pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:17/198)

z mielonym kotletem pierogi żytnio pszenne... 160

podsypanej mąką stolnicy, ciasto z mąką żytnią jest dość klejące i nie da się całkiem cienko rozwałkować, szklanką do koktaili /ma większy otwór/ wycinać kółka, nakładać czubatą łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi, wkładać do ciut posolonego wrzątku z łyżeczką oleju, po wypłynięciu na mniejszym ogniu gotować z 2 minuty, składniki okrasy usmażyć na patelni i polać pierogi na talerzu - pierogi z tym farszem są syte, smaczne................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą... 147

płaska soliOKRASA: 15 dag wędzonej słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjamimięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczanych kości schabowe zalać wodą - zagotować i wodę wylać a kości opłukać teraz kości zalać odpowiednią ilością wody(...)gotować do miękkości - pod koniec gotowania dodać warzywa potrzebne do farszu ostudzone kości obrać z mięska - włożyć do pojemnika blendera z warzywami i wszystko zmiksować - obrać kości dokładnie, aby nie było kosteczek, to nóż blendera nie złamie się farsz do smaku wg uznania doprawić kucharkiem, pieprzem, majerankiem ciasto na pierogi wyrabiam w robocie, dlatego używam wrzątku - takie ciasto jest

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :) 200

styczniowej KUCHNIA. Pierogi, pieczone, farszu widać nie było. Coś jednak mi podpowiadało, że warto je przygotować. Robi się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej(...)zurawine, ja zblendowałam wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy by masa ostygła. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każdym kółku umieszczamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem. Smarujemy mlekiem lub olejem. Pieczemy ok 15 minut. Są świetne i na zimno i na ciepło. a takie bajkowe widoczki można zobaczyć

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 195

samodzielnego wyrabiania, wałkowania lepienia pierogów - oczywiście pod czujnym okiem Pani Gosi :) Poniżej przepis na wigilijne pierogi z kapustą i grzybami wg przepisu prababci Anastazji. Składniki na farsz// ok 50 pierogów kapusta kiszona - 1 kg suszone grzyby - 5 dkg cebula - 20 dkg sól pieprz Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez dwie godziny po czym gotujemy do miękkości, odcedzamy(...)wsypujemy wszystkie składniki, zagniatamy aż ciasto będzie gładkie.Odrywamy kawałki i podsypujemy mąką, rozwałkujemy na  okrągłe cienkie placki, wykrywamy szklanką placuszki na każdy nakładamy łyżeczkę farszu. Zlepiamy dokładnie brzegi robiac falbankę. Przygotowane pierogi odkładamy na podsypaną mąką tacę. W garnku zagotowujemy posoloną wodę, gotujemy ok 4 minut od wypłynięcia

Wylizany Rondel
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 162

samodzielnego wyrabiania, wałkowania lepienia pierogów - oczywiście pod czujnym okiem Pani Gosi :) Poniżej przepis na wigilijne pierogi z kapustą i grzybami wg przepisu prababci Anastazji. Składniki na farsz// ok 50 pierogów kapusta kiszona - 1 kg suszone grzyby - 5 dkg cebula - 20 dkg sól pieprz Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez dwie godziny po czym gotujemy do miękkości, odcedzamy(...)wsypujemy wszystkie składniki, zagniatamy aż ciasto będzie gładkie.Odrywamy kawałki i podsypujemy mąką, rozwałkujemy na  okrągłe cienkie placki, wykrywamy szklanką placuszki na każdy nakładamy łyżeczkę farszu. Zlepiamy dokładnie brzegi robiac falbankę. Przygotowane pierogi odkładamy na podsypaną mąką tacę. W garnku zagotowujemy posoloną wodę, gotujemy ok 4 minut od wypłynięcia

Wylizany Rondel
Przepis #106 Pełnoziarniste perogi z soczewicą i pieczarkami 192

było żadnego przepisu na danie obiadowe. Przeglądając ostatn io szafki w kuchni znalazłam czerwoną soczewicę i postanowiłam z niej zrobić coś dobrego. Dlatego wymyśliłam, że użyję jej jako farszu do pierogów ale aby nie było zbyt mdło dodałam podsmażone pieczarki a całość przyprawiłam wędzoną papryką . W połączeniu z ciastem pierogowym do którego użyłam pszennej mąki pełnoziarnistej smakują wyśmienicie:) Spróbujcie(...)wodę. Całość dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na kilka części. Każde z nich rozwałkowujemy i wycinamy kółka. N a każde koło układamy odrobinę farszu i lepimy pieróg. W garnku zagotowujemy wodę. Kiedy zacznie się gotować wkładamy nasze pierogi i gotujemy około 5-7 minut. Po tym czasie odcedzamy. Pierogi podałam z sosem czosnkowym, który przygotowałam na bazie jogurtu greckiego

Health-Fit-Life
Wegańskie pierogi ruskie 312

rankingu wygrywają tradycyjne, jednak te także wejdą na stałe do mojego repertuaru. Najwięcej zajadaliśmy się nimi na drugi dzień – odsmażone to zupełnie inny smak! Wegańskie pierogi ruskie – farsz: 600-800 g ziemniaków 380-400 g naturalnego tofu 2 duże cebule sok z połowy cytryny lub kilka łyżek wody z kiszenia ogórków 1-2 łyżki jasnego sosu sojowego(...)sojowym oraz gałką. Mieszamy i dodajemy cebulę. Doprawiamy solą do smaku i sporą ilością pieprzu (jeśli pieprzu będzie za mało, mogą być mdłe). Aby było łatwiej lepić pierogi, możemy podzielić farsz lepiąc kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego. Z mąki pszennej, gorącej wody, oleju i soli zagniatamy jednolite ciasto. Najłatwiej zrobić to w malakserze lub mikserze z hakiem. Odkładamy

Poezja smaku
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 242

dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 20-25 pieczarek – 1 duża cebula(...)bardzo małą kostkę. Do przestudzonych pieczarek dodaj bułkę tartą oraz ser żółty. Bułka powinna wchłonąć nadmiar wilgoci i ułatwić Ci lepienie pierogów. Ciasto rozwałkuj, nakładaj farsz i zalepiaj brzeg pierogów. Gotowe pierożki gotuj w wrzącej, osolonej wodzie w dużym garnku do czasu kiedy wypłyną na powierzchnię + 1 minutę. Pierogi podawaj od razu po ugotowaniu, lub wystudzone

nietylkopasta.pl
Pierogi z pieczarkami i żółtym serem 317

dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 30 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 20-25 pieczarek – 1 duża cebula(...)bardzo małą kostkę. Do przestudzonych pieczarek dodaj bułkę tartą oraz ser żółty. Bułka powinna wchłonąć nadmiar wilgoci i ułatwić Ci lepienie pierogów. Ciasto rozwałkuj, nakładaj farsz i zalepiaj brzeg pierogów. Gotowe pierożki gotuj w wrzącej, osolonej wodzie w dużym garnku do czasu kiedy wypłyną na powierzchnię + 1 minutę. Pierogi podawaj od razu po ugotowaniu, lub wystudzone

nietylkopasta.pl
Pierogi z botwinką 221

Botwinka sprawdza się w wielu przepisach.  Świetnie  nadaje się na farsz do pierogów. Tym razem pierogi z botwinką, bryndzą i fetą. Można dać tylko jeden gatunek sera - albo bryndzę albo fetę. Miałam akurat końcówki więc  użyłam  obu. Podałam z jogurtem greckim wymieszanym z ostrą pastą paprykową. Bardzo smaczne! Polecam składniki(...)bryndzę.  Dokładnie wymieszać . Przyprawić solą, dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka. Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi, ulepione pierogi odkładać  na posypaną mąka powierzchnię , przykryć ściereczką. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić, można dodać łyżkę oleju. Ostrożnie wrzucać na wrzątek po kilka pierogów

Stare Gary
PIEROGI RUSKIE – idealne! 261

Założę się, że są wśród Was wielbiciele pierogów ruskich. Delikatne ciasto wypełnione po brzegi pysznym ziemniaczano -serowym farszem z dużą ilością cebulki i pieprzu. Prosto z wody albo odsmażane. Podawane ze skwarkami, smażoną cebulką albo śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem . A jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie(...)rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Ja uwielbiam, a Wy? Dziś mam dla Was przepis na te idealne pierogi ruskie! Z delikatnym ciastem, z przepysznym farszem ziemniaczano – serowym, przesmażaną cebulką – takie, po których dokładkę każdy z przyjemnością sięga! Spróbujcie i Wy! A jeśli szukacie przepisu na Idealne pierogi ruskie

Ostra na Słodko
Pierogi ze Szpinakiem 163

Szpinak często nie jest kojarzony z idealnym smakiem i wręcz odstrasza. Jednak odpowiednio doprawiony, z dodatkiem sera białego smakuje wyśmienicie, a stanowiąc farsz na pierogi tworzy ciekawą i pożywną potrawę.Pierogi ze Szpinakiem - Składniki:450 g mąki pszennejszklanka ciepłej wody2 łyżki olejuszczypta soliduża cebula3 ząbki czosnku300 g mrożonego szpinaku300 g białego serasól, pieprz(...)minut, aby ciasto zdążyło odpocząć. Po tym czasie cienko rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy przy użyciu szklanki krążki. Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.  Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty.Pierogi polewamy podsmażoną cebulką

Słodka Strona
Drożdżowe pierogi z soczewicą 170

trzeba poświęcić na robienie, więc pomyślałam, że jak już robić pierogi, to niech będą wyjątkowe, niech będą takie, że „mucha nie siada”. Moje pierogi są z ciasta drożdżowego, farsz to soczewica z odrobiną mięsa i koperku, pierożki pieczemy w piekarniku. Jak smakują? Troszkę jak paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie(...)Koperek i szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać. Gotowe. *jeżeli nie przepadacie za soczewicą, choć wątpię bo smakuje prawie identycznie jak mięsko, to można zrobić farsz jak do pierogów ruskich czy z mięsem, czy innych, gdzie farsz jest o podobnej konsystencji. Smacznego! Drożdżowe pierogi z soczewicą Drożdżowe pierogi z soczewicą Drożdżowe pierogi

moj przepis na
Szpinak – właściwości lecznicze 274

świetnie komponuje się z makaronami, serami (na przykład parmezanem ), owocami (na przykład gruszką ), a obecnie coraz częściej zdobywa uznanie przy przygotowywaniu smoothie. Świetnie sprawdzi się również jako farsz do naleśników , albo pierogów . Sam w sobie szpinak jest dość mdły, dlatego przy jego przygotowywaniu powinniśmy pamiętać aby podkreślić jego smak, przez dodanie odrobiny czosnku, soli i pieprzu. Świetnie ze szpinakiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kapustą i grzybami 3582

Prawda, jak wspaniale wyglądają takie pierożki, namawiamy, by się nieco potrudzić i robić je samemu naprawdę warto! Wydaje się, że wszyscy lubią pierogi, prawda, że każdy ma swoje ulubione farsze, ale te z grzybkami i kapustką smakują wielu amatorom, więc je właśnie w ten czas polecamy... Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 3/4 szklanki gorącego mleka farsz(...)smażymy na wolnym ogniu kilka minut. Odstawiamy farsz  do wystygnięcia. Na stolnicy zagnieść ciasto na pierogi z podanych składników, rozwałkować ciasto, szklanką wykrawać kółka. Łyżeczką nakładamy farsz, zlepiamy pierogi.  Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie do chwili wypłynięcia na wierzch. Wyjmujemy łyżką cedzakową na półmisek. Rozpuścić masło na patelni dodać  pokrojoną w kostkę cebulę

kgwjanczewo