Pierogi z kurczakiem i botwinką

Pierogi z kurczakiem i botwinką

Pierogi z kurczakiem i botwinką

Przepis na : obiad

Myślałam, że to już koniec sezonu na botwinkę, tymczasem nadal można spotkać ją na targach. Cieszy mnie równie mocno jak wiosną, kiedy zobaczyłam ją na straganie po raz pierwszy w tym roku. ;-) Tym razem przygotowałam ją w formie farszu do pierogów a dzięki dodatkowi mięsa całość stała się bardziej treściwa.  Ciasto: 250ml gorącej wody 400-500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Farsz: 1 filet z kurczaka 2 młode marchewki 1 pęczek botwinki z dużymi burakami olej sól, pieprz 1. Przygotowujemy farsz: kurcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kurczak, marchewka, ciasto, buraki, buraczki, gotowany kurczak, mięso, dania obiadowe, burak, dania mięsne, filet z kurczaka, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania na gorąco, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.