pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:46/198)

PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM 163

czasu do czasu to bardzo smaczny obiad. Nasze ulubione czyli domowników to z farszem ruskim, ale farszem mięsnym też nikt nie pogardzi. Tym razem przygotowałam farsz mięsny z drobiu. Chude mięso ugotowane w  aromatycznym rosole. Farsz wcale nie jest suchy, a to się zdarza przy pierogach z mięsem. Można zapobiec to dzięki marchewce z rosołu, namoczonej w mleku(...)zmielenia mięsa w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do farszu i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Ciasto pierogowe dzielimy na dwie części i rozwałkujemy podsypując mąką. Wykrawamy kółka szklanką.  Nakładamy farsz i sklejamy pierogi. Pierogi gotujemy w wodzie z odrobiną soli i oleju, aż wypłyną na wierzch

Kuchnia Paulettes
Pierogi z kapustą i grzybami 112

również odciskamy z wody i mielimy w maszynce do mięsa o bardzo dużych oczkach lub siekamy drobno nożem.  Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule, dodajemy do farszu. Składniki farszu tj.kapusta kiszona, mielone grzyby,cebula oraz przyprawa do dań z kapusty łączymy ze sobą doprawiając solą i pieprzem. Dużo pieprzu ;). Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej(...)części. Każdą z nich rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm, wycinamy kółka przy pomocy ringu lub szklanki.  Takie kółka rozciągamy jeszcze w dłoniach i nakładamy farsz, lepimy.  Zlepione pierogi gotujemy do miękkości, przez około 4-5 minut od wypłynięcia

Życie zaczyna się w kuchni
Ruskie pierogi z boczkiem 169

dodatkiem grzybów nie tyka, oczywiście pierogi ruskie nie zawierają wtedy boczku, tylko twaróg, ziemniaki i podsmażoną cebulkę. Ruskie pierogi z boczkiem u nas wszyscy uwielbiają Farsz jest typowy jak na pierogi ruskie. jednak istotne w nim jest to, żeby ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Składniki na farsz: 1 kostka twarogu tłustego 4 ziemniaki sól morska(...)powierzchni stolnicy, ani do wałka. Za pomocą szklanki wyduszamy koła. Na każdy kawałek nakładamy farsz przygotowany z ugotowanych ziemniaków (które dzień wcześniej po ugotowaniu zostawiamy by podeschły, a potem przepuszczamy przez praskę), wymieszanych z twarogiem (pokruszonym 2-3 dni wcześniej aby zgliwiał) i podsmażonym boczkiem. Pierogi zlepiamy dokładnie, jak potrafimy możemy dla ozdoby zrobić falbanki.   The post Ruskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi babuni z boczkiem 159

Taka ulepszona wersja tradycyjnych pierogów ruskich. Tym razem do farszu dodałam boczek i mocnej je przyprawiłam Pierogi babuni z boczkiem SKŁADNIKI: ciasto: 350 g maki pszennej kubek ciepłej wody łyżka oleju  farsz: 4 duże ziemniaki 250g sera białego kilka plasterków boczku 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka masełko i prażona cebula Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie(...)Doprawić solą i pieprzem i ostrą papryką.   Ciasto na pierogi wykonać wg sprawdzonego już przepisu:  Najlepsze ciasto na pierogi   C iasto rozwałkować na odpowiednią grubość, wyciąć szklanką kółka , nałożyć wcześniej kulkami przygotowany farsz. Zlepić w pół księżyce. Gotować w osolonej wodzi 2 minuty od wypłynięcia.  Okrasić roztopionym masełkiem i prażoną cebulką. Smacznego

MarciochaKucharzy
pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami... 188

Składniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, twaróg 25 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 duża, pieczarki 35 dag, majeranek 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka PIEROGI: mąka pszenna typ 500 70 dag, olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy(...)kulę zawinąć w worek foliowy na 15 minut, kule podzielić na 3 porcje, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować cienki placek i szklanką wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do wrzącej wody z solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym

W Mojej Kuchni Lubię
Ruskie Pierogi z Boczkiem 163

bardzo drobno i smażę na oleju.  Cebulkę łączę z boczkiem i dalej smażę by się ze sobą połączyły a boczek był chrupiący. Zostawiam 1/3 do polania pierogów. Wszystkie składniki farszu ze sobą łączę.  Dodaję pieprz i sól. Sprawdzam smak. Ja lubię pikantne więc nie oszczędzałam z pieprzem(...)dodaję sól, ugniatam.  Formuję kulę Kulę dzielę na 3 części   Dokładnie rozwałkowuję  Następnie wycinam krążki.  Na środek łyżką kładę kulkę farszu, zlepiam dokładnie. Na gotującą , osoloną wodę wrzucam pierogi po 10-12 szt dodaję łyżkę oleju by pierogi się nie zlepiały podczas gotowania.  Od chwili wypłynięcia pierogów, gotuję

Gotowanie Patki
Pierogi z Białym Serem na Słodko 226

wykonaniu, a ich wyjątkowy, tradycyjny smak uszczęśliwi niejednego domownika.  Pierogi z Białym Serem na Słodko - Składniki: (na ok. 45 pierogów) ciasto: 450 g mąki pszennej szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 400 g twarogu tłustego lub półtłustego cukier waniliowy ok. 4 łyżki cukru ok. 100-150 g masła do polania Pierogi z Białym(...)minut, aby ciasto zdążyło odpocząć.  W tym czasie przygotowujemy farsz.  Ser rozrabiamy przy użyciu widelca, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dokładnie łączymy składniki. Gdy ciasto odpocznie cienko rozwałkowujemy je i wykrawamy za pomocą szklanki - krążki.  Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.   Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju

Słodka Strona
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 213

ruskie, czy z mięsem, czy z owocowym farszem. Ja dzisiaj mam dla Was przepis na moje ulubione ciasto pierogowe, które zawsze wychodzi cudnie miękkie i nadzienie, które świetnie zastępuje mięso – zieloną soczewicę. To moje najbardziej sprawdzone ciasto i wypycham je każdym możliwym farszem. Brak w nim jajka, więc szykując swoje ulubione pierogi możecie je bez problemu przygotować również(...)podałam je z malinowymi pomidorami z posiekaną bazylią, szalotką, grubym szczypiorem, łyżeczką octu balsamicznego i ketchupem z chili. I była dokładka! Z tej porcji ciasta i farszu wyszło mi 50 pierogów. SKŁADNIKI CIASTA 0,5 kg mąki pszennej płaska łyżeczka soli 200ml bardzo gorącej wody łyżka masła /dla wegan- oleju lub oliwy/ SKŁADNIKI FARSZU 1 szklanka zielonej soczewicy

Karo in the Kitchen
Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania 279

farsz był lżejszy, jak zwykle do farszu mięsnego, dodałam ugotowaną kapustę kiszoną. Ja zrobiłam farsz po swojemu, a wy możecie dodać do środka zarówno ulubiony farsz mięsny jak i serowy czy grzybowy. Proporcje mięsa traktujcie czysto umownie, dodajcie takie mięsko, jakie akurat macie. Podobnie ilość dodanych warzyw – często różne gospodynie dodają inną ilość warzyw do rosołu. Pierogi świetnie(...)u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia.\r","Gotowe pierogi smarujemy jajkiem.\r","Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Pyszne drożdżowo-kruche pieczone pierogi z mięsem z rosołu, bez wyrastania Składniki Farsz 500 g mięsa z rosołu (u mnie udko, ok 250 g wołowiny, 250 g wieprzowiny) 250 g kapusty kiszonej warzywa z rosołu ( u mnie 2 marchewki

Mieszam w Garnku
Idealne ciasto na pierogi 294

Kiedy robię pierogi zastanawiam nad wyborem ciasta, które będzie najlepsze do danego farszu. Inne ciasto robię do słodkich pierogów tutaj i tutaj inne do pozostałych, np.   tutaj Ale, ostatnio zrobiłam naprawdę wspaniałe pierogi, ponieważ  zrobiłam je z idealnego ciasta. Ciasto nadaje się  do każdego farszu. Jest elastyczne, miękkie. Zawsze się udaje(...)zostawiłam na około 15 minut, żeby odpoczęło.   Teraz można przygotować farsz. Ciasto odkrawałam porcjami, rozwałkowałam bardzo cieniutko, bez potrzeby podsypywania mąką. Rewelacja. Wykrawałam okrągłe placuszki i układałam na nich przygotowany farsz.   Ciasto nie wysycha, nie klei się. Do końca jest miękkie. Pięknie zawija się pierogi, nie pęka i nie rozchodzi się.       Podczas gotowania pierogów

Kuchnia u Krysi
Pierogi z farszem wieprzowym, z indyka i marchewką 149

pierwszy wzięłam się za robienie pierogów. I żeby nie sąsiadka, która dała mi przepis to nie wiem kiedy bym się na nie zdecydowała. Nadzienie postanowiłam zrobić delikatne w smaku i się udało. Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki, 250 ml wrzątku, 1 jajko, sól, 4 łyżki oleju. Farsz: 1/2 kg mięsa wieprzowego, 1/2 kg mięsa z indyka, 3-4 marchewki(...)smaku i mieszamy razem. Ciasto rozwałkowujemy, ja lubię cienkie ciasto wiec rozwałkowałam go bardzo cieniutko i wycinamy szklanką najlepiej jakąś trochę większą koła. W środek wkładamy farsz i zalepiamy brzegi. Pierogi wkładamy do wrzącej wody, od momentu wypłynięcia gotujemy jeszcze ok 2-3 minut. Po ugotowaniu wykładamy na talerze. Początkowo pierogi miały być bez słoniny, ale ponieważ farsz

Państwo Wojtczuk gotują
Pierogi z jagodami i czerwonymi porzeczkami. 182

wałeczek, kroję na równe cząstki, które rozwałkowuję tworząc podobnej wielkości okrągłe placuszki.      Farsz. Na farsz potrzebne są mrożone owoce, jeśli mamy świeże to musimy je zamrozić. Owoce mieszamy z cukrem. Na powstałe krążki nakładamy łyżką farsz i zlepiamy, formując pierogi. Ciasto jest na tyle plastyczne, że się pięknie zlepia bez żadnych dodatków. Porcję przygotowanych pierogów wrzucamy na wrzątek, często mieszamy, wyciągamy po upływie 3 minut od momentu zagotowania.      Sos. Mieszamy składniki sosu i polewamy nim ugotowane pierogi (gdy zostanie nam owoców z farszu, to z nich robimy

Rozpustne gotowanie
Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary 162

z ostrym sosem Krwawa Mary czyli z ostrym sosem pomidorowym – orientalne niebo w gębie! Pyszne, z idealnie doprawionym farszem i polane bardzo pikantnym (chyba że doprawicie go nieco delikatniej) sosem pomidorowym przypominającym drink Krwawa Mary. Koreańskie pierogi z ostrym sosem Krwawa Mary nazywane są „mandu”. Przypominają nasze słowiańskie pierogi czy bliskie im pielmieni(...)lodówki. Podzielić na 2 części. Rozwałkować (należy podsypać mąką) dość cienko i wykrawać (np. szklanką) okręgi na pierogi (u nas średnica 8cm ). Nakładać przygotowany wcześniej farsz mięsny na środek pieroga i dokładnie sklejać. Nam z podanych ilości wychodzi około 35-40 pierogów. Pamiętajcie, żeby porcje przygotowany pierogów przykryć lekko wilgotną ściereczką, żeby nie wyschły. Na głębokiej

Pociąg Do Kuchni
Pieczone pierogi serowe ze szpinakiem / Baked cheese dumplings with spinach 362

zbyt cienkie, ja wałkowałam na 4-5 milimetrów. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki o średnicy 8 cm, jak na tradycyjne pierog. Na każdy krążek nakładam farsz i sklejam brzegi tak jak przy pierogach. Gotowe pierogi układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce(...)Piekę 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Chyba trochę za słabo skleiłam brzegi, albo dałam zbyt dużo farszu bo pierożki trochę się rozeszły, farsz jednak był dość gęsty i nie wypłynął, więc w niczym to nie przeszkadzało. Pierogi podałam na ciepło z sosem czosnkowym.  Z podanego przepisu wyszły mi 33 pierogi, część która pozostała

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania