Kotlety mielone po meksykańsku

Kotlety mielone po meksykańsku

Kotlety mielone po meksykańsku

Przepis na : obiad

Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości, fasoli i kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno je polubią.  500g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kotlety, kotlet, pieczenie, fasola, papryka, mięso, tarta, kuchnia meksykańska, mięso mielone, fasola czerwona, czerwona fasola, kotlety mielone, dania obiadowe, bułki, warzywa, dania mięsne, wieprzowina, kotlet siekany, mielone z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.