Czwartek: Ziołowe polędwiczki zawijane w bekon

Czwartek: Ziołowe polędwiczki zawijane w bekon

Czwartek: Ziołowe polędwiczki zawijane w bekon

W tym daniu niesamowita jest pasta, którą natarte są polędwiczki. Podstawę stanowi upieczony czosnek, do tego trzy zioła. Tyle wystarczy, żeby niesamowicie zaromatyzować mięso. Jako przystawkę proponujemy ziemniaczaną sałatkę z muślinowym pesto. Czas przygotowania: 30 minut Czas pieczenia : 10-15 minut Poziom trudności: Raczej łatwe Liczba porcji: 2 Zawijanie mięsa w boczek to patent stary jak świat. Jeśli bekon jest dobry to wyjdzie nam pyszne pieczyste: chrupiące z zewnątrz, lekko słone i soczyste w środku. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, ziemniaki, salatka ziemniaczana, sałatka, sałatki, mięso, boczek, pasta, pasty, polędwiczki wieprzowe, makaron, makarony, przystawki, sosy, pieczony boczek, polędwiczki w sosie, salatka z makaronem, pieczone ziemniaki, lekkie sałatki, dania z makaronem, sos czosnkowy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.