pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:223/291)

Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 239

był moją traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawdę pyszny.   Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła(...)podgotowujemy ciągle mieszając.Przygotowanym sosem zalewamy makaron.  Wszystko zapiekamy w piekarniku nagrzanym do ok. 150 C przez 30 minut . Po tym czasie posypujemy żółtym startym serem i dalej pieczemy przez 15 minut .  Smacznego

Różne smaki w kuchni
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 187

pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 płaska łyżka soli do gotowania ziemniaków 1 płaska łyżka soli do gotowania gotowych klusek śląskich ok 2 dkg masła Sos: Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Schab bardzo cienko rozbijamy. Ogórki oraz boczek kroimy w kosteczkę. Dodajemy odpowiednią ilość warzyw na patelnię, zwracając(...)roladki były w połowie zanurzone. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C. Po ok. 40 minutach roladki obracamy na drugą stronę i jeśli trzeba ponownie dolewamy odrobinę wody. Pieczemy nadal pod przykryciem jeszcze ok 30 minut. Wytworzony sos przelewamy do rondelka i stawiamy na palniku. W 1/2 szklanki zimnej wody mieszamy łyżeczkę mąki i bez grudek przelewamy do gotującego się

Kuchnia w czekoladzie
Karkówka wieprzowa duszona w sosie 261

godzinę i możemy się zająć czymkolwiek - czytaniem książki, robieniem kopytek, prasowaniem albo leżeniem do góry brzuchem i cieszymy się z zapachu domowego obiadu ;) Składniki:  - 6 plastrów karkówki wieprzowej (ok. 600 g) - ok. 1 litr wody - kilka ziaren ziela angielskiego - kilka ziaren pieprzu - kilka kawałków suszonych grzybków - 2 liście laurowe - łyżeczka przyprawy typu "warzywko" - kilka kropel "maggi" - duża szczypta słodkiej(...)mąki dolewamy stopniowo (!) ok. pół szklanki przegotowanej, ciepłej wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Dodajemy do mięsa i porządnie mieszamy. 6. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny (w zależności od grubości plastrów karkówki) pod przykryciem. Kiedy sos zacznie bulgotać można zmniejszyć temperaturę do 170 stopni - ma sobie delikatnie "bąbelkować", nie za mocno

Kraina Tysiąca Smaków
Żeberka na orientalnym makaronie 108

się w ten akcent. Podane na makaronie nie tylko pięknie prezentują się, na dodatek świetnie smakują. Idealne danie dla naszych gości. Potrawę zaczną zjadać oczami. Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych Marynata: 2 łyżki ketchupu 3 łyżki słodkiego sosu chili 1/2 łyżeczki sosu tabasco 50 ml sosu sojowego 5 łyżek sosu truskawkowego Makaron: 250 g makaronu chow mein 4 łyżki oleju(...)cukier palmowy, wrzucamy makaron. Dokładnie łączymy z sosem. W zimnej wodzie rozpuszczamy mąkę, dodajemy do całości, szybko łączymy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Na paterę wykładamy makaron, układamy pieczone żeberka. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Kaszotto z mięsem z szybkowaru 158

łatwo zrobić, a do tego dobrze smakuje i niezbyt dużo kosztuje. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na kaszotto z mięsem z szybkowaru: 1,2 kg łopatki wieprzowej 2 duże cebule 5 ząbków czosnku 2 - 3 marchewki 1/2 korzenia selera 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu(...)Zamknąć szybkowar i ustawić na 45 - 50 minut z samoczynnym rozprężeniem po ugotowaniu.  Po otwarciu kaszotto wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Zobacz również: mięso pieczone z kaszą pęczak i warzywami

Kuchcik gotuje
Kiełbasa zapiekana z warzywami i puree ziemniaczanym / Sausage, vegetable and mash bake 175

Składniki: 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę ¼-½ kapusty, posiekanej 100 ml mleka 50 g masła 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżeczki oleju roślinnego 350-400 g kiełbasek wieprzowych Konspol 2 średnie cebule, pokrojone w ósemki 4 marchewki, obrane i pokrojone w grube plastry 2-3 gałązki tymianku, plus do podania 400 g grzybów, pokrojonych na połówki lub ćwiartki(...)Dopraw do smaku i włóż ponownie kiełbaski do patelni. Wyłóż puree na kiełbaski w sosie, przykryj folią aluminiową i włóż do piekarnika na 30 minut. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut do zarumienienia. Wyjmij zapiekankę z piekarnika, posyp tymiankiem i podawaj. Smacznego! English version Sausage, vegetable and mash bake (6-8 porcji) Ingredients: 1 kg potato, peeled

karmelowy
Klops faszerowany cukinią i mozzarellą 198

Przepis na pysznego klopsa faszerowanego faszerowaną cukinią ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej

My Culinary Art
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 246

Szpinak był moja traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawde pyszny. Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy; 2 łyżki masła(...)delikatnie podgotowujemy ciągle mieszając.Przygotowanym sosem zalewamy makaron. Całośc zapiekamy w piekarniku nagrzanym do ok. 150 C przez 30 minut . Po tym czasie posypujemy żółtym startym serem i dalej pieczemy przez 15 minut

Słodkości i nie tylko
Papryka faszerowana 148

smak. Z pewnością zasmakuje każdemu i nie będziemy się tego wstydzić. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 5-6 papryk 450 g mięsa mielonego np. wieprzowego 200 g ryżu 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml wody 2 łyżki oleju 3 łyżki kukurydzy konserwowej 200 ml passaty pomidorowej Szczypta ostrej(...)Usuwamy gniazda nasienne i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym. Każdą paprykę wypełniamy przygotowanym farszem mięsnym. Wstawiamy do piekarnika, a do naczynia wlewamy 200 ml wody. Pieczemy przez 25-30 minut. Po tym czasie posypujemy wierzch każdej nadzianej papryki startym serem i ponownie pieczemy przez 10 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu. Artykuł Papryka faszerowana pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Faszerowany kurczak 395

rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy go i osuszamy. Umiejętnie przy pomocy ostrego(...)wyrobić.   Tak przygotowanym farszem napełnić kurczaka upychając także w udka i skrzydełka,zaszyć mocną nitką.   Kurczaka ułożyć na blaszce piersią do góry (szef ukryjemy pod spodem) i piec 1 godz. w temp. 200 stopni. Po upieczeniu delikatnie usunąć nitkę.  Podawać na ciepło lub zimno wedle uznania

Kolorowa kuchnia Elki
Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem 165

mielonego mięsa są najsmaczniejsze wtedy, kiedy pomiesza się różne gatunki. Danie jest lekko pikantne, ale bez obaw, nie pali 😊 Zapraszam do stołu 😊 Składniki roladek: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego 1 nieduża kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki imbiru mielonego sól do smaku(...)Każdy plaster zwijać i układać na sztorc w wysmarowanej olejem formie. Wstawić (bez przykrywania) do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 50 minut. W połowie pieczenia można włączyć termoobieg. Upieczone roladki mają dość dużo wody, która jednak szybko zostaje wchłonięta przez mięso. Wystarczy po wyjęciu z piekarnika pozostawić na kilka minut przed nałożeniem na talerz. Podawać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gołąbki bez Zawijania w Sosie Pomidorowym 205

Witam serdecznie Propozycja na szybkie i pyszne gołąbki bez zawijania na obiad w sosie pomidorowym. Będziemy potrzebować : 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wołowego) 700 g kapusty białej 200 g ryżu 150 g cebuli sól, pieprz olej do smażenie na sos: 500 g przecieru pomidorowego 150 ml wody sól,pieprz naczynie żaroodporne Link do filmu z przygotowania: Gołąbki bez zawijania(...)naczyniu żaroodpornym jedną koło drugiej. Przygotowanie sosu: Do przecieru pomidorowego dodaję wodę, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam, sos jest gotowy - tak przygotowanym sosem poleję gołąbki po 35 minutach pieczenia gołąbków . Zapiekanie gołąbków : Naczynie z gołąbkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam 35 minut. Po 35 minutach gołąbki polewam sosem pomidorowym

Uwaga Babcia Gotuje
Schab w piwnej marynacie 218

Dzisiaj z okazji Dnia Mężczyzny pyszne kruche mięso w marynacie z ciemnego piwa ;) Panowie, życzę Wam, aby w życiu towarzyszyło Wam szczęście i satysfakcja, byście każdego

Czerwona Porzeczka
Golonka z kapustą kiszoną – pyszna delikatna i aromatyczna 104

serdecznie, tym razem propozycja na pyszną golonkę z kapustą kiszoną. Goloneczka jest bardzo smaczna, delikatna i aromatyczna, polecam wypróbować przepis na golonkę. Do przygotowania golonki będziemy potrzebowali: 2 golonki wieprzowe (moje ważyły po około 1,4 kg każda) 1 cebula 5 dużych ząbków czosnku 1 łyżka owoców jałowca 1 łyżeczka kolendry około 10 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu(...)wody. Wodę zagotowuję i do gotującej się wody wkładam golonki i gotuję na małym ogniu około 2 godzin pod przykryciem. Pod koniec gotowania sprawdzam widelcem czy już można ją piec, widelec wbijam w skórę i jeżeli wchodzi lekko to znaczy, ze golonka jest gotowa do pieczenia. Przygotowanie kapusty kiszonej: Kapustę kiszoną przekładam do naczynia w którym będę piekła golonkę

Uwaga Babcia Gotuje
CHLEB PSZENNO- ŻYTNI NA SMALCU 88

Miękki w środku, chrupiący na zewnątrz... idealnie pyszny chleb domowy na zakwasie. Chleb upieczony z dodatkiem smalcu Rolnik . Smalec wytapiany ze słoniny wieprzowej. Skwarki, które są w nim obecne powstały z jej naturalnego przyrządzania. Smak swój jednak zawdzięcza obecnej tam cebuli, jabłku i przypraw. Smalec Rolnik jest idealny do przygotowywania wielu potrwa. Zazwyczaj smalec jemy z pajdą świeżego chleba(...)godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie wstawić chleb do nagrzanego piekarnika do 250 st. C na 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 10 st C i piec chleb jeszcze 35 minut. Gotowe! Wpis powstał we współpracą

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania