pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:31/198)

Pierogi z wędzonym twarogiem, porami i suszonymi pomidorami w parzonym cieście i panierce 186

Przyznam się szczerze, że sceptycznie podchodziłam do tego połączenia, no bo jak? Wędzony twaróg, z porami i suszonymi pomidorami jako farsz do pierogów? Jak to będzie smakować - teraz mogę Wam odpowiedzieć - są przepyszne! Do tego smażone w panierce - mega zaskoczenie. Spróbujcie. Składniki: * ciasto : - 2 szklanki mąki (przesianej) - 2 szklanki mleka - 2 łyżki masła - sól *farsz: - 1 średni(...)mąką blat i zostawić do wystudzenia. Farsz: Pora oczyścić i pokroić w półksiężyce (białą część). Pomidory suszone drobno pokroić. Pora i pomidory podsmażyć na maśle, doprawiając pieprzem. Przestudzić. Wędzony ser rozgnieść widelcem i dodać podsmażonego pora i pomidory. W razie konieczności doprawić. Ciasto rozwałkować na grubość min 3mm i wycinać krążki. Pierogi nadziać, panierować w jajku i bułce tartej

CookYourself
Pierogi z kurkami 155

dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie kurki odkrywamy, dodajemy pietruszkę i podsmażamy bez przykrywania około 5 minut - do czasu, aż z kurek odparuje cała woda. Farsz studzimy. Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się do rąk. Ciasto powinno być mięciutkie.  Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i  odkładamy na około(...)minut, aby odpoczęło. Po tym czasie, ciasto cienko rozwałkowujemy na blacie posypanym mąką. Z ciasta wykrajamy krążki. Na krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Brzegi każdego pieroga dociskamy widelcem, tworząc ozdobne ząbki. Przygotowujemy okrasę: cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. W tym samym czasie, w dużym garnku, zagotowujemy osoloną wodę. Pierogi

Smak mojego domu
Pierogi ze śliwkami wędzonymi 115

dowolnej wielkości. Na farsz: około 0,5 kg suski sechlońskiej lub wędzonych śliwek garść orzechów ½ szklanki miodu dobrej jakości (ja użyłam miodu ze spadzi iglastej) Śliwki drobno kroimy. Orzechy siekamy. Umieszczamy śliwki i orzechy w misce, dolewamy miód i mieszamy. Odstawiamy na co najmniej godzinę (najlepiej na całą noc). Nakładamy po łyżeczce farszu i sklejamy pierogi. Pierogi wrzucamy

ladykitchen
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 160

Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na ok 60 pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła FARSZ: Farsz 1.5 kg fileta z kurczaka 2 kg pieczarek 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule olej do smażenia   DODATKOWO:   SAŁATKA z PATISONA firmy Orzech PRZYGOTOWANIE(...)elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam pierogi. Do gotującej się wody z dodatkiem soli, wkładam porcję pierogów. Gotuję od wypłynięcia ok 10 min.   Podaję z Sałatką z patisona firmy ORZECH

Gotowanie Patki
PIECZONE PIEROGI ORKISZOWE Z SOCZEWICĄ 129

smakiem zaowocowała przepysznym obiadem w postaci pierogów właśnie.  Kiedy byłam wszystkożercą, moimi ulubionym nadzieniem do pierogów było ... mięso. Roślinną alternatywą dla takiego farszu jest soczewica. Muszę przyznać, że pierogi mięsne nie umywają się smakowo do wegańskich z soczewicą. Pierogi te postanowiłam upiec, bowiem brak wprawy w ich lepieniu spowodował, że nie były one idealnie zwarte(...)gorącą wodę i pozostawiamy na kilka minut. Następnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek. Wycinamy szklanką kółka o średnicy 7cm. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierożka. Pierogi układamy na blaszce i pieczemy 25 minut w temperaturze 190 stopni

Jeść, by żyć w zdrowiu
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ- TATY MIRKA 162

Pierogi z mięsem i kapustą idealne zrobione przez Mojego Tatę. Polecam każdemu. To moja propozycja na Święta:)  SKŁADNIKI: Farsz 1.5 kg łopatki 2 kg kapusty kiszonej 3 łyżki warzywka sól i pieprz do smaku 2 cebule 30 dag boczku olej do smażenia Ciasto 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku(...)elastyczne. Dziele na porcję. Pozostałe ciasto przykrywam ściereczka tak by nie było suche. Wałkuję bardzo cienko ok 2 mm. Wykrawam krążki. Na środek kładę porcję farszu. Zaklejam pierogi. Do gotującej się wody z dodatkiem soli, wkładam porcję pierogów. Gotuję od wypłynięcia ok 10 min. Smacznego

Gotowanie Patki
Żytnie ciasto na pierogi (wegańskie) 185

szkoda. Owszem z początku może się tak wydawać, ale kiedy nabierzemy wprawy idzie to całkiem szybko. Na zdjęciu oblane oliwą z oliwek i posypane słonecznikiem wegańskie pierogi z dyniowym farszem a'la ruskie. Z tych proporcji wyszło mi 76 pierogów. Składniki: - 300g mąki żytniej + do obsypywania - 200ml gorącej wody - 30g masła/oleju kokosowego - szczypta soli   Ciasto: Mąkę(...)się do wałka i stolnicy, możemy śmiało obsypać je mąką.  Faszerowanie: Małą szklaneczką wycinamy kółka, w środku umieszczamy czubata łyżeczkę farszu, składamy na pół, a brzegi mocno i dokładnie dociskamy palcami, widelcem, czym nam wygodniej. Tak przygotowane pierogi staramy się układać na blacie, talerzu, by się nie stykały. Możemy je również przykryć suchą ściereczką, aby nam nie obeschły

Be Fit Be Strong
Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami 158

odparowaniu wody z pieczarek, podsmażamy je jeszcze przez chwilę.  Do pieczarek dodajemy soczewicę. Całość mieszamy, jeśli zachodzi potrzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nie może być mdły. Farsz studzimy. Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się do rąk. Ciasto powinno być mięciutkie.  Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i  odkładamy(...)około 15 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie, ciasto cienko rozwałkowujemy na blacie posypanym mąką. Z ciasta wykrajamy krążki. Na krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Brzegi każdego pieroga dociskamy widelcem, tworząc ozdobne ząbki. Przygotowujemy okrasę: cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. W tym samym czasie, w dużym garnku, zagotowujemy osoloną wodę

Smak mojego domu
Pierogi z mięsem i kapustą 220

Zdecydowanie ulubione pierogi z bardzo smakowitym farszem. Oczywiście najlepsze są odsmażone na oleju. Składniki (ok. 60 sztuk): dwie szklanki mąki pszennej (polecam typ 650) wrzątek - niecała szklanka trochę soli i oleju do gotowania i smażenia dwie piersi z kurczaka kilo kapusty kwaszonej przyprawy: sól, pieprz, majeranek Przy pierogach zawsze zaczynam od farszu. Kurczaka kroję w kawałki, obsmażam(...)rozdrabniam widelcem i mieszam z kapustą. Próbuję i ewentualnie doprawiam. Kiedy farsz będzie gotowy zostawiam wszystko do przestygnięcia.  Z ciasta urywam małe kulki, wałkuję na posypanej mąką stolnicy. Na środek kładę nadzienie, zalepiam dokładnie brzegi. W sporym garnku gotuję ok. 3 litrów wody i dodaję łyżkę soli. Pierogi wrzucam na wrzątek po 10 sztuk. Delikatnie mieszam

prawdziwe jedzenie
DOMOWE PIEROGI I USZKA 900

Własnoręcznie zrobione pierogi to nie lada wyzwanie. Jednak jeśli się go podejmiecie, to gwarantujemy, że tę satysfakcję będzie można mierzyć w kilometrach! Artykuł DOMOWE PIEROGI

COOKMAGAZINE
CIASTO NA PIEROGI 817

szklanki mąki pszennej + dodatkowa porcja do podsypywania 1 szklanka ciepłej wody (może trochę więcej, w zależności ile wchłonie mąka) 2 łyżeczki oleju 1 jajko szczypta soli Farsz na pierogi ruskie: 600g ziemniaków, ugotowanych, utłuczonych i wystudzonych  600g twarogu 1 duża cebula, posiekana, zrumieniona pieprz czarny lub ziołowy do smaku sól do smaku 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany(...)ewentualnie) kilka kropel maggi do smaku (ew entualnie) Przepis na ciasto pierogowe i pierogi ruskie. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotowujemy ciasto pierogowe: wszystkie składniki na ciasto łączymy, wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto (możemy w malakserze, mikserem lub ręcznie). Gotowe przykrywamy czystą ściereczką. Krok 2. Przygotowujemy farsz: do wystudzonych ziemniaków dodajemy ser twarogowy oraz pozostałe składniki, chwilę wyrabiamy całą masę - ważne

Moja Książka Kucharska
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 138

sztuki, żeby zaspokoić pierogową zachciankę i najeść się do syta :)  Tym razem pierogi z poobiadowych resztek. Zostało mi trochę kaszy jaglanej, dogotowałam gryczaną, dodałam pieczarki. Farsz gotowy!  Farsz: 200 g kaszy gryczanej (waga przed gotowaniem) 200 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 250 g pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżeczki masła sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę gryczaną(...)boczkiem.  Smacznego! farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 300 g półtłustego twarogu 150 g wędzonego boczku 1 średnia cebula sól, pieprz Kaszę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu, boczek i cebulkę podsmażyłam. Połączyłam wszystko z przestudzoną kaszą i twarogiem. Przyprawiłam solą i pieprzem. Z rozwałkowanego ciasta wykrawałam krążki, nakładałam łyżką farsz i lepiłam pierogi. Duże pierogi

bistro mama
Pierogi z kapustą kiszoną siostry Anastazji: Przepis, jak zrobić 671

kapustą: Na ciasto pierogowe: 0,5 kg mąki pszennej + dodatkowa porcja do podsypywania 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki soli ok. 3/4 szklanki gorącej wody 1/4 szklanki ciepłego mleka Farsz na pierogi z kapustą: 1 kg kiszonej kapusty 200g suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki masła sól i pieprz czarny lub ziołowy do smaku Pierogi z kiszoną kapustą przepis(...)dołożyć ugotowaną i odciśniętą kapustę kiszoną, grzyby chwilę razem poddusić i doprawić solą oraz pieprzem. Farsz powinien być pikantny. Krok 4. Ciasto pierogowe podzielić na dwie lub trzy części, każdą wałkować na cienki placek i wykrawać zgrabne krążki. Na każdy placuszek nakładać porcje wystudzonego farszu i dokładnie zlepić. Gotowe pierożki układać na czystej ściereczce lub blacie. W garnku zagotować wodę

Moja Książka Kucharska
Jak nie marnować jedzenia? 7 zasad 307

cebula, czosnek, trochę przypraw i makaron), kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa bazą sosu w zapiekance pasterskiej (zamiast nudnej sałatki jarzynowej

Niedzielny kucharz
Ruskie pierogi - podpiekane 135

zarumienioną skórkę, którą uwielbiam. Sposób ten jest idealnym pomysłem na odgrzanie pozostałych pierogów z obiadu na pyszną kolację.  Ruskie pierogi - podpiekane   SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki  3/4 szklanki ciepłej wody 1/4 łyżeczka soli farsz: 1 kg ziemniaków 250 g sera białego 1 cebula olej do smażenia sól i pieprz białko jaja kurzego PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieramy(...)mielimy, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem na pikantnie i mieszamy farsz.  Przygotowujemy ciasto.  Mąkę wraz z solą zagniatamy z ciepłą wodą na elastycznie ciasto. Wałkujemy je na cienkie placki i wykrawamy szklanką kółka. Na każdym kółeczko układamy porcję farszu, zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, przez około 5 minut od ich wypłynięcia. Wyciągamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki