pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:229/291)

Zapiekanka makaronowa z dynią, kalafiorem i mięsem mielonym 220

zupę-krem dyniową i została mi trochę dyni. Chciałam zrobić placki, ale zrezygnowałam. Powstała więc zapiekanka makaronowa tymbardziej, że miałam jeszcze mielone mięso. Składniki: 250 gramów mięsa mielonego wieprzowego 1/4 dyni 1 cebula 1/2 kalafiora 300 gramów suchego makaronu - kształt wedle uznania 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego 40 gramów sera żółtego - trochę zostawiamy do posypania wierzchu. Mój był(...)nakładamy mięso z warzywamy. Całość mieszamy.  Dokładamy kalafior Dodajemy pokrojoną lub porwaną mozzarelę i znowu mieszamy. Wierzch pospypujemy startym żółtym serem lub układamy plastry Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. Następnie zwiększamy tempretaurę do 200 stopni i pieczemy przez  kolejnych 10 minut  Wykładamy na talerze posypując natką pietruszki Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab w pomarańczach 156

Jednymi z pierwszych słów jakie Brasileiro nauczył się w języku polskim było ... WIEPRZOWINA.Jego zdaniem wieprzowina w Polsce jest wyjątkowo smaczna i dlatego też często pojawia się

Smaki Brazylii
Lasagne bolognese – pyszna zapiekanka makaronowa 108

większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyć swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa(...)wody nie dodajemy jeśli używamy makaronu ugotowanego – suchy makaron, wchłonie ja podczas zapiekania). Zaraz potem posypujemy wierzch oregano. Na końcu zapiekamy godzinę w 180st. Finalnie 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy zapiekankę żółtym serem i pieczemy aż się rozpuści. Artykuł Lasagne bolognese – pyszna zapiekanka makaronowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Leniwa Pizza z Szynką według Blondynki 196

szklanki ciepłej wody 3 szklanki mąki pszennej niecała 1 szklanka mąki gryczanej 1 łyżka oliwy z oliwek 3/4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki soli DODATKOWO: kilkanaście plastrów szynki wieprzowej kawałek sera żółtego w kawałku ( u mnie Gouda) kilka łyżek keczupu Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób (tu tylko różnica w dodatku mąki gryczanej). Do miski wsypałam(...)które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało "kwiatek", mi tak w każdym bądź razie przypominało. Blachę z "pizzą" wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piekłam kilkanaście minut, piekłam na oko, ale raczej nie było to dłużej niż 20 minut. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 170

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
Pomidorowe gołąbki w cukinii 94

mięso w plastry cukinii. Farsz mięsny też doprawiłam nieco inaczej, aby podkręcić smak gołąbków. Wyszło przepysznie! Z podanych składników przygotowałam 11 gołąbków. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 duża cukinia 100 g suchego białego ryżu 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 2 szczypty chili 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła(...)łyżki) i zwijamy w rulon. 9.   Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki. 10. Opcjonalnie: posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. 11. Przykrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190℃ przez ok. 1 godzinę. 12. Wyjmujemy naczynie z piekarnika, przekładamy gołąbki na talerz (lub na pokrywkę naczynia), a pozostały w nim sos przelewamy do rondelka

Prosto z Kotła
Schab duszony w sosie własnym 68

przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 2 kg schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papryki szczypta pieprzu szczypta soli 3 sztuki ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki kminku 1 duża cebula 1 łyżka(...)mięso 2. Ugotować mięso 3. Pokroić w plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso 6. Wymieszać mąkę z wodą i przecedzić do pieczeni 7. Wymieszać 8. Doprawić do smaku Pobierz wersję do druku: Pobierz Schab duszony w sosie własnym Artykuł Schab duszony w sosie własnym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Lasagne z mięsem i cukinią 113

większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyć swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa(...)wody nie dodajemy jeśli używamy makaronu ugotowanego – suchy makaron, wchłonie ja podczas zapiekania). Zaraz potem posypujemy wierzch oregano. Na końcu zapiekamy godzinę w 180st. Finalnie 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy zapiekankę żółtym serem i pieczemy aż się rozpuści. Artykuł Lasagne z mięsem i cukinią pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Zapiekanka z kabaczka i mielonego mięsa. 100

wykorzystanie mielonego mięsa. Jeśli jesteś na niskowęglowodanowej lub keto diecie, ten przepis może Ci się przydać. SKŁADNIKI: 1 DUŻY KABACZEK I KG MIELONEGO MIĘSA. 500 G WOŁOWEGO + 500 G WIEPRZOWEGO. 1 CEBULA 2 POMIDORY 2 ZĄBKI CZOSNKU 150 ML ŚMIETANY 18 LUB 30 % 2 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO 3 JAJKA 150 G STARTEGO ŻÓŁTEGO SERA SOL I PIEPRZ DO SMAKU OLEJ(...)WIERZCHU ZAPIEKANKI. JAJKA ROZMĄCIĆ W MISECZCE, OSOLIĆ I DODAĆ ŚMIETANĘ. CALOSC DOBRZE WYMIESZAĆ I DODAĆ STARTY SER. PONOWNIE DOBRZE WYMIESZAĆ. GOTOWY SOS WYLAĆ NA WIERZCH ZAPIEKANKI, RÓWNOMIERNIE GO ROZPROWADZAJĄC. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU DO TEMP 180 ST. C. PRZEZ 45 MINUT. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Schab duszony w sosie własnym 187

wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 2 kg schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papryki szczypta pieprzu szczypta soli 3 sztuki ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 2 łyżki kminku 1 duża cebula 1 łyżka oleju(...)plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso 6. Wymieszać mąkę z wodą i przecedzić do pieczeni 7. Wymieszać 8. Doprawić do smaku Pobierz wersję do druku Pobierz Schab duszony w sosie własnym Artykuł Schab duszony w sosie własnym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Domowa szynka peklowana wolno - pieczona 797

swoim ulubionym. Do świąt jeszcze sporo czasu, także spokojnie możesz pokusić się o wypróbowanie i przetestownie przepisu. Bardzo polecam, szynka jest pyszna! Składniki na marynatę: 1-1,2 szynki wieprzowej (kulka) 1 l wody 50 g soli 2 g saletry potasowej 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek czarnego pieprzu kilka gałązek rozmarynu Przzygotowanie: przygotować marynatę. Zagotować(...)Mięso ułożyć na ruszcie. W najgrubsze miejsce wbić termometr (zaopatrzyłam się w termometr z sondą), nastawić temperaturę 68`C i czekać, aż termometr dźwiekiem oznajmi koniec pieczenia. Pieczenie trwa 2 godziny, bez obracania. Upieczoną szynkę wyjąć z piekarnika, przykryć i ostudzić. Kroić po schłodzeniu w lodówce, najlepiej przez całą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polędwiczka pod zieloną kruszonką 290

prosto. Delikatnie różowa w środku, soczysta i aromatyczna. Jedna polędwiczka starcza na 2-3 osoby, jeśli mamy gości – wystarczy zwiększyć ilość składników. Polędwiczka wieprzowa: 1 lub 2 polędwiczki wieprzowe – każda o wadze ok. 500 g 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek opcja: 250 ml czerwonego półwytrawnego wina do podania: puree(...)patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Na dużym ogniu bardzo krótko obsmażamy polędwiczkę z każdej strony (kilka – kilkanaście sekund). Przekładamy mięso do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Solimy polędwiczkę, przyprawiamy pieprzem i nacieramy łyżką musztardy dijon (1 łyżka na 1 polędwiczkę). Na wierzchu układamy kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut (w zależności

Poezja smaku
Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą 259

Jest on niezbędny w celu sklejenia tortilli. Poza tym w jej składzie pojawiają się różne dodatki. Podana ilość składników starcza na 3 quesadille. SKŁADNIKI 600 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 6 ząbków czosnku 1 duża czerwona papryka oliwa 300 g rozdrobnionego szpinaku 1 łyżka masła 6 sztuk dużych tortilli (u mnie pszenne) 160 g żółtego sera 2 kulki mozzarelli(...)zaś na brzegach ułożyć żółty ser. Nałożyć na to kolejną tortillę i dociskając poruszać nią na boki, aby się nie przykleiła. Równocześnie dociskać brzegi, tak aby się skleiły. Quesadillę piec do momentu, aż poczujemy ruszając nią na boki, że jest już od spodu chrupiąca (przy ruszaniu na boki "skrzypi"). Następnie należy obrócić ją na drugą stronę. Najlepiej zrobić to ręcznie

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania