pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:24/198)

Najlepsze pierogi, z farszem z białej kiełbasy, super ciasto :-) 828

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na najlepsze pierogi pod słońcem :-) Przepis zarówno na ciasto jak i farsz są godne polecenia i wypróbowania.  Do przygotowania takich pierogów natchnął mnie jeden z odcinków kuchennych rewolucji gdzie Pani Magda Gessler robiła podobne pierogi dla jednej z restauracji.  Postanowiłam zrobić i są to od tej pory(...)zagotowania i wypłynięcia. Odcedzamy i gotowe. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Pierogi polewamy masłem z cebulką oraz posypujemy majerankiem.  I  gotowe :-) Te pierogi są rewelacyjne. Farsz z białej kiełbasy mega pyszny :-) Polecam i smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 369

majerankiem i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie się rozpadać. Przestudzić farsz. Jeśli jest zbyt wodnisty odcisnąć nadmiar płynu. Farsz drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę do mielenia lub -jak ja- zmiksować delikatnie, ale tak żeby nie powstała całkowita papka. Upewnić się, że farsz na pierogi jest wystarczająco doprawiony. 3. Mąkę z solą przesiać do miski. Do gorącej(...)kawałki, które po kolei rozwałkowywać – podsypując mąką- i wycinać kółka (używając odpowiedniej wielkości foremek czy szklanki) Na środek każdego kółka z ciasta nakładać farsz i składać na pół dokładnie zlepiając brzegi. Przygotowane do gotowania pierogi przykryć suchą ściereczką, żeby nie obeschły. Wrzucać na gotującą osoloną wodę. 4. Gotować na średnim ogniu od 2.5 do 4 minut w zależności

UgotujmyTo.pl
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami 221

lepszego jak pierogi domowej roboty. Można je przygotować wcześniej, część po ugotowaniu zamrozić i mieć żelazny zapas obiadu. Farsz z tych pierogów jest tak dobry i uniwersalny, że jeżeli coś zostanie to nadaje się idealnie do kanapek jako pasta. Składniki na około 50 pierogów standardowej wielkości: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta soli(...)wymieszać, na samym końcu dodać keczup/koncentrat pomidorowy i doprawić solą. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość maksymalnie 3 mm, wykrawać kółka, na każdym umieścić łyżeczkę farszu, zlepić boki. Wrzucać tak przygotowane pierogi do wrzącej wody z dodatkiem łyżki oleju. Gotować 3-5 minut od czasu wypłynięcia pierogów. Po ugotowaniu podsmażyć, jezeli lubicie lekko chrupiąca skórkę. Smakują wybornie

greenscarf
Czebureki 165

z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spotkać się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją jest wersja mięsna, a konkretnie wieprzowo-wołowa. Oryginalnie czebureki są bardzo duże, ja jednak przygotowałam ich mniejszą wersję Dodatkowo, jak już wspomniałam, farsz to surowe mięso(...)Mięso podsmażamy na odrobinie oleju wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy je przyprawami, solą i pierzem. Ciasto musi być cienko rozwałkowane (tak jak na pierogi). Szklanką wycinamy z niego kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. W zlepianiu można sobie pomóc i użyć widelca. Ja smażyłam moje pierogi we frytkownicy w 170°, ale możecie użyć do tego także patelni

PatiGotuje
Czebureki 134

z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spodka się także z wersją warzywną lub wypełnioną serem. Moją dzisiejszą propozycją jest wersja mięsna, a konkretnie wieprzowo-wołowa. Oryginalnie czebureki są bardzo duże, ja jednak przygotowałam ich mniejszą wersję Dodatkowo, jak już wspomniałam, farsz to surowe mięso(...)Mięso podsmażamy na odrobinie oleju wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy je przyprawami, solą i pierzem. Ciasto musi być cienko rozwałkowane (tak jak na pierogi). Szklanką wycinamy z niego kółka, nakładamy farsz i zlepiamy. W zlepianiu można sobie pomóc i użyć widelca. Ja smażyłam moje pierogi we frytkownicy w 170°, ale możecie użyć do tego także patelni

PatiGotuje
Dietetyczne pełnoziarniste pierogi z soczewicą i .... :) 176

Wyjdzie dość twarde, jednak nie wpłynie to na efekt końcowy :) Rozwałkowujemy je na najbardziej możliwy cienki placek, wycinamy kółka za pomocą szklanki. Z podanych składników wyszło 23 pierogi. Składniki na farsz: - 50 g suchej soczewicy (lub po ugotowaniu 130 g) - 1 malutka cebulka(...)minut). Cebulkę kroimy i podsmażamy na wodzie, tzn. bardziej dusimy :) Kiełbaskę kroimy w niewielkie kawałki. Dodajemy przyprawy. Wszystko miksujemy za pomocą blendera. Nie podjadamy! :D Farszu starczy akurat na 23 pierogi :) Nakładamy po pół czubatej łyżeczki do każdego pieroga, mocno sklejamy. Pierogi wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Kiedy wypłyną na wierzch gotować jeszcze przez 5 minut

Zdrowie na języku :P
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (kapusta kiszona & pieczarki) - wersja zwykła i bezglutenowa 212

tajemniczości) ubrałyśmy w delikatne, cieniuteńkie ciasto. Co nam z tego wyszło? Przepyszne pierogi, zadowoleni domownicy i duma. Bo jak się zrobi takie pierogi, to grzechem by było... nie być dumnym.  SKŁADNIKI NA FARSZ: - pieczarki: 0,5 kg - kapusta kiszona: 1 litr, - cebula: 0,75 do 1 kg, - przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, vegeta 1. Kapustę kiszoną gotujemy(...)cieniutkich a napakowanych pierogów: tutaj . Reszta naszych przepisów czeka na Was w tym miejscu: " PRZEPISY A jeśli pierogowe szaleństwo Cię pochłonęło, to co powiesz na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) (Danie Bezglutenowe - DB) 2. Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/ (DB) 3. Pierogi

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM PLEŚNIOWYM I... 179

kuchni, z naszym przepisem. SKŁADNIKI NA FARSZ: - opakowanie pomidorów suszonych, - ser pleśniowy, kostka.  - czosnek - 2 główki, - cebula: 5. - masło. - przyprawy: oregano, bazylia, pieprz czarny, - ser biały twaróg - do smaku. Ma on przełamać słony smak pomidorów. Można dać sporo, a można tylko odrobinę. Wybór pozostawiamy Wam. (tylko próbując farsz nie zjedzcie całego, czymś pierogi wypchać trzeba). WYKONANIE: Kroimy cebulę(...)cieniutkich a napakowanych pierogów: tutaj . Reszta naszych przepisów czeka na Was w tym miejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . Miło nam będzie jeśli się wypowiesz, zostawisz mały ślad życia

Wypisz Wymaluj
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka 254

poszatkowaną kapustą, do której dodaje się podsmażoną cebulkę oraz pokruszony biały ser, są przykładem smacznej, domowej kuchni opartej na prostych składnikach, dostępnych o każdej porze roku. Ten rodzaj farszu do pierogów popularny jest nie tylko na Dukielszczyźnie, ale też w innych miejscowościach wschodniego Podkarpacia. Przepis pochodzi z publikacji wydanej przez Gminę Dukla pt. „Kuchnia Regionalna Beskidu Dukielskiego”, a przekazały(...)widelcem. Nadzienie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mąki i pozostałych składników wyrabiamy luźne ciasto, rozwałkowujemy je i wykrawamy krążki. Na krążki nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy brzegi. Odkładamy na posypaną mąką deskę. Pierogi gotujemy po 10-12 sztuk we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane pierogi przelewamy delikatnie zimną wodą i polewamy zrumienionym masłem. W kuchni dukielskiej tradycyjnie

Trzeci talerz
Pierogi ze szpinakiem i serem feta (Dumplings with spinach and feta cheese) 210

taka, że choć znane są w naszym kraju od ponad 800 lat, to przywędrowały z Dalekiego Wschodu. Ich geniusz tkwi w niezwykle prostym cieście i dowolnym, naprawdę dowolnym farszu. Różnorodne odmiany pierogów znane są na całym świecie. Rosyjskie pielmieni, gruzińskie chinkali, wareniki z Ukrainy, chińskie wontony, ravioli z Włoch… nazw setki, idea taka sama. Delikatne ciasto przygotowane jedynie(...)simmer it till the water evaporates. Ciasto dzielimy na porcję i rozwałkujemy na grubość ok 4-5mm. Szklanką wykrawamy ciasto. Na każdy krążek nakładamy odrobinę farszu i zalepiamy dokładnie. Pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy około 2 minuty od czasu ich wypłynięcia. Ugotowane pierogi wrzucamy do zimnej wody, a następnie odcedzamy. W ten sposób będziemy

Jacob Tastes
Pierogi z gęsiną 205

robiłam, pewnie dlatego, że nie piekłam wcześniej całej gęsi, więc nie było mięsnych resztek. Jeżeli jednak zdarzy się, że zostanie trochę pieczonych resztek, warto takie pierogi zrobić. Dodatek gęsiego smalcu powoduje,że farsz nie jest suchy. Można też dodać mięso gotowane np z  gęsiego wywaru. Moje pierogi mają cienkie ciasto, nie zawijam też na brzegach wymyślnych falbanek(...)dużą ilością pieprzu. Ciasto cienko rozwałkować (najwygodniej oczywiście używać maszynki do makaronu), przy pomocy szklanki wycinać kółka ( moje o średnicy 7.5 cm). Nakładać po małej porcji farszu, dobrze skleić brzegi, ulepione pierogi odkładać  na posypaną mąka powierzchnię , przykryć ściereczką. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić, można dodać łyżkę oleju. Ostrożnie wrzucać na wrzątek po kilka pierogów (ilość

Stare Gary
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 146

Szpinak, który jest na straganach jest świeży, ma liście duże i jędrne. Jak tu nie zrobić smacznych pierogów z farszem ze szpinaku z dodatkiem np. sera feta. Uwielbiam ten ser, dlatego wiedziałam, że połączenie tych dwóch składników jest dobrym pomysłem. Kupiłam szpinak i ser,   resztę miałam w domu. Zabrałam się do pracy i w godzinę zrobiłam pyszny obiad(...)pierogi. Po wyrobieniu, odstawiłam do miseczki, przykryłam ściereczką, żeby chwilę odpoczęło. Z ciasta odkrawałam kawałki, rozwałkowałam niezbyt cienko. Wykrawałam krążki. Na środek układałam farsz i sklejałam pierożki. Ulepiłam w sumie 40 pierogów Połączenie szpinaku z serem fata sprawiło, że pierogi   są wyjątkowe w smaku.   Jeśli lubicie ser feta, to te pierogi

Kuchnia u Krysi
Pierogi z kaszanką 170

Dzisiejsze danie jest dla miłośników kaszanki. Jako że kaszankę można podawać na wiele sposobów, dziś proponuję wykorzystać ją jako farsz do pierogi. Powiem że w domu wszystkim smakowały, a szczególnie synowi który nie przepada za kaszanką. Składniki: farsz 500 g kaszanki 1 cebulę 2 ząbki czosnku smalce do smażenia majeranek sól, pieprz ciasto na pierogi(...)Kaszankę obrać z osłonek pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć aż się rozpadnie i odparuje cały płyn. Dodać majeranek, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem (farsz ma być pikantny).  Dokładnie wymieszać, wystudzić. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać łyżkę farszu, zlepić brzegi formując pierożki. W garnku zagotować osoloną wodę, wrzucać na wrzątek

magiczna kuchnia Kasi
Pierożki z nadzieniem z kurczaka, czyli indyjskie Samosos 181

ciasta na pierogi – do miski wsypać mąkę, zrobić wgłębienie. Smalec pokroić na drobne kawałeczki, wlać wodę i szybko zagnieść. Masa musi być gładka. Ciasto jak na nasze pierogi. Ciasto rozwałkować cienko. Następnie pokroić na duże kwadraty 8×8 cm Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać mąkę, pokrojony drobno smalec, wlać wodę, wyrobić ciasto, czas(...)wodę. Wymieszać i gotować około 1 minuty. Woda spowoduje że mięso podczas smażenia nie wysuszy się za mocno. Nadmiar płynu powinien wyparować. Na koniec dodać potarty ser, wymieszać. Zostawić farsz do ostygnięcia. Formowanie pierożków – po rozwałkowaniu i pokrojeniu ciasta w kwadratu na każdym z nich nałożyć farsz. Złożyć na pół formując trójkąty. Zlepić dokładnie boki. Smażenie pierożków

Kuchnia Pokoleń
Pierogi ze szpinakiem, żurawiną i fetą 183

lubi pierogów? Chyba każdy je uwielbia. Ale... trzeba je ulepić. Kiedy ma się przepis na idealne ciasto na pierogi to żaden problem. A farsz? To już kwestia smaku, upodobań, albo chęci na coś konkretnego. Ja tak właśnie miałam. Zobaczyłam na straganie świeży szpinak, pomyślałam więc, że dobrze byłoby go zmieszać z serem feta (to już robiłam), ale dodać(...)świeżo startą gałką muszkatołową. Delikatnie wymieszałam i gotowe. Czas na lepienie pierogów. Na desce rozwałkowałam kawałek ciasta. Wykroiłam kilka krążków, na każdym kładłam sporą porcję farszu i dokładnie zlepiłam pierożki. Pierogi lepiło się błyskawicznie i wyszła z tego całkiem pokaźna porcja, bo aż 50 sztuk W dużym rondlu zagotowałam wodę z solą. Pierogi wrzucałam partiami na wrzątek

Kuchnia u Krysi