, że pierogi   są wyjątkowe w smaku.   Jeśli lubicie ser feta, to te pierogi

Kuchnia u Krysi
Pierogi z kaszanką 150

Dzisiejsze danie jest dla miłośników kaszanki. Jako że kaszankę można podawać na wiele sposobów, dziś proponuję wykorzystać ją jako farsz do pierogi. Powiem że w domu wszystkim smakowały, a szczególnie synowi który nie przepada za kaszanką. Składniki: farsz 500 g kaszanki 1 cebulę 2 ząbki czosnku smalce do smażenia majeranek sól, pieprz ciasto na pierogi(...)Kaszankę obrać z osłonek pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć aż się rozpadnie i odparuje cały płyn. Dodać majeranek, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem (farsz ma być pikantny).  Dokładnie wymieszać, wystudzić. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżkę farszu, zlepić brzegi formując pierożki. W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać na wrzątek

magiczna kuchnia Kasi
Pierożki z nadzieniem z kurczaka, czyli indyjskie Samosos 163

ciasta na pierogi – do miski wsypać mąkę, zrobić wgłębienie. Smalec pokroić na drobne kawałeczki, wlać wodę i szybko zagnieść. Masa musi być gładka. Ciasto jak na nasze pierogi. Ciasto rozwałkować cienko. Następnie pokroić na duże kwadraty 8×8 cm Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać mąkę, pokrojony drobno smalec, wlać wodę, wyrobić ciasto, czas(...)wodę. Wymieszać i gotować około 1 minuty. Woda spowoduje że mięso podczas smażenia nie wysuszy się za mocno. Nadmiar płynu powinien wyparować. Na koniec dodać potarty ser, wymieszać. Zostawić farsz do ostygnięcia. Formowanie pierożków – po rozwałkowaniu i pokrojeniu ciasta w kwadratu na każdym z nich nałożyć farsz. Złożyć na pół formując trójkąty. Zlepić dokładnie boki. Smażenie pierożków

Kuchnia Pokoleń
Pierogi ze szpinakiem, żurawiną i fetą 157

lubi pierogów? Chyba każdy je uwielbia. Ale... trzeba je ulepić. Kiedy ma się przepis na idealne ciasto na pierogi to żaden problem. A farsz? To już kwestia smaku, upodobań, albo chęci na coś konkretnego. Ja tak właśnie miałam. Zobaczyłam na straganie świeży szpinak, pomyślałam więc, że dobrze byłoby go zmieszać z serem feta (to już robiłam), ale dodać(...)świeżo startą gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszałam i gotowe. Czas na lepienie pierogów. Na desce rozwałkowałam kawałek ciasta. Wykroiłam kilka krążków, na każdym kładłam sporą porcję farszu i dokładnie zlepiłam pierożki. Pierogi lepiło się błyskawicznie i wyszła z tego całkiem pokaźna porcja, bo aż 50 sztuk W dużym rondlu zagotowałam wodę z solą. Pierogi wrzucałam partiami na wrzątek

Kuchnia u Krysi
Pierogi pieczone (z farszem serowym i wędzonym kurczakiem) 184

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis farsz autorski (mój). Osobiście - wolę pierogi pieczone od tych tradycyjnych. Propozycja farszu jest bardzo smaczna, ale możecie modyfikować składniki według własnego gustu.  Ciasto jest elastyczne, nie pęka i łatwo mu nadać pożądany kształt. Klejenie takich pierogów sprawia wielką radość. Pierożki mają chrupiącą skórkę i  jednocześnie są puszyste oraz pulchne(...)być elastyczne.) Ciasto podzielić na części. Każdą z nich rozwałkować i wycinać foremką dowolne kształty (wycinałam serduszka i kółka). Na środku kawałka ciasta położyć farsz i przykryć drugim kawałkiem (takim samym kształtem). Pierogi mocno skleić - dociskając widelcem. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 25-30 minut

Di gotuje
Pieczone pierogi z pyszną sałatką 166

czas można ukisić jedną główkę w słoiku lub garnku kamiennym. To tak jak małosolne ogórki, smakują inaczej, niż te kiszone na zimę. Kapusta małosolna, też brzmi zachęcająco. Do farszu na pierogi użyłam właśnie takiej kapusty, kiszonej z marchewką. Kapusta kiszona może być składnikiem wielu sałatek, albo podawana z odrobiną oliwy do obiadu. Można kupić, ale najlepsza ukiszona w domu(...)przyczepia się do deski. Wykrawamy koła szklanką lub innym „przydasiem” o średnicy 6,5 cm , albo dowolnej wielkości. Ta czynność jest identyczna jak przy robieniu tradycyjnych pierogów. Na jeden z placków układamy farsz, przykrywamy drugim plackiem, zlepiamy brzegi delikatnie palcami. Wystające brzegi dociskamy widelcem, tworząc wzorki a przy okazji dokładnie zamykamy dwie połówki ciasta. Pierożki smarujemy jajkiem, posypujemy drobno

Leśny Zakątek
Pierogi z farszem pizza 549

pierogi muszą być nudne?! Mam nadzieję, że już was kilkakrotnie przekonałam, że nie! Tym razem drożdżowe pierogi pieczone z farszem pizza. Brzmi ciekawie? Gwarantuje, że smakuje jeszcze lepiej :) Składniki na ciasto: mąka 1 kg drożdże 10 dag olej 1/2 szklanki żółtko jaja kurzego 2 szt. Jajo kurze 1 szt mleko 1/2 litra śmietana gęsta 2 łyżki oregano(...)przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser, lekko przysmażoną z cebulę, pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę- wszystko dokładnie wymieszać. Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Inne przepisy na pierogi: Czebureki Pierogi pieczone z soją

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z boczkiem, serem i ziemniakami 128

Farsz : 350 g ugotowanych ziemniaków 300 g serka śmietankowego ( z wiaderka ) 350 g wędzonego boczku ( parzonego ) 1 duża cebula sól morska do smaku pieprz kolorowy do

Ewa w kuchni
Uszka z pieczarkami 200

dodaję mąkę, gorącą wodę i sól i wyrabiam ciasto robotem kuchennym przy użyciu haka do ciasta drożdżowego. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wycinać szklanką koła, nakładać farsz, formułować palacami pierogi, po czym zawijać na palcu i zlepiać ich końce tworząc uszka. Uszka gotować partiami w osolonej, wrzącej wodzie. Po wypłynięciu uszek na powierzchnię wody gotować je jeszcze przez(...)wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i przemieszać zaraz po wrzuceniu. Olej użyty do podsmażania cebuli i pieczarek można zastąpić margaryną lub masłem. Źródło przepisu:   Ciasto na pierogi - Wielkie Żarcie ,  farsz - Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Empanadillas con pisto y atun, czyli pierożki z tuńczykiem i warzywami 150

niego pokrojone jajka. W międzyczasie wyjmujemy ciasto na empanadillas i zostawiamy 10 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na każdym blaciku kładziemy 1 łyżeczkę farszu, składamy jak pierogi, uważając, aby farsz nie wychodził nam poza brzegi pierożków. Sklejamy a następnie przyciskamy ząbkami widelca, żeby mieć pewność, że dobrze się skleiły. Empanadille układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi ruskie 179

Idealne ciasto, pyszny farsz i serce, które rodzice wkładają w ich zrobienie, daje genialne i pyszne połączenie. 1 h ok. 36 pierogów Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 1 jajko sól Składniki na farsz: 80 dag ziemniaków 40 dag białego sera 2 małe cebule sól, pieprz Wykonanie: Na początku gotujemy ziemniaki i odstawiamy do ostygnięcia(...)solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszamy. Ciasto dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy ( cienko, lub grubo, w zależności od tego, jakie ciasto wolicie) i przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Nakładamy farsz, formujemy pierogi i odstawiamy na tacy. Gotujemy je w osolonej wodzie. Pyszności! Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Sprawdzone przepisy na wigilię 118

więc wtedy będzie czas by zrobić inne potrawy. Namocz grzyby do kapusty i uszek. Zagnieć ciasto na rybę po grecku – musi odpoczywać godzinę. Przygotuj kapustę do farszu do pierogów i kapustę wigilijną – będzie się gotować około godziny. Zagnieć ciasto na pierogi i uszka – musi odpoczywać pół godziny (uszka i pierogi możesz zrobić z tego(...)samego ciasta, choć w cieście na pierogi powinno być jajko, a w tym na uszka nie). Zrób farsz do ryby po grecku w tarcie. Wstaw tartę z rybą po grecku do piekarnika. Ulep pierogi i uszka. Przecedź i dopraw barszcz. Weź się za smażenie ryby. Wigilia gotowa ! Czerwony barszcz z uszkami Poziom trudności – bardzo łatwy Czas

Niedzielny kucharz
Pierogi z kapustą i pieczarkami 124

drugą cebulę pokrojoną w piórka. Jak cebulka nam się zeszkli to wrzucamy pieczarki i smażymy, lekko solimy. Gotowe pieczarki wrzucamy do kapusty i przyprawiamy i odstawiamy farsz do wystygnięcia. Teraz robimy ciasto na pierogi. Mąkę(...)wysypujemy na stolnicę, robimy w niej dołek i dajemy sól, żółtko, olej i zarabiamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Gdy ciasto jest gotowe wałkujemy i wycinamy szklanką kółeczka, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. o Ważne aby mąka do pierogów miała typ 450-500 bo wtedy wyjdzie nam fajne elastyczne ciasto. Gotowe pierogi gotujemy w dużym garnku w osolonej

Kuchenne Wariacje
Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film 187

farsz 700 g białego sera półtłustego 1 żółtko 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego kilka listków mięty                dodatkowo szczypta soli do gotowania pierogów 1 łyżka oleju do gotowania pierogów przepis Do misy miksera z nożem do wyrabiania ciasta wsypujemy przesianą(...)śmietanę oraz miętę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Każdy krążek ciasta nadziewamy porcją farszu, formujemy pierogi i sklejamy ich brzegi. Pierogi gotujemy porcjami w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju, około 4-5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką

Smakowite Dania
Pierogi z kurkami i ricottą 180

umieszczam na nie przepis. Kurki i ricotta się zaprzyjaźniły, ja za to baaardzo zaprzyjaźniłam się z pierogami. Ciasto na pierogi: 2,5 szklanki mąki 1 jajko pół łyżeczki soli 1 łyżka masła ok. 3/4 szklanki wrzącej wody Farsz: 500 g świeżych kurek 250 g ricotty 2 cebule 2 łyżki posiekanych listków świeżego rozmarynu 3 łyżki posiekanych listków świeżego(...)ciasto będzie elastyczne. Odrywamy kawałek ciasta i rozwałkowujemy na blacie podsypanym mąką. Starajmy się rozwałkować jak najcieniej – pierogi będą smaczniejsze. Wycinamy kółka szklanką lub foremką do pierogów. Nakładamy farsz i zlepiamy brzegi – ręcznie lub za pomocą wspomnianej foremki. Pierogi z kurkami wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oleju (aby się nie sklejały) i gotujemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania