Czebureki

Czebureki

Czebureki

Dzisiejszy przepis „najprawdopodobniej” przywędrował do nas od naszych wschodnich sąsiadów, mianowicie Ukrainy. „Najprawdopodobniej” ponieważ niektóre źródła podają, że jest to kuchnia kaukaska, tatarska a nawet rosyjskiej. Na pewno jest to tradycyjne i regionalne danie Tatarów Krymskich. Czebureki, bo o nich mowa, są rodzejem pierogów z rewelacyjnym farszem, które smaży się na głębokim tłuszczu. Generalnie farsze to surowe mięso mielone – w oryginale baranina, ale można spotkać się także z wersją wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PatiGotuje

Autor

PatiGotujePatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mielone, mięso, ciasto, mięso mielone, kluski, rosół, wołowina, wieprzowina, pierogi z mięsem, ciasta z masa, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania mięsne

Inne przepisy z PatiGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.