Pierogi z dynią i soczewicą

Pierogi z dynią i soczewicą

Pierogi z dynią i soczewicą

Może dla niektórych to będzie dziwny farsz. Ale mimo wszystko zachęcam do wypróbowania. Pierożki podpiekłam dzięki czemu miały chrupiącą skórkę i nabrały wyrazistego smaku. Dodatkowo polałam  zrumienioną cebulką. Było pysznie. Składniki: Ciasto na pierogi 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 1 płaska łyżka masła 230 ml ciepłej wody 0,5 płaskiej łyżeczki soli Farsz 400 g dyni 1/4 szkl soczewicy czerwonej 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku Do smaku kurkuma Kamis imbir Kamis ognista mieszanka przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Łucja, 14 maja 2014 11:33:07

Robiłam jesienią podobne :) były naprawdę pyszne, teraz mam na nie ochotę :D

Magdalena Cendrowska, 14 maja 2014 13:13:06

Z takim farszem to ja pierogów nie jadłam. Ciekawa jestem jak smakują :)www.brulionspadochroniarza.pl

z miłości do słodkości, 14 maja 2014 15:20:08

Bardzo smacznie wyglądają;))

Natalie, 14 maja 2014 17:57:45

Z takim farszem się jeszcze nie spotkałam, musi być bardzo ciekawy w smaku :)

Ciążowe Zachcianki, 15 maja 2014 00:26:55

Pierogi z soczewicą znam i czasem robię, ale z dynią już nie. Wyglądają fantastycznie:)

basjula, 17 maja 2014 13:08:23

Świetny pomysł na farsz:) wypróbujemy.

Olka, 21 maja 2014 00:57:43

Pierwszy raz widzę taki farsz, ale wygląda na całkiem smaczny :)