pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:19/198)

PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 190

trzeba. Robimy na wyczucie! :) Składniki dokładnie mieszamy i zaczynamy rozrabiać ciasto. - Wszystkie wskazówki dotyczące ciasta bezglutenowego i zwykłego: TUTAJ (w przepisie na pierogi ruskie) Jak widzicie, kolejny raz nasza zasada - pieróg ma być napakowany mocno przyprawionym farszem, a ciasto (czy to zwykłe, czy bezglutenowe) ma być tak cienkie, że bardziej się już nie da! I oto sekret najlepszych pierogów(...)cieniutkich a napakowanych pierogów: tutaj . Reszta naszych przepisów czeka na Was w tym miejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . 3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym , Ps. będzie nam bardzo

Wypisz Wymaluj
Pierogi ze słodką kapustą i suszonymi grzybami 125

znam nikogo, kto by nie lubił pierogów. Można nie lubić jakiegoś konkretnego farszu, ale ogólnie pierogi wszystkim smakują. W moim domu rodzinnym zawsze jadło się pierogi z serem na słodko, ze śmietanką z cukrem. W dzieciństwie nie znałam więc smaku ruskich pierogów i gdy pierwszy(...)niesmakowały. Teraz za nimi przepadam. Pamiętam również minę mojej koleżanki, która spodziewała się u mnie na obiedzie pierogów ruskich, a zastała słodkie z serem. Inny „rodzinny” farsz to słodka kapusta z grzybami, i uwielbiam te pierożki. Ale nie smakują mi z kolei takie

To co kocham
ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE - PIECZONE ORAZ GOTOWANE 186

mile zaskoczona. Gości zaś, w pierwszy lub drugi dzień świąt, można poczęstować pieczonymi pierożkami orkiszowymi z nadzieniem makowym, a z pewnością będą zachwyceni.  A Ty, które pierogi wybierasz? Składniki: Farsz: 1 szklanka maku 1/2 szklanki miodu 100 g mieszanki suszonych owoców (np. śliwki, daktyle, gruszki, morele, jabłka, gruszki, rodzynki) garść orzechów włoskich 1/3 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki(...)stolnicy wałkujemy ciasto, na do dość cienkie. Następnie wykrawamy koła o średnicy 7-10 cm w zależności jakiej wielkości pierogi chcemy uzyskać. Nakładamy po 1 łyżeczce farszu i dokładnie zlepiamy brzeg pieroga, dociskając widelcem lub robiąc falbanki. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do temp

Kuchnia MagdaLeny
Tradycyjne Pierogi Ruskie 182

południowo-zachodniej Ukrainie oraz południowo-wschodniej Polsce) a nie jak błędnie się przyjęło od Rosji - gdzie typ tych pierogów nie jest dobrze znany. Tradycyjne pierogi ruskie charakteryzują się ziemniaczano-serowym farszem z dodatkiem smażonej cebuli okraszone również podsmażoną cebulką. Poniższy przepis jest według mnie najlepszym przepisem na pierogi ruskie. Polecam. Pierogi Ruskie - Składniki: ciasto(...)czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 2 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki i na każdy z nich wykładamy ok. pół łyżki farszu - lepimy pierogi. Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku (do wody możemy dodać ok. łyżkę oleju - wtedy pierożki nie powinny się posklejać). Gdy tylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień

Słodka Strona
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 170

Pierogi - uwielbiamy je najlepiej polane masłem domowej roboty, choć wiadomo, że są dość pracochłonne. Najpierw trzeba wyrobić ciasto, potem je rozwałkować, zrobić farsz, wykroić pierogi, nadziać i zlepić a na końcu ugotować. Jednak, w tym przypadku wcale tak żmudnie nie jest, bo ciasto robi się błyskawicznie, tak samo jak i farsz :-) Mi zajęło wszystko około 30 minut, więc(...)użyć końcówek haków.  Ciasto podsypywać mąką, rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać (np. szklanką) okrągłe placuszki. Na środek placuszka nakładać po łyżce farszu i po kilka jagód. Złożyć na pół i skleić brzegi. Pierogi wrzucać na wrzącą wodę, a kiedy wypłyną na wierzch pozwolić im się gotować przez dwie minuty. Smacznego! :-) Zajrzyj też na: Instagram i Facebook

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pierogi z Kurkami 176

ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g kurek duża cebula przyprawy: sól, pieprz   ok. 2 łyżki masła cebula + masło (do okraszenia) Pierogi z Kurkami - Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy drobno pokroj one kurki i dusimy do zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą(...)czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 2 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki i na każdy z nich wykładamy ok. pół łyżki farszu - lepimy pierogi. Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku (do wody możemy dodać ok. łyżkę oleju - wtedy pierożki nie powinny się posklejać). Gdy tylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień

Słodka Strona
Pierogi z kurczakiem i botwinką 185

można spotkać ją na targach. Cieszy mnie równie mocno jak wiosną, kiedy zobaczyłam ją na straganie po raz pierwszy w tym roku. ;-) Tym razem przygotowałam ją w formie farszu do pierogów a dzięki dodatkowi mięsa całość stała się bardziej treściwa.  Ciasto: 250ml gorącej wody 400-500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1 filet z kurczaka(...)ciasto do momentu aż przestanie się kleić. Czasami potrzeba mniej niż 500g.  4. Ciasto wałkujemy bardzo cienko i za pomocą szklanki wykrawamy kółka. Nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy 2-3 minuty od momentu wypłynięcia

Szefowa kuchni
Pełnoziarniste pierogi z kapustą, grochem i boczkiem 174

Pierogi bardzo lubię z różnymi farszami, nie mogę jeść mąki białej więc przygotowałam takie oto pyszne i sycące pierogi z mąki orkiszowej razowej. Farsz przygotowałam z kapusty grochu i podsmażonego boczku, swoim smakiem mnie urzekły. Polecam osobą będącym na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko(...)wsypujemy mąkę, wlewamy wodę wymieszaną z jajkiem i olejem, zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto podsypujemy mąką, dość cienko wałkujemy, za pomocą metalowej obręczą wycinamy kółka. Nakładamy porcję farszu i zlepiamy pierogi robiąc ozdobną falbankę, pierogi układamy na stolnicy posypanej mąką. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju przez 3-4 minuty od momentu zagotowania. Odcedzamy

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z łososiem 128

zarówno uniesionej wysoko brody i kroczenia przez życie z podniesioną głową, jak i patrzenia pod nogi. Życzę wiary, nadziei i miłości. I życzę zdrowia.  Pierogi z łososiem to bardzo mała wariacja. Prosty farsz z łososia świeżego, wędzonego, kopru i ricotty. Ugotowane pierogi podsmażone na maśle z dodatkiem karmelizowanej szalotki i creme fraiche. Skropione cytryną, z koprem smakują(...)chcesz jeść pierogi twarde jak deska.  Farsz. Mielę lub siekam drobno łososie dokładnie mieszając je ze sobą. Podsmażam na dowolnej ilości masła posiekaną drobno szalotkę i studzę. Mieszam ricottę, łososie, szalotkę z masłem, sok z cytryny, żółtka i posiekany koperek. Doprawiam farsz szczyptą soli i pieprzem.  Przygotowane pierogi mrożę na desce obsypanej mąką a następnie przekładam

Mango Papaja
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami 133

można je bardzo cienko rozwałkować dzięki czemu pierogi wychodzą jest delikatne i mięciutkie.  Farsz bardzo intensywny, mocno czuć w nim suszone pomidory. Farsz należy dobrze doprawić, by jego nam był wyczuwalny w cieście.  Polecam przygotowanie z podwójnej ilości składników, bo pierogi bardzo szybko znikają :) Przepis na ciasto do pierogów ze strony Kwestia Smaku . Polecam! Pierogi(...)Pomidory suszone kroimy w drobną kostkę.  W misce mieszamy soczewicę, przesmażoną cebulę z czosnkiem oraz suszone pomidory. Farsz mocno doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Farsz możemy lekko zmiksować blenderem, by nabrał bardziej kleistej konsystencji. Farsz najlepiej odstawić do lodówki na jakiś czas, by smaki się lepiej przegryzły. Ciasto: mąkę i sól przesiewamy do miski

Smak mojej kuchni
Pierogi z mięsnym farszem 173

Cebulka troszkę mi się przypiekła, ale dopóki nie jest gorzka, zjem każdą. <3 Jak i takie pyszne pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj , tylko połowa składników (żółtko, zamiast całego jajka) Farsz: 400g mielonego mięsa z łopatki duży kubek esencjonalnego wywaru warzywnego 1 gotowana marchewka i pietruszka (z wywaru) 1 spora cebula 2 ząbki czosnku(...)naprzemiennie z uduszonym mięsem oraz cebulą i czosnkiem. Po zmieleniu całości, dokładnie wszystko razem łączymy, doprawiamy solą oraz pieprzem i nadziewamy pierogi. Moje, lepione ręcznie nie są jeszcze wciąż najpiękniejsze, jednak do tych z maszynki wchodzi mniej farszu. ;) Gotowe pierożki wrzucamy do wrzątku z łyżką oleju i gotujemy do momentu wypłynięcia, po czym jeszcze około trzech minut. Najlepsze

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierogi z Pieczarkami 216

ciepłej wody2 łyżki olejuszczypta solifarsz:500 g pieczarekduża cebulaprzyprawy: bazylia, oregano, czosnek w proszku, sól, pieprz  ok. 2 łyżki masła cebula + masło (do okraszenia)Pierogi z Pieczarkami - Sposób przygotowania:Farsz:Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Do zeszklonej cebulki dodajemy starte na tarce o dużych oczkach pieczarki i dusimy do zmięknięcia(...)czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 2 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki i na każdy z nich wykładamy ok. pół łyżki farszu - lepimy pierogi.Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku (do wody możemy dodać ok. łyżkę oleju - wtedy pierożki nie powinny się posklejać). Gdy tylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze

Słodka Strona
Pierogi z Kiełbasą 179

farsz: ok. 70 0 g  dobrej jakości kiełbas y 2 duż e cebul e   ok. 2 łyżki masła  pieprz cebula + masło (do okraszenia) Pierogi z Kiełbasą - Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Na osobnej patelce podsmażamy pokrojoną w drobną kosteczkę kiełbasę. Następnie d o zeszklonej cebulki dodajemy pokrojoną(...)czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 2 mm. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki i na każdy z nich wykładamy ok. pół łyżki farszu - lepimy pierogi. Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku (do wody możemy dodać ok. łyżkę oleju - wtedy pierożki nie powinny się posklejać). Gdy tylko pierogi wypłyną na wierzch zmniejszamy ogień

Słodka Strona
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 208

recepturę odnotowano w książce kucharskiej Marii Śleżańskiej z 1904 roku. Jeśli chcecie zachwycić swoich gości – zróbcie im pierogi z białą kiełbasą z nutą chrzanu. Składniki na farsz na 38 pierogów: - 600 g białej kiełbasy (surowej) - 4 łyżki rosołu - 1,5 łyżeczki chrzanu (domowy) - pieprz czarny (do smaku) - 1 – 2 łyżeczki majeranku Ciasto na pierogi(...)Zawijamy w folię i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie ciasto wykładamy na lekko oprószoną mąką stolnicę i cienko rozwałkowujemy. Wykrawamy koła, na każde kładziemy porcję farszu i zlepiamy pierogi. Wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 8 minut, od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy okraszone smażoną szalotką oraz przybrane rzeżuchą i nitkami chilli. Pierogi

mojewypiekiinietylko
Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu 222

recepturę odnotowano w książce kucharskiej Marii Śleżańskiej z 1904 roku. Jeśli chcecie zachwycić swoich gości – zróbcie im pierogi z białą kiełbasą z nutą chrzanu. Składniki na farsz na 38 pierogów: - 600 g białej kiełbasy (surowej) - 4 łyżki rosołu - 1,5 łyżeczki chrzanu (domowy) - pieprz czarny (do smaku) - 1 – 2 łyżeczki majeranku Ciasto na pierogi(...)Zawijamy w folię i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie ciasto wykładamy na lekko oprószoną mąką stolnicę i cienko rozwałkowujemy. Wykrawamy koła, na każde kładziemy porcję farszu i zlepiamy pierogi. Wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok. 8 minut, od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy okraszone smażoną szalotką oraz przybrane rzeżuchą i nitkami chilli. Pierogi

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania