Może dla niektórych to będzie dziwny farsz. Ale mimo wszystko zachęcam do wypróbowania. Pierożki podpiekłam dzięki czemu miały chrupiącą skórkę i nabrały wyrazistego smaku. Dodatkowo polałam zrumienioną cebulką. Było pysznie. Składniki: Ciasto na pierogi 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 1 płaska łyżka masła 230 ml ciepłej wody 0,5 płaskiej łyżeczki soli Farsz 400 g dyni 1/4 szkl soczewicy czerwonej 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku Do smaku kurkuma Kamis imbir Kamis ognista mieszanka przypr... czytaj dalej...
Robiłam jesienią podobne :) były naprawdę pyszne, teraz mam na nie ochotę :D
Z takim farszem to ja pierogów nie jadłam. Ciekawa jestem jak smakują :)www.brulionspadochroniarza.pl
Z takim farszem się jeszcze nie spotkałam, musi być bardzo ciekawy w smaku :)
Pierogi z soczewicą znam i czasem robię, ale z dynią już nie. Wyglądają fantastycznie:)