Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami

Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami

Pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami

Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (na około 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około 150 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: 100 g czerwonej soczewicy (polecam firmę  Skworcu ) 1 duża cebula 250 g brązowych pieczarek oliwa lub olej sól i pieprz do smaku Okrasa: oliwa lub olej 1  cebula sól do smaku Wykonanie farszu: Soczewicę gotujemy do miękkości w osolon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.