Schab po legnicku w sosie śmietanowo-porowo-pieczarkowym

Schab po legnicku w sosie śmietanowo-porowo-pieczarkowym

Schab po legnicku w sosie śmietanowo-porowo-pieczarkowym

Ulubiony schab mojego męża i wcale się nie dziwię, bo jest tak pyszny, że znika natychmiast po podaniu Co potrzeba: 600 g schabu wieprzowego, 500 g pieczarek, 400 g śmietany 30% słodkiej, 300-400 g pora, 40 g masła, Olej do smażenia, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany Wykonanie: Pieczarki obieramy, kroimy w plastry do miseczki, pora czyścimy z twardych liści, płuczemy, kroimy w półplasterki razem z zieloną częścią do drugiej miseczki. Schab myjemy, osączamy z wody, kroimy wzdłuż na pół, każdą połówkę kroimy w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.