Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski
Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski
Przepis na : obiad
Skoro mam jeszcze mąkę gryczaną pod ręką trzeba trochę poeksperymentować w kuchni i wykorzystać ją do czegoś. Wpadłam na pomysł aby zrobić pierogi z ostrym farszem. Lubię na ostro ! Oto co mi wyszło ! :-) Pierogi gryczane z serem - przepis na około 20 pierogów Ciasto: 100g mąki gryczanej; 50g mąki ziemniaczanej; 150 ml wody (ciepłej); 1 łyżka oleju (u mnie oliwa z oliwek, niestety zmieniła mi smak ciasta); szczypta soli Farsz: 150 g sera twarogowego półtłusteg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Życie na widelcu
Autor
Labbra Rosa
Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, twaróg, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, por , sosy, sos czosnkowy, obiad, szybkie ciasto, zdrowe obiady, pomysł na obiad, szybki obiad, obiad na szybko
Inne przepisy z Życie na widelcu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję