często zmieniam, modyfikuję i robię inne wersje. Tak jak tym razem, do przygotowania rosołu użyłam kaczki, tym razem całej kaczki która po ugotowaniu zamieniła się w pyszny farsz do pierogów. Dzięki temu jednak kaczka dała mi dwa pyszne dania i duży obiad dla 5 osób (pierogi nawet zostały). Pysznie i ekonomicznie. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne
nietylkopasta.plPrzepis na pyszny pasztet z soczewicy i warzyw. Po przestudzeniu idealnie się kroi. Można go wykorzystać do: - na ciepło z dowolnym sosem - na zimno na kanapkach - jako farsz do pierogów - jako samodzielne danie z chrzanem, musztardą czy domową ćwikłą Z bezmięsnych pasztetów polecam spróbować również wersji gryczanej do smarowania. W wersji pieczonej cudowny jest również pasztet
AniaGotuje.plwywaru świetnie nadaje się do sałatki jarzynowej, tkwi w niej sekretny aromat wywaru mięsnego i połączenia wszystkich smaków. Mięso można zmielić i wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów lub dodatek do pasztetu. Pycha! Składniki: 300 g mięsa z kością - wołowina lub porcja rosołowa, może być mix mięsa 1,5 l wody włoszczyzna: 1 marchew
Zasmakuj Kuchniwegetariańskich pasztetów, pieczywa, kotletów. Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. Soczewica żółta, podobnie jak zielona, ma delikatny smak. Z kolei z czerwoną soczewicą łączy ją to, że łatwo rozpada się po ugotowaniu, dlatego również nadaje
Słodki Kompromisproduktach , które mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka. Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP ŁAGODNY MILD Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam. Moje zastosowanie
Gotowanie PatkiBigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty
Jeść, by żyć w zdrowiuzłe, choć na pewno odpowiednio potraktowane, by tak szybko i pięknie wyrosły, ale według mnie do niektórych potraw po prostu się nie nadają. Przede wszystkim do farszu na pierogi ruskie i właśnie na placki ziemniaczane, które dziś dla odmiany nie są ociekające tłuszczem. Bo wiecie... lato idzie, trzeba wyglądać :D W przygotowaniu dzielnie towarzyszył mi Tefal Cuisin Companion, który
Kuchnia w czekoladzieOdławiamy je i wyrzucamy, dzięki czemu rosół będzie przejrzysty i klarowny. Wywar można wykorzystać do przygotowania dowolnej zupy, z ugotowanych warzyw można zrobić sałatkę jarzynową, a z mięsa farsz do pierogów lub pasztecików. Krem z pieczonej marchwi, wzbogacony aromatycznymi przyprawami: kuminem, imbirem, czosnkiem, kolendrą, kurkumą, tymiankiem, posypany płatkami chili, czarnuszką, natką pietruszki jest charakterny i wyrazisty. Beta-karoten zawarty
Smakowity Blog Kulinarnyodpowiada. Jadam kaszę na śniadanie, obiad i kolację, doskonale łączy się ze świeżymi i suszonymi owocami czy orzechami, wychodzi z niej ciekawe kaszotto, nadaje się na farsz do pierogów czy warzyw, jest bardzo uniwersalna i smakuje wszystkim. Gdyby inspiracji z kaszą w roli głównej było mało zapraszam (tutaj) . Składniki na 2 porcje Czas przygotowania
Słodki Kompromiswyczuć jakiekolwiek przyprawy chyba że chodziło o delikatne posolenie i dodanie pieprzu. Do czego można użyć taki koncentrat? Myślę że w grę wchodzą wszelakie zupy, kapusty zasmażane, bigosy, farsze do pierogów czy uszek oraz sosy. Ze względu na wysokie skoncentrowanie smaku nie posmarujecie nim zapiekanki czy pizzy :) Ciekawą sprawą mogłoby być dodanie odrobiny do sałatki na bazie majonezu gdzie
Kuchnia PROzdrowotnaNadaje on zupie bardzo charakterystycznego smaku, choć dokładnymi proporcjami każdy może manipulować wg upodobań. Uzasadnia to również pośrednio nazwę „wigilijna” – na wigilię podajemy też często uszka lub inne pierogi z farszem zawierającym kiszoną kapustę. Zazwyczaj odciskamy z niej wówczas sok, który możemy potem wykorzystać do zupy. Naprawdę wiele osób właśnie tak robi. Kolejną rzeczą o jakiej warto wspomnieć jest
Kulinarna PokusaPierogi z farszem z kaszy i kapusty to nasze tradycyjne wigilijne danie. Pochodzi jeszcze z czasów, gdy mieszkaliśmy w Bieszczadach :) Składniki na ciasto: 650 g mąki typ 500 70 g masła 400 ml gorącej wody (ok. 90 stC) szczypta soli Składniki na farsz: 1 kg świeżej kapusty 2 białe cebule 1 łyżka tłuszczu ½ szklanki kaszy jęczmiennej sól i pieprz
Tradycyjna Kuchniaskładników mineralnych cenne bioflawonoidy czyli silne przeciwutleniacze oraz betainę, która zapobiega infekcjom wirusowym. Z botwiny można przygotować zupę, barszczyk, chłodnik, sałatkę, może też być farszem do pierogów lub „opakowaniem” na gołąbki. Mnie osobiście botwina w każdej postaci zwiastuje zbliżające się lato! Składniki: • 3 pęczki botwinki • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera
To co kochamjeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich 250 g półtłustego sera twarogowego 1 jajko 5 łyżek mąki + do obtoczenia 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Cebulę
Bulliojajecznica może być tak smaczna. Zebraliśmy się wszyscy w kuchni, aby zacząć przygotowanie posiłków. Otrzymaliśmy przepisy na całodniowy zbilansowany jadłospis. Wiadomo 5 posiłków dziennie. Blogerzy przygotowali pierogi z farszem z pasztetu z pieczarkami, ze złotą cebulką podane na blanszowanym szpinaku. Spraw żywieniowych pilnowała Pani Agnieszka Piskała. Kompetentna, fachowa Pani dietetyk. Szkoda, że ten dzień się skończył
AZgotuj!