Pulpeciki z serem w sosie pomidorowym to przepis podpatrzony u mojej teściowej. Są to małe sznycelki z lejącym gorącym serem i pomidorowym sosem. Czas wykonania: 30
KuchniaWeDwoje.plŻeberka w kapuście w moim domu są często. Tym razem dodałam kaszę. Pomysł taki podsunęła mi moja przyjaciółka Ilonka. U niej w domu zawsze się tak
Kuchnia PokoleńSpaghetti z prostym sosem pomidorowym z mięsem i papryką. Szukacie prostego pomysłu na obiad? Lubicie makarony? Uwielbiacie sosy pomidorowe? Jeśli tak, to to jest propozycja właśnie
Słodkie okruszkiPapryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek
Mechanik w kuchnibazylią - ale zamiast makaronu CUKINIA! To pyszna alternatywa dla osób, które lubią dobrze zjeść a liczą kalorie ;) Składniki: 4 średniej wielkości cukinie, 3 pomidory, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo - wołowego, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 250g sera żółtego, duża kulka mozzarelli, kulka sera buratta, 180 g przecieru pomidorowego, łyżka masła, łyżeczka soli, duża szczypta pieprzu, łyżeczka(...)sera, układamy kolejne warstwy cukinii na przemian raz wzdłuż długiego boku naczynia raz wzdłuż krótkiego oraz mięsa - kończąc mięsem i serem. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut, następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10 minut
Lena Gotujeoliwy do posypania tarty żółty ser lub posiekana drobno mozzarella Uwagi do przepisu: Do farszu możesz wykorzystać jedynie jeden rodzaj mięsa, np. wołowego lub wieprzowego lub dowolnego połączenia, np. mielonego z indyka z mięsem wieprzowym. Zamiast czerwonych papryk możesz użyć kolorowych. Jeśli nie masz passaty dodaj pomidory krojone z puszki lub koncentrat pomidorowy. PRZYGOTOWANIE: Na dużej patelni rozgrzewam 3 łyżki(...)pieprzem. Napełniam mięsnym farszem, wyrównuję, posypuję suszonym oregano. Tak przygotowane papryki układam obok siebie w dużym naczyniu żaroodpornym lub dwóch mniejszych. Wlewam na dno 3/4 szklanki wody. Papryki piekę ok. 35 minut. Po tym czasie każdą z nich posypuję tartym serem lub posiekaną mozzarellą. Zapiekam jeszcze 8-10 minut. Papryki faszerowane podaję gorące udekorowane świeżą natką, rukolą lub bazylią. Podaję
Zasmakuj KuchniGyros - grecki street food to chyba najbardziej znana przekąska, którą obecnie można kupić nieomalże na całym świecie. Do przygotowania tradycyjnego gyrosa wykorzystuje się mięso wieprzowe lub drobiowe, które marynowane jest w ziołach, soku z cytryny (occie) i oliwie. Opieczone mięso podawane jest w chlebku pita z dodatkiem frytek, pomidora, cebuli i sosu tzatziki. Gyros - grecki street food Składniki(...)lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na noc. Mięso wyjąć z lodówki około 30 minut przed smażeniem, aby nabrało temperatury pokojowej. Mięso można smażyć na patelni, piec w piekarniku lub zgrillować. Smażenie na patelni po kilka minut obracając mięso co jakiś czas. Grillownie - grillować mięso nadziane na szpadki do szaszłyków po kilak minut z każdej strony
Codzienne Gotowaniedanie jednogarnkowe składające się z kaszy jęczmiennej, mięsa wieprzowego i warzyw. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę a później możemy cieszyć się smacznym daniem. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji: >6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 300 g kaszy jęczmiennej perłowej 700 g szynki wieprzowej 1 cebula 4 ogórki kwaszone 200 g pieczarek(...)soli i ½ łyżeczki papryki słodkiej wędzonej. Całość dokładnie mieszamy i równomiernie polewamy warzywa i mięso w naczyniu. 4. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 ° C i pieczemy przez 1 godzinę. 5. Po upływie 1 godziny wyciągamy odkrywamy i czekamy około 5 minut aż danie nam lekko odparuje. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł
karolgotujejest to, że kiełbasa słoikowa domowej roboty nie zawiera polepszaczy i konserwantów. Smakuje wybornie, a najlepiej z pajdą świeżego chleba i kiszonym ogóreczkiem Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku (surowego) 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 2 płaskie łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 3 łyżki wody *** Mięso mielimy na grubych oczkach maszynki, przekładamy(...)Studzimy i wkładamy do lodówki. Trzeciego dnia czynność powtarzamy, z tym, że gotujemy już tylko 30 minut, studzimy i przechowujemy w chłodnym miejscu *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Domowa pieczeń rzymska Artykuł Domowa kiełbasa słoikowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemzapiec w piekarniku. Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej) szczypta soli 3 łyżki masła lub oleju roślinnego 250 g mielonej szynki wieprzowej 1 cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku drobno posiekane po 1 łyżeczce słodkiej papryki w proszku i suszonego oregano 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła 1/2 szklanki bulionu(...)cebulki i chwile podsmażajcie aby wyparowała z nich woda. 4. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy 2 łyżkami przygotowanego sosu. Układamy zwinięte naleśniki, polewamy reszta pomidorowego sosu i układamy plastry mozarelli. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Życie ze smakiemtortilli) 200g mąki kukurydzianej 200g mąki pszennej 300 ml gorącej wody 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Farsz 250g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (ok.100g) 150g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, chili w proszku, kmin rzymski olej do smażenia PRZYGOTOWANIE(...)kukurydza i fasola były chrupiące, a nie miękkie. Schłodzone ciasto dzielimy na 10 części. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką placki o średnicy około 20 cm. Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni z każdej strony, aż się zarumienią (powstaną brązowe pęcherze) Ser żółty ucieramy. Na każdym placku kładziemy trochę farszu i posypujemy serem. Dół tortilli zawijamy
Moje Kuchenne Rewelacjepush({}); Karkówka duszona po meksykańsku Przepis na pyszną i bardzo pożywną, duszoną karkówkę po meksykańsku, czyli karczek wieprzowy i esencja kuchni meksykańskiej w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli i pomidorów dzięki którym stworzymy pyszne danie. Karkówka duszona po meksykańsku Składniki: 1kg karkówki wieprzowej 500g przecieru pomidorowego – passaty 3 cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej Puszka zielonego(...)czym dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Kilka razy w czasie duszenia mieszamy karkówkę aby się nie przypaliła. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Karczek pieczony po chłopsku Rolada schabowa z pieczarkami i serem Pieczone żeberka w miodzie Karczek pieczony w rękawie foliowym Artykuł Karkówka duszona po meksykańsku pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakukoperek PAPRYKI 500 g kolorowych mini papryczek słodkich 200 g sera halloumi 2 łyżki posiekanych ziół – świeża mięta i koperek 500 g mięsa mielonego ( u mnie mieszane, wołowo-wieprzowe) 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka przecieru pomidorowego WYKONANIE SOS TZATZIKI Ogórek przekrawamy wzdłuż na pół(...)kuminem w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem. Papryki przekrawamy wzdłuż na pół, jeśli są wyjmujemy pestki. Połówki papryk faszerujemy mieszanką mięsno serową i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy po wierzchu odłożonym startym serem halloumi. Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na około 200°C lub więcej i grillujemy papryczki około 10 – 15 minut. Latem możemy
Tajemnice Smakuszybciej i świetnie smakują. Kotleciki są delikatne, soczyste i pyszne. Gołąbki bez zawijania na pewno będą ciekawą propozycją na codzienny obiad. Składniki: Gołąbki bez zawijania: 700 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo – wołowego) 100 g ryżu 600 g białej kapusty 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego olej rzepakowy około 3 łyżek bułki tartej(...)cukru i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Meksykańskie pulpeciki z indyka → Faszerowana główka kapusty włoskiej → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Pieczona kapusta → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo – dyniowym Artykuł Gołąbki bez zawijania pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakobiadu. Dzieciaki zajadały się tymi pierogami nie zważając na to, że to drożdżowe ciasto, za którym nie przepadają Składniki: Na farsz: * 50 dkg mięsa mielonego wołowego bądź wieprzowego * 1 puszka czerwonej fasoli * 1 papryka * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 2 pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól, papryka słodka i ostra Na ciasto: * 4 szklanki mąki * 1 jajko(...)grubości, w miarę potrzeby podsypywałam mąką. Wykrawałam kółka 12 cm średnicy. Nakładałam na nie farsz i zaklejałam brzegi. Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia. Odstawiłam na 20 minut do wyrośnięcia. Każdego pieroga posmarowałam jajkiem rozkłóconym z mlekiem i posypywałam oregano. Piekłam w 200 stopniach w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 minut – do zarumienienia się
Pieprzyć z Fantazją