Szlachetne mięso z pachnącym tymiankiem, z dodatkiem aromatycznego sosu marchewkowego z akcentem suszonych pomidorów to doskonała propozycja na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Składniki: 750g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) tymianek olej sól pieprz Sos: 2 sztuki marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 połówek suszonych pomidorów 10cm pora 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczka słodkiej papryki 370ml(...)czasie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Polędwiczki owinąć folią aluminiową i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 20-25 minut. 2. Sos: Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a por pokroić w piórka. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać
Szalona Kuchnia Ewelinynaprawdę przyrządzić danie, które nieźle pobudzi smakowe kubki. Uwielbiam takie jedzenie! Niecała godzina w kuchni i obiad gotowy! Grillowana szynka na 4 porcje Składniki: 600 g mięsa od szynki wieprzowej 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 łyżki oleju BBQ o smaku wędzonki 1 łyżeczka soli ½ kg ziemniaków 2 awokado 1 czerwona cebula, mała 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku(...)godzinę do zamarynowania. Ziemniaki obierz i pokrój na podłużne słupki. Gotuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Odcedź, rozgrzej olej i usmaż frytki. Rozgrzej grillową patelnią i piecz mięso partiami, około 3 minuty. Upieczone mięso przełóż na naczynie i przykryj aluminiową folią. Przekrój awokado na pół wyjmij miąższ łyżką i zgnieć widelcem. Wymieszaj awokado z czosnkiem przeciśniętym przez praskę
codojedzeniaPulpeciki w sosie pomidorowym – prosty przepis na obiad. Moje dzieci je uwielbiają. Polecam i Wam. Prosty i pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Wystarczy
Słodkie okruszkidomowego. Ja zdecydowanie polecam ten drugi Przepis na ajwar znajdziecie na blogu klikając ten LINK . Faszerowane ziemniaki po bałkańsku Składniki: około 8 dużych ziemniaków 300 g mięsa mielonego wieprzowego szklanka mleka ząbek czosnku 150 ml ostrego ajwaru kawałek sera halloumi pieprz sól Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie około 40 minut. Gotowe odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Mięso(...)minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Podgotowane ziemniaki dzielimy na pół, a każdą z połówek delikatnie wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wgłębienia wypełniamy mięsem i przykrywamy plasterkiem sera halloumi. Ziemniaki pieczemy w 180°C przez około 30 minut, aż się zarumienią. Smacznego Artykuł Faszerowane ziemniaki po bałkańsku pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem(...)fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Ciasto na pizzę
Moja smaczna kuchnianowej i jakiej smacznej odsłonie. Polecam ;) 100% olej rzepakowy Wielkopolski 1 dynia makaronowa 100 g sera typu feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2- 4 łyżki tartego parmezanu oregano bazylia papryka słodka mielona pieprz czarny mielony sól Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić(...)dwie równe połówki, wydrążyć łyżką środek z nasionami. Rozciętą część skropić olejem rzepakowym, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 – 40 min. W trakcie pieczenia można sprawdzić widelcem, czy jest już miękka. Za pomocą widelca wyskrobać miąższ dyni zachowując skorupy ze skórki. Dyniowe niteczki wymieszać z sosem bolońskim dodając również
https:KKuchniaMniamPorządny kawał mięsa w koperkowej marynacie oraz warzywa to idealny obiad. Mięso pięknie przenikło zapachem kopru i warzyw. 1 kg karkówki wieprzowej Przyprawa do karkówki Słodka czerwona papryka Liść lubczyku suszony Suszony koperek 3 cebule 3 marchewki 7 pieczarek 1/4 korzenia selera Przyprawa uniwersalna typu Kucharek Oliwa z oliwek Karkówkę kroimy w 1 cm plastry. Nacieramy dokładnie przyprawą do karkówki(...)pieczarki w plasterki, seler w kosteczkę. W naczyniu układamy mięso przekładając je cebulą, marchewką i selerem. Pieczarki rozkładamy na wierzchu. Całość przyprawiamy przyprawą uniwersalną i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny
VioletoweKucharzenieSezon grillowy powoli się rozpoczyna. Dziś przygotujemy szaszłyki z polędwicy! Do przygotowania potrzebujemy: Ok 500g. polędwicy wieprzowej Papryka zielona i czerwona Cebula Jogurt grecki Przyprawa do wieprzowiny 2-3 ząbki czosnku Sól Pieprz Polędwicę myjemy, suszymy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem, dodajemy przetarty czosnek i jogurt grecki. Dokładnie mieszamy i odkładamy(...)kostkę o wielkości zbliżonej do polędwicy. Cebulę kroimy w krążki. W tym czasie możemy również namoczyć patyczki, na które będziemy nakłuwać nasze szaszłyki. Zapobiegnie to ich spaleniu w czacie pieczenia lub grillowania. Gdy mięso się zamarynuje, wyjmujemy z lodówki i nabijamy na patyczki na przemian z papryką i cebulą. Polędwica to bardzo chude mięso. Z tego powodu obsmażamy
MarcinChefSkładniki: ok 1 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta tymianku, bazylia, oregano łyżka oleju kokosowego 50 ml białego wytrawnego wina szklanka wody Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Mocno podsmażyć na oleju dodać drobno pokrojone cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wlać wino i trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. przełożyć mięso(...)dusić około 2 godzin na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku lub dolać wody. Miękką łopatkę przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i grillować kilka minut w piecu..Powstały sos zmiksować dodać łyżkę śmietany trzymać do zagotowania na ogniu. Podać np. z glazurowaną marchewką Przepis tutaj :-) i gotowe... Smacznego
Gaździnka warzyprzeniknięty smakiem soku ananasowego, imbiru i chili. Dzięki mące kukurydzianej na wierzchu powstała skorupka, która zatrzymała wszystkie smaki. Schab podałam na talerzu Jesień PORCELANA BOGUCICE 1 kg schabu wieprzowego (w całości) 1 łyżka lubczyku 2 łyżeczki marynaty do mięs 1 szklanka soku ananasowego (z puszki) 1 łyżeczka tartego chrzanu 1 łyżeczka imbiru 0,5 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka(...)mieszamy sok ananasowy, imbir, chrzan, przyprawę chili, cukier puder i mąkę kukurydzianą. Zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Połowa marynaty smarujemy wierzch schabu. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 35 minut w 180*C. Po tym czasie mięso odwracamy, smarujemy resztą glazury. Pieczemy kolejne 35 minut. Po tym czasie wykładamy na deskę, czekamy 5 minut i kroimy
VioletoweKucharzenieMuszle nadziane mięsem mielonym z łopatki, z warzywami, doprawione aromatycznym pieprzem syczuańskim i przyprawą z aromatycznych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim,firmy SKWORCU , które miałam przyjemność testować
Wanilia i KardamonMyślałam o niej już od dawna, aż mnie dopadła ;) Specjalnie dla Olci papryczka w czapeczce na śniegu ;) Ach ten styczeń ... ;) Składniki: 4 papryki czerwone 0,5 kg mięsa wieprzowego (mielonego lub zmielić) puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 100g żółtego sera cebula ząbek czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy (sól, pieprz, papryka ostra,łyżka:oregano, bazylii i ziół prowansalskich) oliwa(...)koniec duszenia dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami oraz koncentratem pomidorowym.Do farszu zetrzeć żółty ser i wymieszać. Paprykę skropić oliwą z oliwek, aby nie wyschła podczas pieczenia. Papryczki wypełnić farszem i piec ok 40 minut w temperaturze 180stopni. W moim przypadku podane z ryżem. Pyszne
ChilliJemySzynka to bardzo niedoceniane mięso, które kojarzy się głównie z tym, że robi się z niego wędlinę lub mieli na mielone... Ja polubiłam je bardzo w
Kto ugości moich gości?Witam co powiecie na FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY , trochę mięsa szynki np. albo jeśli ktoś woli filet z kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg. szynki wieprzowej lub piersi z kurczaka cebula, sól, pieprz papryka słodka, ostra, wyciśnięty ząbek czosnku, natka pietruszki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego żółtego sera łyżka oregano WYKONANIE: kalafior włożyć do wrzącej(...)kostkę, bułką, czosnkiem i włożyć między różyczki kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać 1/3 szkl. wody 2 łyżki masła położyć na wierzch włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika, piec około 30 min. można polać sosem holenderskim ( przepis podam w osobnym poście) lub beszamelem i posypać serem
Kuchnia Beatyrazem moje ulubione kurki, przysmażane na maśle Proste, pyszne i wiele zastosowań. Dzisiaj przygotowałam je w towarzystwie polędwiczki i musu jabłkowo-chrzanowego. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200 g kurek 1 łyżka masła sól biały pieprz Marynata: 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Mus jabłkowo-chrzanowy: 2 jabłka łąckie 1 łyżka(...)składników na marynatę. Polędwiczkę dokładnie obtoczyć w marynacie i odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i położyć polędwiczkę. Obsmażyć ją ze wszystkich stron. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, położyć obsmażone mięso i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180°C na 20-25 minut. Kurki oczyścić i umyć, większe pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę
Oryginalny smakPork tenderloin stuffed with mushrooms. Składniki. 300 g polędwicy wieprzowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 goździki 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżka oliwy ciasto francuskie listki bazylii 250 g kurek 1 łyżka masła 3 łyżki sezamu uprażonego 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Wykonanie. Połowę, kurek poddusić na maśle, posiekać i przyprawić solą i pieprzem(...)moździerzu przyprawy i natrzeć nimi mięso. Obsmażyć na oliwie i odstawić. Przygotować odpowiedni kawałek ciasta francuskiego i położyć na nim listki bazylii. Na liściach położyć mięso i zwinąć roladkę. Piec w 220 stop. około 20 minut. Sos. Patelnię po smażeniu polędwiczki zdeglasować i przecedzić. Wlać wino i 1łyżeczkę sosu słodko kwaśnego. Płyn zredukować i zagęścić skrobią. Pozostałe kurki usmażyć
Kulinarny karnet Christopherapiekarnika. Mięso przygotowane jak na klasyczne kotlety mielone, napełnione dowolnym nadzieniem. Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w piekarniku. Wygodny sposób zwłaszcza gdy potrzebujemy przygotować większą ilość. 1 kg łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 jajko 1 bułka kajzerka 1 łyżka smalcu mleko kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Do Nadziewania: np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowy Kajzerkę namoczyć(...)płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 1 godzinę
Praktyczna pldziwaczne potwory stworzone żeby nas zniechęcić do zdrowego, ludzkiego jadła Dodatkowo taki klops jak wystygnie, staje się świetną wędliną na kanapki. składniki: 0,8 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej ( zdecydowanie najsmaczniejsze ) 7-8 pieczarek, średniej wielkości 1 mała cebula 1/2 płaskiej łyżki gałki muszkatołowej 1/2 płaskiej łyżeczki, mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki roztartego, suszonego tymianku 1/2 łyżeczki roztartego suszonego(...)równo się rozprowadzą w mięsnej masie. Uformuj podłużnego dużego klopsa, tak żeby wygodnie było go kroić Łatwiej formować, jeśli najpierw posmarujesz dłonie olejem, mięso się wtedy nie klei. Piecz w nagrzanym do 170 C piekarniku, na środkowej półce z włączonym termoobiegiem, aż mięso się mocno przyrumieni. Przy tej wadze mięsa, jest to około godzinki. W razie gdyby wierzch zbytnio się
Ogrodnik w podróżyLubimy wszelakie konserwy. To znaczy nie takie ze sklepu, od tych trzymamy się z daleka. Nie wiadomo co w nich jest. A my lubimy wiedzieć co
Marder&Marder Manufacturekruchą, aromatyczną polędwiczkę wieprzową, która uprzednio kilka godzin marynowała się w musztardzie. Pokrojona w plasterki to doskonała propozycja podania mięsa na obiad, ale równie dobrze tak upieczone mięso może zastąpić wędlinę na kanapki. Tak naprawdę polędwicę trzeba natrzeć przyprawami, musztardą i wstawić do lodówki, po kilku godzinach obsmażyć i resztę już dokończy piekarnik :) Składniki: * 1 polędwiczka wieprzowa * pół łyżeczki soli(...)rumiano z obu stron. W między czasie piekarnik nagrzać do 170'C. Obsmażoną polędwiczkę przełożyć do naczynia do zapiekania. Polać 2 łyżkami oleju z patelni. Naczynie wstawić do piekarnika, piec około 20 minut. Następnie przewrócić mięso na drugą stronę, piec przez kolejne 20 minut
Zrób to smaczniesię to danie. Trochę zmieniłam, odchudziłam i tak powstała moja wersja pasztetu. Wyszło bardzo smacznie. Może Was namówię do wykorzystania przepisu. Składniki: 1 królik z podrobami 1 kg łopatki wieprzowej 1 opakowanie siekanego, mrożonego szpinaku 1 jajko Sól Pieprz 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę Wykonanie: Królika i łopatkę kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości(...)szpinak dodajemy do masy mięsnej. Również dodajemy jajko, przepuszczony przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet wkładamy do podłużnej formy lub foremek. Pieczemy w kąpieli wodnej ( formę wstawiamy do większej formy z wodą ) w temperaturze 180 o C przez około 1 ½ godz. Po wystudzeniu kroimy na plastry i SMACZNEGO. (function
Smaki Ewylepiej upiec go z podwójnej ilości składników. Niespodzianką są jajka przepiórcze ale gdy zwiększymy ilość składników to można dać jajka kurze. Zapraszam Składniki: 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 garść suszonej żurawiny 1 białko kurze 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki soli 5 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo Przygotowanie: Jajka przepiórcze(...)mięsa przekładamy na dno niedużej keksówki. Na mięsie układamy na środku jedno po drugim jaja przepiórcze. Przykrywamy pozostałym mięsem tak aby nie było widać jajek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50 min w temperaturze 200 stopni
słodkie i nie tylko historie kulinarnejedno. Wszystkie składniki możemy połączyć rano lub wieczorem poprzedniego dnia, a po powrocie z pracy wstawiamy potrawę do piekarnika. Tam robi się już sama. Polecam. Składniki: • 1 kg łopatki wieprzowej • 5 sporych ziemniaków • 5 grubszych plasterków boczku • 1 duża lub 2 mniejsze cebule • 1 duży ząbek czosnku • 2-3 łyżki majonezu • sól, pieprz, czerwona słodka papryka lub inne ulubione przyprawy(...)Cebulę przekroić na pół, pokroić w półtalarki. Boczek, jeśli jest w kawałku, pokroić w plastry. 4. Mięso dokładnie oprószyć przyprawami, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Włożyć do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego z pokrywką. 5. Do mięsa dołożyć resztę składników: boczek, cebulę, osączone ziemniaki, majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Trzeba to zrobić tak, aby mięso I ziemniaki były
W mojej kuchniDomowa i bardzo zdrowa wędlina na kanapki, upieczona z przyprawami i czosnkiem. Idealnie smakuje również na ciepło. Do tego świeży chlebek i masełko – rewelacja! 1,2 kg szynki wieprzowej 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka płatków chilli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek Szynkę w całości dokładnie myjemy i osuszamy(...)pionowe rowki i umieszczamy w nim pokrojone kawałeczki czosnku. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą i pieczemy w 175*C przez 2 godziny. Przez pierwsze 1,5 godzimy szynkę pieczemy pod przykryciem, kolejne trzydzieści minut bez. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę na deskę i czekamy jak delikatnie
VioletoweKucharzeniePrzy przygotowywaniu polędwicy, by była miękka i soczysta, trzeba ją najpierw obsmażyć z każdej strony, później dopiec w piekarniku, licząc na 500 g około 15 minut. Składniki : polędwiczka wieprzowa około 500 g 2 łyżki masła ghee lub oleju 2 łyżki zielonego pieprzu ze słoiczka 150-200 ml śmietany kremówki sól, pieprz Wykonanie : mięso obkroić z błon i powięzi. Pokroić(...)obsmażyć na silnym ogniu polędwiczki z obu stron na złoto. Obsmażone polędwiczki na patelni (żeliwna patelnia bez plastikowej rączki) wstawić do piekarnika (lub przełożyć na blaszke) i piec 15 minut w 180` C lub w 150` C 20-25 minut polędwiczki wyłożyć na talerz, przykryć folią. Kroić nie wcześniej niż po upływie kilku minut patelnię ustawić na ogniu, wlać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mięsnym na coś się przyda :) Potrzebny nam będzie do tego szynkowar, wybrane mięso, przyprawy oraz odrobina cierpliwości. SKŁADNIKI: - 1/2 kg piersi drobiowych - 1/2 kg chudej łopatki wieprzowe -1/3 łyżeczki białego pieprzu - 1/3 łyżeczki mielonej kolendry - 2 płaskie łyżeczki soli peklowej - 1 płaska łyżeczka soli morskiej - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka lejącego miodu(...)dobrze rozetrzeć i łącznie ze wszystkimi przyprawami dodać do połączonych razem mięs.Wszystko bardzo dobrze wyrobić( ja wyrabiam przy pomocy miksera na wolnych obrotach lub wspomagam się maszynką do pieczenia chleba na funkcji mieszanie),aż do rozklejenia mięsa-w przeciwnym razie szynka będzie się rozpadała podczas krojenia. - Do szynkowara włożyć woreczek i przełożyć wyrobioną masę mięsną dość ciasno uklepując
Basia w kuchnigęstym sosie własnym z dużą ilością cebuli i lekką nutką papryki. Najlepsze z tłuczonymi ziemniakami polanymi mega ilością sosu i oczywiście domowe ogórki kiszone. Składniki: ok 1kg żeberek wieprzowych 3 cebule odrobina mąki pszennej sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, papryka suszona kolorowa smalec/olej do smażenia ok szkl bulionu Wykonanie: Żeberka myjemy, osuszamy(...)półplasterki smażymy na odrobinie tłuszczu i dodajemy do żeberek. Całość solimy, pieprzymy ... czyli doprawiamy do smaku. Wsypujemy kawałki suszonej papryki. ;) i wlewamy bulion. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości w temp ok 180 stopni. Trwa to dość długo, ale naprawdę jest warte zachodu. Dla mojej rodziny najbardziej smakują jak już pisałam z ziemniakami i ogórkiem. Ale można
Malinowe Pocałunkipiekarniku wraz z ziemniakami. Ale tradycyjne kotlety mielone też bardzo lubię i bardzo często przygotowuję. Na blogu jest też przepis na kotlety mielone drobiowe , ale przygotowane tak samo jak wieprzowe. Polecam Wam jednak przepis na Kotlet pożarski light z piekarnika, szczególnie gdy liczycie kalorie: 1 kg mięsa z udek kurczaka 2 jajka czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki masła(...)mieszamy żółtkami, odciśniętą bułką, masłem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy ubite białka i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy w bułce tartej. Kotlety pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z suszonym tymiankiem. The post Kotlet pożarski light appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię