Pierogi ruskie są ulubionymi pierogami mojego męża. Najbardziej oczywiście smakują mu opiekane na patelni na masełku:) Czas trwania: 45 min Ilość porcji: 60 pierogów Składniki: Ciasto: 450 g mąki ( 2 ½ szklanki ) 240 ml ciepłej wody (1 szklanka ) 1 łyżeczki soli Farsz: 400 g obranych ziemniaków 100 g sera białego 2 łyżki masła 1 duża cebula ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soli Przygotowanie: Farsz: Ziemniaki ugotować, dodać łyżkę masła i ubić. Wystudzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrz... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.