pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:33/198)

Pierogi z kurkami i bryndzą 327

z kurkami i bryndzą. Sami sprawdźcie czy to dobre połączenie ;) Mnie smakuje :) SKŁADNIKI: Mnie wyszło około 60 pierogów. Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli ciepła woda Farsz: 500 g świeżych kurek 2 średnie cebule 1 łyzka masła 200 g bryndzy 1 cebulka dymka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)placki. Podczas wałkowania podsypujemy stolnicę mąką. 2. Za pomocą szklanki lub foremką do robienia pierogów wykrawamy z rozwałkowanego ciasta koła. 3. Na wykrojonych kołach kładziemy czubatą łyżeczkę farszu. 4. Sklejamy pierogi dociskając brzegi palcami i formując „zakładki”. 5. Gotowe pierogi układamy na stolnicy lub tacce wysypanej mąką i przykrywamy ściereczką, aby nie wyschły. 6. Pierogi gotujemy

W kuchni Katie
Czarne pierogi z karpiem i kimchi 211

kimchi należy przygotować minimum kilka dni przed przygotowywaniem pierogów. Przepis na czarne pierogi z karpiem i kimchi Drukuj przepis Porcji: 50 Czas gotowania: 2 godziny Składniki CIASTO: 500 g mąki, 50 g masła, łyżeczka soli, łyżeczka atramentu z mątwy, 300 ml wody FARSZ: 200 g kimchi, 300 g filetu z karpia, pęczek kolendry, 3 łyżki sosu sojowego jasnego(...)zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy sól, atrament oraz rozpuszczone masło. Czekamy, aż ciasto ostygnie, a następnie wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie postępujemy z nim jak z tradycyjnym ciastem na pierogi. 2 FARSZ: kolendrę i kimchi drobno siekamy - odsączamy z kimchi na sicie soki. Z filetów karpia pozbywamy się skóry i mielimy je na maszynce o grubych oczkach. Całość mieszamy, doprawiając

Kuchnia Bazylii
Pierogi z kapustą i grzybami 122

Pierogi z kapustą i grzybami to przysłowiowy klasyk, który jednak w każdym domu smakuje nieco inaczej. Mama i ja robimy farsz tylko ze swoich suszonych grzybów leśnych i własnoręcznie ukiszonej kapusty. Nie stosujemy zamienników takich jak pieczarki, bo to już nie jest to samo. Cóż mam powiedzieć....po prostu niebo w gębie. Te ze zdjęć były przygotowane na Wigilię(...)godzinę do lodówki W międzyczasie z  w/w składników zagnieść ciasto. Deskę do wałkowania opruszyć  mąką. Ciasto  podzielić na 2 części, rozwałkować, wyciąć szklanką krążki, napełnić farszem i formować pierogi. Tak  samo postąpić z pozostałą częścią ciasta i farszu. W dużym garnku zagotować wodę, dodać płaską łyżeczkę soli i łyżkę oleju.Kiedy zacznie wrzeć, wrzucić partię pierogów

Gosia gotuje
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami 172

elastyczne ciasto (ciasto można tez zagnieść w malakserze, aby było szybciej). Jeśli ciasto jest lepiące podsypujemy mąką. Odstawiamy je na 20-30 minut nakryte ściereczką. W tym czasie przygotowujemy farsz. Farsz: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, aż będzie szklista. Dodajemy posiekane w paski kapelusze boczniaków. Delikatnie solimy i podsmażamy przez ok. 5 minut. Dodajmy rozmrożony i odciśnięty(...)rozkruszoną fetę. Bardzo dokładnie mieszamy. Próbujemy czy danie potrzeba posolić (feta jest dość słona, ja już nie soliłam). Gdy farsz jest odpowiednio doprawiony wbijamy jajko i mieszamy. Wrzucamy farsz do sitka, aby nadmiar wody odciekł i zostawiamy do ostudzenia. Pieczone pierogi ze szpinakiem: Ciasto rozwałkowujemy. Miseczką wycinamy koła o średnicy 12-15 cm. Nakładamy farsz, smarujemy brzegi wodą

Poezja smaku
Ukraińskie pierogi :) 167

pierogów ukraińskich :) Nasza wersja to pierogi z kapustą, ziemniakami i cebulką. Pychotka :) Oczywiście nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy ich nie zmodyfikowali. No to teraz przepis : Pierogi ukraińskie (4 osoby) Składniki na farsz : 1/2 kg dobrej kiszonej kapusty 5-6 średniej wielkości ziemniaków 1 duża cebula oliwa z oliwek przyprawy: świeżo zmielony pieprz, ostra papryka, sól, kmin rzymski(...)oraz kurkumę. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść ciasto. Powinno być średnio twarde, gdy będzie zbyt miękkie, pierogi mogą się rozgotować. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka. Nakładać farsz na ciasto, sklejać pierogi. Zagotować w dużym garnku wodę, lekko posolić. Do gotującej się wody wrzucać pierogi, zamieszać. Gotować po wypłynięciu ok. 2 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z podsmażoną

vegetanie
Pierogi z dynią i soczewicą 181

czemu miały chrupiącą skórkę i nabrały wyrazistego smaku. Dodatkowo polałam  zrumienioną cebulką. Było pysznie. Składniki: Ciasto na pierogi 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 1 płaska łyżka masła 230 ml ciepłej wody 0,5 płaskiej łyżeczki soli Farsz 400 g dyni 1/4 szkl soczewicy czerwonej 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku Do smaku kurkuma Kamis imbir Kamis(...)przykryć miseczką żeby ciasto odpoczęło.  Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i za pomocą urządzenia do pierogów lub szklanki wykroić kółka. Na środek nałożyć zimny farsz i dokładnie zlepić. Pierogi wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 7-8 od wypłynięcia. Podpiec na oleju i polać zrumienioną cebulką

Ala piecze i gotuje
Pierogi z indykiem i kaszą kuskus 298

Sposób na wykorzystanie mięsa, na którym gotował się rosół. Pierogi z takim farszem są delikatne i bardzo smaczne. Wystarczy polać masełkiem i można się zajadać :) CIASTO NA PIEROGI: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłego mleka szczypta soli 2 łyżki oleju FARSZ: 1 gotowana golonka z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki(...)folię spożywczą i odstawić na 10 minut. Rozwałkować na grubość ok 2mm i wyciąć koła o średnicy ok 5 cm. Nakładać porcję farszu i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie 3minuty od momentu wypłynięcia. Ugotowane pierogi polać rozpuszczonym masłem lub omaścić skwarkami :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: bulion , golonka , kuskus

https:KKuchniaMniam
Białkowe pierogi - bez glutenu 307

jest bazowanie na gotowanej soczewicy - można z niej wyczarować przeróżne ciasta, ciasteczka, pierogi i kopytka :) Już mi chodzi po głowie soczewicowa tarta ;) Wracając do pierogów - ciasto nie może być zbyt cienkie, farsz należy nakładać oszczędnie, przy zbyt dużej ilości pierogi się rozpadną. Zwijać trzeba dużo delikatnej niż w przypadku standardowych pierogów, ale da się :) Do dzieła(...)stolnicę (najlepiej silikonową) wysypać odrobinę mąki ziemniaczanej, wałkować ciasto na grubość 2-3 mm (najlepiej silikonowym wałkiem) Z ciasta wykrawać koła średnicy 5-7 cm Nakładać farsz i delikatnie formować pierogi Pierogi te można przygotować w dwóch wersjach - gotowanej i pieczonej. Zdecydowanie polecam pieczone - są suuuuper:) Gotowanie - w dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy, wkładać pierogi

pyszne zdrowości
Pierogi ruskie z boczkiem 401

nimi codziennie; nawet z tym samym farszem;D  Są pyszne zarówno prosto z wody, jak i te pieczone, czy odsmażone, rumiane i chrupiące z cieplutkim farszem w środku. Pierogi to dobre zajęcie, by nie myśleć o niczym innym jak o kształtnym lepieniu ciasta, pomysłach na farsz, wyobrażaniu sobie ich pięknych i smacznych na talerzach, itp. Uwielbiam pierogi(...)ilością);D ALE, każdy z nas wie, że te chwile spędzone w kuchni są bezcenne. I wysiłek też. Szczególnie gdy takie pierogi lepi się w świetnym towarzystwie. Ciasto jest elastyczne i miękkie, wykorzystujcie je do innych smakowitych farszów;) Trochę zgłodniałam, więc zabierajmy się za przygotowanie ciasta i farszu oraz lepienie tych cudeniek. Składniki: ciasto: 3 szklanki (najlepiej przesianej przez

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z białym serem na słodko 186

Pierogi z serem to kolejne danie obiadowe na słodko. Masa serowa, którą użyłam do przepisu na czekoladowe naleśniki postanowiłam wykorzystać również jako farsz do pierogów. Delikatne ciasto ze słodkim twarożkiem serowym to na pewno jeden ze sposobów umilenia sobie zimowego dnia:) Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 25 sztuk

KuchniaWeDwoje.pl
Pierogi ruskie 111

szklanką wykroić krążki na pierogi. Ziemniaki i twaróg przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać do ziemniaków z twarogiem. Przyprawić do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Ugotowane pierogi przełożyć do naczynia do zapiekania. Polać olejem z cebulką i przykryć

Magiczne Życie Marty
Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski 313

Skoro mam jeszcze mąkę gryczaną pod ręką trzeba trochę poeksperymentować w kuchni i wykorzystać ją do czegoś. Wpadłam na pomysł aby zrobić pierogi z ostrym farszem. Lubię na ostro ! Oto co mi wyszło ! :-) Pierogi gryczane z serem - przepis na około 20 pierogów Ciasto: 100g mąki gryczanej; 50g mąki ziemniaczanej; 150 ml wody (ciepłej); 1 łyżka oleju(...)ugotowaniu.               Gotowe ciasto kroję na plastry, rozwałkowuję i wycinam krążki szklanką. Wkładam farsz i zaklejam. Niestety przy robieniu ciasta coś poszło nie tak i strasznie mi popękało, dlatego delikatnie łączyłam brzegi widelcem. Pierogi wrzucam na lekko osoloną, wrzącą wodę i czekam parę minut aż "wypłyną", uważając żeby nie przywarły do dna garnka

Życie na widelcu
Pierogi z kaszą gryczaną 135

Kolejną moją propozycją na smaczny obiad są pierogi z kaszą gryczaną. Długo nie miałam przekonania do pierogów z takim farszem, ale postanowiłam w końcu zrobić i spróbować. Okazało się, że naprawdę są bardzo smaczne i napewno będę robić je częściej. Jeśli ktoś jeszcze nie jadł takich pierogów, to zachęcam do zrobienia. Moje pierogi są z przepisu(...)zrobić dołeczek i wybić weń jajko. Delikatnie połączyć wszystko nożem i wyrobić ciasto. Podsypując mąką rozwałkować na grubość 3-4mm. Szklanką wykrawać krążki, nałożyć farsz i lepić pierożki. Gotować w osolonym wrzątku. Gdy pierogi wypłyną, gotować jeszcze minutę. Podawać z kwaśną śmietaną lub z cebulką podsmażoną na maśle

kuchnia doski
Naleśniki po rosyjsku 1927

Takie naleśniki to zawsze coś innego. Fajne połączenie farszu z pierogów z naleśnikiem. Składniki Naleśniki: 500-600 ml mleka kilka łyżek mąki łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia jajko olej do smażenia szczypta soli Farsz: 500 g ziemniaków 150 g białego sera 1 cebula 4 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Omasta: 500 g boczku surowego 2 cebule 50 ml oleju

R'n'G Kitchen