Łosoś w cieście francuskim
Łosoś w cieście francuskim
Czasami szukamy jakiegoś dania, którym chcemy zaskoczyć podniebienia naszych bliskich lub gości. Takim daniem, niewątpliwie, może być łosoś w cieście francuskim. Składniki: - 400g świeżego fileta z łososia, bez skóry- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 250g serka mascarpone- 3 białe części pora- 2 łyżki masła- 1 cytryna- świeża bazylia- sól, pieprz- 1 jajko do posmarowania ciasta- płatki migdałowe Łososia opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki. Posolić, lekko oprószyć pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, łosoś, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, pomarańcze, ciasto francuskie, jajko, mascarpone, sałatki, sałatka, sok, por , ryby, sałata, ryba, sałatka łosoś, sałatka z łososia, ciasto z masa, filet z łososia, ciasta z masa, ryba w ciescie, ciasto z bezami, łosoś na parze, lekkie ciasto, lekkie sałatki, lekkie dania, smaczna sałatka, smaczna sałatka, salatka z jajkiem
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz