pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:34/198)

Pierogi ruskie z wędzonym serem 277

tego dania, dodatek wędzonego twarogu dodaje mu specyficznego smaku. Jest to potrawa dla całej rodziny. Gotowe od razu po ugotowaniu ja również smażone. Farsz  do pierogów można zrobić dzień wcześniej i trzymać w chłodnym miejscu. Ciasto na pierogi Składniki:  0,5 kg mąki pszennej 1 szklana letniej wody sól Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól(...)Ostudzona cebulkę dodajemy do farszu, doprawiamy solą świeżo zmielonym pieprzem oraz papryką. Wszystkie składniki dobrze wyrabiamy na jednolita masę. Odstawiamy n w chłodne miejsce na ok 1 godzinę. Gotowe ciasto rozwałkować na cienki placek, szklanką w cieście wycinać kółka, na środek nakładać po jednej pełnej łyżce farszu.Ciasto złożyć na pół i zlepiać dokładnie brzegi. Gotowe pierogi układać na stolnicy

kgwjanczewo
Pyszne pierogi z serem na słodko 191

pierogami z kapustą i grzybami co roku nie mogę się doczekać. Pozostają równie pyszne pierogi z serem, delikatne i łatwe w przygotowaniu. Zapraszam ;) Składniki: - na ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju szczypta soli - na farsz serowy 250 gram twarożku śmietankowego ( mój ulubiony to ten z osm- Rawicz, kupuję go w Dino) lub twarogu(...)minut).  Przygotowujemy farsz: ser rozgniatamy widelcem, dodajemy cukry i mieszamy. Dodajemy żółtko i dokładnie mieszamy. Smakujemy, czy jest odpowiednio słodkie. Dla mnie taka ilość cukru jest odpowiednia, ale dla większych łasuchów może być za mało słodkie, więc próbujemy ;) Stół podsypujemy mąką, rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy krążki jakiej chcemy wielkości i nakładamy farsz. Składamy pierogi na pół, zlepiamy dokładnie brzegi

Wołowina od rekina
Pierogi z mięsem 164

pierogi. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości. Zimne mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać do mięsa, przyprawić do smaku.  Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podawać z zeszkloną cebulką

Magiczne Życie Marty
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE Z SEREM 186

ciasta pierogi bardzo dobrze lepią się. Jednak należy pamiętać, aby po wycięciu kółek ciasta już nie rozciągać. Po prostu nałożyć farsz i zlepić.  Farsz też niczego sobie. Rodzina pokochała tą wersję. Jest to zdrowa wersja pysznym pierogów. Zachęcam zrobić podwójną porcję. Jeżeli ktoś chce może dodać ziemniaki gotowane do farszu :) SKŁADNIKI  ( wszystko odmierzamy w tej samej(...)odpoczęło.  Farsz: Twaróg dobrze rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać i podsmażyć na patelni z olejem. Zasypać cukrem, wymieszać i poczekać, aż się zarumieni. Jeszcze ciepłą cebulę dodać do farszu. Doprawić solą i pieprzem.  Ciasto podzielić na 2-3 części. Każdą podsypać mąką i cienko rozwałkować. Wyciąć szklanką kółka. Nałożyć 1 łyżeczkę farszu i zlepić pierogi. Gotowe pierogi

Kuchnia Paulettes
Pierogi Ruskie 191

może to być maszynka do robienia pierogów, kubek , kufel , pucharek , szklanka itp. I dalej robimy tak jak na obrazku poniżej : Rób etapowo : 10 krążków , potem dodaj farsz i uformuj pieroga i odstaw na talerz pod ściereczką i tak dalej ... 5. Wyjmujemy farsz z lodówki. Bierzemy łyżeczkę , nabieramy(...)farsz i kładziemy na środek krążka. Składamy na pół , dociskamy brzegi palcami. Technikę lepienia każdy musi opanować sam , jak nie umiesz palcami stworzyć jakiegoś wzorku , weź widelec i zagniataj delikatnie brzegi "widełkami" . Każdy wie jak wygląda pieróg (jak nie to patrz na zdjęcia) , i każdy na pewno stworzy coś pięknego i apetycznego ;) . 6. Gdy już ulepimy te 100-120 pierogów

Gotuj Z Muzyką
smaczne pierogi z rosołowym mięskiem... 144

Składniki: FARSZ: rostbef wołowy 50 dag, kurczak 1,20 kg, majeranek 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek(...)mąki ile wody wchłonie ciasto schować do woreczka i odstawić na 30 minut ciasto podzielić na porcje, każdą cienko rozwałkować, wycinać szklaną krążki, nadziewać 1 czubatą łyżeczką farszu i sklejać pierogi na oleju zrumienić cebulkę z przyprawami w osolonym wrzatku z 2 łyżkami oleju ierogi po wypłynięciu gotować z 3-4 minuty na mniejszym ogniu, pod zimną woda opłukać

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi ze szpinakiem – danie główne 164

Pierogi ze szpinakiem przyrządzam z dodatkiem fety, a najchętniej podaje również z pierogami ruskimi. Taka mieszanka pierogów jest kompozycją idealną. I my i dzieci uwielbiamy pierogi Składniki: Farsz: – 350 gram szpinaku (może być mrożony) – 1 duża cebula; – 2 ząbki czosnku; – 150 gram sera typu feta; – łyżka świeżego posiekanego oregano; – sól(...)łyżce oleju, aż będzie złoty. Szpinak umyć, posiekać, dodać do cebuli, przesmażyć do miękkości. Wyłączyć gaz, dodać pokruszony ser i oregano, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto na pierogi: – 0,5 kg mąki; – 1 żółtko; – łyżeczka oleju; – sól; – 3/4 szklanki gorącej wody (może być trochę mniej, należy kontrolować ciasto); Z mąki, żółtka, oleju i wody zagnieść elastyczne ciasto. Wodę

dom-agi.pl
Pierogi z mięsem 139

Mięso z rosołu czasami mrożę, i gdy uzbiera się większa porcja, przygotowuję krokiety, paszteciki lub pasty do chleba. Tym razem mięso zużyłam do farszu na pierogi. Ciasto: 3 szklanki mąki, najlepiej poznańskiej 1 jajko 2-3 łyżki oleju (będzie bardziej elastyczne) 1 niepełna łyżeczka soli 1 szklanka bardzo ciepłej wody Nadzienie: 500 g ugotowanego mięsa (u mnie filety(...)pieprz do smaku kilka kropel maggi suszony czosnek oraz kawałek boczku lub słoniny do okraszenia pierogów masło klarowane lub olej Mięso zmielić, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle lub oleju. Ostudzić. Dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Farsz doprawić solą, pieprzem suszonym czosnkiem i odrobiną maggi. Gdyby farsz był za suchy dodać nieco rosołu

Czerwień i błękit
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM I SEREM BIAŁYM 168

Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec łączymy szpinak z twarogiem i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy podsypując mąką.  Wycinamy krążki i nakładamy farsz.  Zlepiamy pierogi. Ulepione pierogi wrzucamy do gotującej się, posolonej wody i od momentu wypłynięcia na wierzch gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Drugą cebulę kroimy na drobną kostkę i szklimy

Prosto i Smacznie z Anetą
Pierogowa micha ze szpinakiem i grzybami 199

tyle wody ile zabierze ciasto. Z cienko rozwałkowanego ciasta formujemy pierogi. Wodę na pierogi lekko solimy, dodajemy 2-3 łyżki oleju, można też dodać majeranek, aby były bardziej aromatyczne. W zależności od grubości ciasta, po wypłynięciu gotujemy 3-5 minut. Farsz grzybowo- szpinakowy: 30 dag świeżych lub mrożonych grzybów, u mnie borowiki i kozaki 20 dag świeżego szpinaku(...)grzybów i dalej smażyć. Kiedy cebula i grzyby ładnie się przyrumienią dodać liście szpinaku, dodać sól, pieprz oraz zioła, chwilkę smażyć, odstawić, wsypać bułkę tartą, wymieszać i farsz gotowy. Farszem nadziewać pierogi. Gotowe pierogi można okrasić tłuszczem i cebulą

Apetyczna babeczka
Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem 146

natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka wody 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz Dodatkowo: Bulion w kostce (warzywny lub drobiowy) do gotowania pierogów czerwony pieprz Przygotowanie: Farsz: Rydze oczyścić, odciąć nóżki, wypłukać i osuszyć. Większe kapelusze przekroić. Na dużej patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić grzyby, posiekaną cebulę i smażyć przez około 5 minut(...)się elastyczne i przestanie się kleić. W razie potrzeby dosypać mąki. Rozwałkować ciasto na około 2-3 mm i wycinać szklanką kółka. Nakładać farsz, dokładnie zlepiając brzegi (dokładniej się zlepią jak posmarujemy je odrobiną wody). Gotowe pierogi wrzucać partiami do gotującego się bulionu. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię, gotować około 4 minut na małym gazie. Ugotowane pierogi usmażyć

Oryginalny smak
Pierogi ruskie z serkiem topionym . 147

Witajcie :) moje dzieci miały dzisiaj zachciankę na pierogi ruskie , pyszne mięciutkie z dodatkiem serka topionego , często dodaję go właśnie do pierogów , podkręca fajnie smak farszu :) Jeśli macie ochotę na michę pierogów to zapraszam :) Składniki na ciasto według Ewy Wachowicz  : ½ kg mąki 1 jajko ok. 1 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła  szczypta soli(...)pokrojone na kawałeczki serki topione . Przyprawić do smaku Vegetą i pieprzem , dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na 2, 3 mm , wycinać koła , nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną  wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4  minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy na sitko i przelewamy zimna wodą . Pierożki można polać masłem z usmażoną

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 184

wrzucić posiekany czosnek, oraz pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. Przesmażyć, dodać szpinak i dusić całość do miękkości. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie wymieszać farsz z jogurtem.  Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podawać z cebulką - u mnie z prażoną, oraz dowolną zieleniną - u mnie

Magiczne Życie Marty
Pierogi z soczewicą 146

ziemniaki i zsiadłe mleko można jeść. Dzisiaj zrobiłam pierogi z soczewicą. Ale też ułatwiłam sobie pracę, bo soczewicę namoczyłam dzień wcześniej, a zrobienie farszu też nie zajmuje dużo czasu.   Natomiast ciasto na pierogi to „pestka” bo szybko się robi, w końcu już je znacie z tego przepisu S kładniki na ciasto z tego przepisu: 500 g mąki(...)składniki farszu zmieliłam w maszynce. Przyprawiłam do smaku pieprzem ziołowym, odrobiną   czarnego, majerankiem i słodką papryką. Nie dodawałam soli, ponieważ soczewicę w trakcie gotowania posoliłam i ziemniaki ugotowałam w osolonej wodzie.   Na koniec dodałam szczyptę gałki muszkatołowej. Dokładnie wymieszałam. Z ciasta wykrawałam krążki. Na każdym układam po łyżeczce farszu. Zlepiłam brzegi i gotowe. Z tej porcji farszu wyszło

Kuchnia u Krysi
Pierogi z kapustą i grzybami 178

była z dodatkiem grzybów leśnych...no w sumie było ich tylko 2 kawałki...ale były..ja dodatkowo dodałam jeszcze swoich suszonych grzybów..a ciasto robiłam w misce Tupperware . Takie pierogi można ugotować od razu lub zamrozić..ja akurat zamroziłam..i takie zawiozłam córce.. 70 dag mąki 1 jajko 3 łyżki oleju ½ łyżeczki soli ok. 1,5 szklanki wrzątku(...)ciasta oddzielić ciasto od mąki, powtórnie energicznie zamieszać.Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Szklanką lub foremką do pierogów wycinać krążki , na każdym położyć farsz i zlepiać pierogi

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania