pieczenia - 22046 przepisów (strona:791/1470)

Szynka pod czerwoną pierzynką 144

kładziemy warstwowo obraną jedną cebulę pokrojoną w piórka, zamarynowaną szynka, sypiemy rodzynki, cebula, kapusta czerwoną, parę listków laurowych oraz na samym wierzchu wszystko posypujemy łyżeczką zmielonych prawdziwków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez  20 min, następnie zmniejszamy do 160 (termoobieg)i pieczemy przez godzinę. Smacznego

kgwjanczewo
DOMOWA NUTELLA, BEZ LAKTOZY, BEZ CUKRU 2399

1/4-1/3 szklanki mielonego ksylitolu lub 1/4 szklanki syropu z agawy - 6-10 łyżek mleka (dałam ryżowe) - 1 łyżeczka oleju kokosowego (nie trzeba) Orzechy wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.6-10 minut (termoobieg). Następnie przełożyć je na czystą ściereczkę kuchenną, zawinąć i trzeć zawartością ściereczki kilka minut, w ten sposób orzechy

Smaczne Zdrowe
Kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami. 145

obiad, a może na przekąskę  jak kto woli. Małe kuleczki z mięsa mielonego z pieczarkami- pieczone. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej ( może być inne mięso) 30 dag pieczarek 2 jajka  jedna cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki tartej suchej bułki 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Cebulkę kroimy w kostkę obsmażamy(...)odrobinę soli i pieprzu. Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy uduszone pieczarki i pozostałe składniki. Sól , pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy masę.  Formujemy małe kule, układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 40 min w 190 stopniach. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 710

zdrowego. Wśród fast food'ów wypatrzyłam restaurację Stary Młyn i wiedziałam, że muszę tam zjeść obiad :-) Było bardzo miło i pysznie, na pewno tam wrócę !   Wytrawne pierogi z pieca Ciasto: 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej bądź mieszanka: 400 g żytniej razowej i 100 g pszennej; 250 ml mleka 2%; 2 łyżki masła roztopionego bądź oliwy z oliwek(...)kulkę i formuję płaski krążek. Następnie dodaję farsz i sklejam widelcem :-)         Po ułożeniu wszystkich pierogów na blasze, smaruję je żółtkiem i posypuję koperkiem. Do rozgrzanego pieca 180 stopni wsuwam pierożki na 30 minut do uzyskania pięknej, rumianej skórki. Można podawać z sosem pomidorowym, czosnkowym bądź pyszną surówką. Życzę smacznego

Życie na widelcu
Faszerowane ziemniaki 237

rodziców. chciałam ich zaskoczyć czymś nowym i na pewno oryginalnym w smaku. Całe szczęście wszystko wyszło wyśmienicie i rodzice byli bardzo zadowoleni, co się przerodziło potem w określenie "najedzeni";) Pieczone ziemniaki maja to do siebie że nadają potrawom swojego wyjątkowego aromatu i smaku, cieszę się że udało mi się wykorzystać te atuty do stworzenia takiego smacznego obiadu. Składniki(...)cebulą doprawiamy solą, pieprzem blendujemy:) wykładamy farsz na ziemniaki posypujemy serem 4. Rozgrzewamy piekarnik w temp. 200*, na blasze układamy ziemniaki z farszem, posypane serem, wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 minut, żeby ser się rozpuścił, a ziemniaki żeby nie były surowe. Ziemniaki możemy posypać szczypiorkiem

Kuchnia Pełna Pasji
Miodownik - ciasto z orzechami i karmelem 221

mąki, 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, 2 łyżeczki sody, 1/2 kg margaryny, 2 łyżki miodu sztucznego Z wszystkich składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy i pieczemy na złoty kolor 2 z 3 części. Masa orzechowa z karmelem: Składniki: 30 dkg orzechów, 2 łyżki wody, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki sztucznego miodu Wszystkie składniki wkładamy(...)garnuszka, zagotowujemy "masę" ciągle mieszając. Gotujemy ok 10 minut. Wykładamy masę na 3 część ciasta, pieczemy na złoty kolor. Do ciasta wykorzystujemy także gotowy krem karpatka, przekładamy placki. Dodatkową zaletą tego ciasta jest to, że samo ciasto możemy upiec 1-2 dni wcześniej;) co przy świętach może być niezwykle przydatne

Kuchnia Pełna Pasji
Makaron cannelloni z mięsem mielonym i sosem brokułowym 225

smarujemy olejem, aby makaron nie przywierał do ścianek. Cannelloni z nadzieniem wykładamy w naczyniu żaroodpornym, po czym zalewamy sosem brokułowym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, w temp. ok. 200*C pieczemy pod przykryciem ok 20 minut. 7. Kroimy drobno mozzarellę oraz kroimy klika plasterków sera żółtego. Wykładamy na wierzch zapiekanki. Wkładamy ponownie do pieca, na ok 20 min. Danie to jest

Kuchnia Pełna Pasji
Kurczak w ziołach i czosnku 247

Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej 1h, ale lepiej na dłużej, aby mięso było bardziej aromatyczne:) 2. Piekarnik rozgrzewamy. 3. Wkładamy mięso w rękaw. Pieczemy ok 45 min w temp. 180*C, po czym rozcinamy rękaw i pieczemy kolejne

Kuchnia Pełna Pasji
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem gorgonzola 279

NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal dostępne i możemy cieszyć się ich smakiem. Cukinie doskonale smakują pieczone, zapiekane, grillowane, duszone, smażone, a nawet surowe. Delikatny smak tego warzywa potrafi zadowolić niejedno podniebienie, znakomicie komponuje się np. z czosnkiem, czy serami. Mówi się także, że cukinia jest bardzo wartościowym(...)wyciskamy przez praskę do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku przyprawami. 7. Tak przygotowany farsz wykładamy w wydrążoną cukinię. 8. Cukinię z farszem zawijamy w folię aluminiową, układamy na blasze. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 220*C. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto marchewkowe 264

Kiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i zapachem przypomina świąteczny piernik. Przepis jest prosty i szybki,  myślę że znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: 3 szklanki mąki, 2,5 szklanki cukru, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka(...)jajek z oliwą dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojonego drobno ananasa. 4. Składniki suche dodajemy do miski ze składnikami mokrymi. Dokładnie mieszamy. 5. Piekarnik rozgrzewamy. 6. Ciasto pieczemy ok 40min. w temperaturze 160-180*C. 7. Przygotowujemy polewę na ciasto, oblewamy je. (ja używam polewy Gellwe orzechowej). Mam nadzieję, że Wy również zasmakujecie w tym domowym wypieku

Kuchnia Pełna Pasji
Bruschetta według Agnieszki / Bruschetta by Agnes 149

salt szczypta czosnku / pinch of garlic pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes szczypta bazylii / pinch of basil szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper Sposób przygotowania /  Preparation: Przygotowanie: 15 min, pieczenie: 10 min, ilość porcji: ok. 20 Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwą z oliwek, posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki, kładziemy na bagietkach

Projekty ze smakiem
"Piękny Leon" 356

antonówki lub szarej renety  galaretka truskawkowa i morelowa . Wykonanie Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką  dużej tortownicy, piec 40 min. w temp. 160-180 C Przygotować ciasto miodowe. Tłuszcz posiekać z mąką wymieszaną z sodą. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić je na  dwie(...)części, rozwałkować na placki wielkości, piec  po 10 min. w temp. 200 C.  Mąkę pszenną , ziemniaczaną i  cukier waniliowy wymieszać z 1/3 zimnego mleka. P ozostałe mleko zagotować, następnie do wrzącego wlewać zawiesinę, cały czas mieszając. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem

kgwjanczewo
Tarta jagodowa - przepis 335

nagrzać do temperatury 200°C. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie kuchennym, ułożyć w posmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać ciasto widelcem i piec 10 minut na środkowym poziomie piekarnika. W międzyczasie przygotować nadzienie, ubijając na sztywno białka z cukrem. Połowę masy wymieszać z jagodami i ułożyć na podpieczonym cieście, drugą połowę masy ostrożnie(...)rozsmarować na pierwszej. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180°C i piec jeszcze przez 30 minut. Po wyciągnięciu tarty z piekarnika, kiedy jest jeszcze gorąca, dla ozdoby można porozrzucać na niej kilka jagód

Passions hobbies life
Łosoś z piekarnika 148

Żaroodporne naczynie posmarować na spodzie masłem, ułożyć filety z łososia, przyprawić. Na koniec czosnek zmiażdżyć i wymieszać z niewielką ilością masła, posypać po filetach. Jeżeli filet jest gruby, to piec w 180 ° C przez 15 minut pod przykryciem, a pod koniec zwiększyć temperaturę do 200°C, dźwignąć pokrywę i piec jeszcze

Passions hobbies life