pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:48/198)

Pierogi na Święta- z kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką 144

kilka małych ziemniaczków, ugotowanych, przeciśniętych przez praskę. Posłużą za lepiszcz całej masy- opcjonalnie sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki na farsz mieszamy ze sobą, jeśli farsz jest za sypki , to dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa na pierogi wyrabiana jest w robocie.Gotowy farsz przykrywamy ściereczką i zabieramy się za robienie ciasta. Składniki na oko -maka tortowa ( bądź maka(...)tyle ile nam jest potrzebne ,a resztę ciasta przykrywamy ściereczką aby nie wyschło . Wałkujemy wykrawamy kółka i na każde kółko kładziemy porcję farszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut od czasu wypłynięcia na wierzch wszystkich pierogów. Pyszne polane masłem z lekko podsmażoną cebulką ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi z mięsem 165

Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogi(...)Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski przełożyć mięso, dodać cebulę, doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać farsz. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki. Na środek każdego kółka nakładamy farsz i zlepiamy formując pierożki.  Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-4 minuty. Odsmażamy na patelni i podajemy z podsmażoną na złoto cebulką. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z pieczarkami 177

białym serem Przygotować farsz : pokroić drobno cebulę , podsmażyć ją na oleju do lekkiego zeszklenia Dodać do niej umyte, drobno pokrojone pieczarki i często mieszając smażyć do odparowania soku Jeśli pieczarki są nadal zbyt grube, nie nadające sie do farszu to najlepiej zmielić je przez sitko z grubymi oczkami Przyprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli farsz wyszedł nam trochę(...)rzadki dodajmy łyżkę bułki tartej i dobrze mieszamy Na rozwałkowany i wykrojony np. szklanką placek nakładamy kolejno farsz i dokładnie sklejamy, by podczas gotowania farsz nie "wyszedł' nam z ciasta :) Do dużego garnka wlewamy wodę, solimy i gdy się zagotuje, wkładamy kolejno pierogi ( w moim garnku mieści się około 12 pierogów ) Gotujemy około 4-5 min. od momentu

Proste Potrawy
pieczone pierogi ze szpinakiem 232

pieprzem oraz opcjonalnie solą (ale nie za wiele gdyż ser feta jest słony). Ciasto rozwałkowujemy wykrawamy duże krążki (8-9 cm). Na środku każdego krążka kładziemy farsz i sklejamy tak jak pierogi (łączenia możemy docisnąć widelcem). Pierogi układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 170 – 180 st. C. do zrumienienia

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi ruskie 305

czuja", jak kto woli :)) Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona, bo ciasto dobre, nie za twarde, nie za miękkie, tylko farsz mogłam mocniej doprawić, ale jak na pierwsze spotkanie z pierogami, to myślę, że daliśmy radę :) Wyszło mi około 60-70 pierogów. Składniki: Ciasto: 300g mąki (podobno są specjalne do pierogów, ale ja użyłam pszennej) szklanka mocno ciepłej(...)zagniatamy, aż otrzymamy jednolitą masę, konsystencji ciasta drożdżowego. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy kółka za pomocą szklanki. Na środek kółka układamy łyżeczkę farszu, boki składamy do siebie i zagniatamy pierożek. Ulepione pierogi układamy na blacie lub stolnicy posypanej mąką, wtedy nam się nie przykleją do podłoża :) Gotujemy  partiami w osolonej wodzie, do momentu aż wszystkie pierogi

Czerwona Porzeczka
Sałatka, pasta z ryby wędzonej 145

Podczas warsztatów przygotowaliśmy między innymi pierogi z rybą wędzoną, ogórkiem i koperkiem.  Do farszu został dodany majonez, wszystko zostało zapakowane w ciasto i tak powstały pierogi. Postanowiłam lekko zmodyfikować farsz, wyrzucić majonez i podać jako sałatkę. ryba wędzona (u mnie makrela), 3-4 ogórki kiszone (u mnie z Gospodarstwa Ekologicznego „U Rydzewskich ”, kopiasta łyżka posiekanego koperku

królestwo garów
Pierogi "ruskie" 121

Tradycyjne pierogi, które nigdy nie "wyjdą" z mody. Składniki Farsz: 500 g ziemniaków 150 g białego sera 1 cebula 4 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki  125 ml gorącej wody 25 g masła   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem(...)maszynkę do mielenia. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do farszu. Masę dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z masłem i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia

R'n'G Kitchen
Smażone pierogi w bulionie krewetkowym 114

Troszkę wariacji na temat pierogów nikomu nie zaszkodzi. Wyszły przepyszne <3   Składniki Farsz: 50 g ryżu 200 g łopatki wieprzowej 1 łyżka sosu sojowego trybula sól, pieprz  Ciasto: 500 g mąki 250 ml gorącej wody 1 łyżka masła olej do głębokiego smażenia Bulion: 250 g krewetek  1 łyżka masła klarowanego 1 łyżeczka trawy cytrynowej (suszonej(...)posiekaną trybulę, składniki łączymy. Do mąki dodajemy wodę z rozpuszczonym w niej masłem, na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy krążki przy pomocy szklanki. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi smażymy na rozgrzanym oleju, 2 min od wypłynięcia na powierzchnię. Krewetki na sicie przelewamy gorącą wodą, osuszamy. Wrzucamy na rozgrzane masło, smażymy do ich zrumienienia razem

R'n'G Kitchen
Ruskie pierogi podobno rodem z Lwowa 136

mają być tylko ugotowane czy jeszcze potem podsmażone i już mamy ogromną zmianę w smaku. Ostatnio wygrzebałam w starych przepisach po Babciach , że kiedyś robiły ruskie pierogi dodając do farszu trochę skwarek ze słoninki i podsmażając ostudzone pierogi posypane kminkiem. Podobno takie robiono w okolicach Lwowa. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 722

Zaczniemy od pierogów, ponieważ je uwielbiam. Mogą mieć najróżniejsze farsze oraz ciasta, a ja zawsze będę je ubóstwiać :-)                  Inspiracją do tego przepisu był wypad na weekend do Torunia. Przemierzałam miasto w poszukiwaniu czegoś dobrego do jedzenia a przede wszystkim zdrowego. Wśród fast food'ów wypatrzyłam restaurację Stary Młyn i wiedziałam(...)zrób to intuicyjnie :-)        Wyrośnięte ciasto na pierogi wyrabiam w dłoni: odrywam małą kulkę i formuję płaski krążek. Następnie dodaję farsz i sklejam widelcem :-)         Po ułożeniu wszystkich pierogów na blasze, smaruję je żółtkiem i posypuję koperkiem. Do rozgrzanego pieca 180 stopni wsuwam pierożki na 30 minut do uzyskania pięknej, rumianej skórki

Życie na widelcu
Uszka z grzybami 157

odstawiamy na ok. 30 minut, aby „odpoczęło”. Stolnicę posypujemy mąką, odkrajamy porcję ciasta i cienko wałkujemy. Kieliszkiem lub małą foremką wykrawamy kółka (średnica 4 cm), nakładamy porcję farszu. Lepimy, jak pierogi i łączymy końcówki, sklejamy nadając im kształt uszek . W dużym garnku gotujemy posoloną wodę. Uszka wrzucamy na wrzątek i gotujemy 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy(...)barszczu. Uszka z grzybami to tradycyjny dodatek do wigilijnego barszczu. Moje zostały zrobione tylko z farszem z grzybów, ale równie smaczne są z kapustą i grzybami. Co do ilości farszu, zawsze robię go więcej. To co zostanie wykorzystuję do pierogów (oczywiście z kapustą i grzybami). Smacznego. Wydrukuj przepis The post Uszka z grzybami appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Pierogi ruskie 210

miękkości. Po ugotowaniu ziemniaków mielimy je z serem przez maszynkę na dużym oczku. Po zmieleniu dodajemy słoninkę z cebulką mieszamy dokładnie, doprawiamy solą oraz pieprzem. Gdy farsz gotowy szykujemy ciasto według przepisu.  Pierogi wrzucamy na wrząca osoloną wodę, po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy około 5 min. Następnie wyławiamy i zlewamy zimną wodą. Układamy na talerzu i zostawiamy(...)oraz pieprzem i dokładnie mieszamy ręcznie. Sprawdzamy smak jeśli potrzeba doprawiamy.   Wykonujemy ciasto zgodnie z przepisem. Po rozwałkowaniu wycinamy krążki ( ja użyłem słoika) nakładamy czubatą łyżeczkę farszu i składamy nasze pierogi.   Pierogi gotowe należy teraz ugotować zgodnie z wytycznymi w przepisie.   Pierogi po wyłowieniu z wrzątku oblewamy zimną wodą i czekamy aż ociekną. Następnie

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami i szynką 904

Pierogi smażone to rewelacyjna przekąska. Przepis na ciasto znalazłam w jednej z książek kucharskich, dodałam własną kompozycje na farsz i jestem tym daniem zachwycona. Jedyny minus pierożków to ich kaloryczność, gdyż są smażone na oleju, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na zjedzenie czegoś niezdrowego(...)Podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Pokroić i wymieszać składniki na farsz 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka z ciasta i zlepić pierożki z farszem 5. Usmażyć pierogi na głębokim tłuszczu Pobierz wersję do druku: Pobierz Pierożki z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, oliwkami

KuchniaWeDwoje.pl
Pierogi z mięsem gotowanym i pieczarkami 193

smakują wyśmienicie! Zapewniamy - efekt wart zachodu!! Składniki  na farsz: 1/2 kg mięsa gotowanego wieprzowego 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki pszennej  pęczek natki pietruszki 2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta tymianku  sól i pieprz świeżo mielony ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki ciepłego mleka(...)tymiankiem,solą i pieprzem świeżo mielonym. Dokładnie całość wymieszać. Na stolnicy wyrabiamy ciasto na pierogi z podanych składników. Rozwałkować placek, wycinamy kółka szklanką, nakładamy przygotowany farsz i sklejamy pierogi. W garnku zagotować osoloną wodę. Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy do ich wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową na półmiski. Rozgrzać olej i obsmażać

kgwjanczewo
Pierogi a’la kebab 293

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Pierogi a’la kebab Pierogi a’la kebab to drożdżowe pierogi pieczone w piekarniku z rewelacyjnym farszem warzywno – mięsnym. Brzmi ciekawie? Smakuje jeszcze lepiej! Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, zaraz po upieczeniu podane np. z sosom czosnkowym, ale równie dobre są na drugi(...)cebulą, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, ser żółty starty na tarce oraz ketchup. Całość doprawiamy solą, pieprzem. --> Wykonanie: --> Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wycinamy kółka, w środek wkładamy łyżką farsz, zlepiamy ściśle brzegi. Pierogi układamy na blaszce do pieczenia, pozostawiając odstępy (pierogi urosną). Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. --> Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pierogi pieczemy około

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania