Danie to można podać zarówno na obiad, jak i w formie przystawki, jeśli pokroimy cukinię na mniejsze kawałki. Można też oczywiście wykorzystać bakłażan, jeśli ktoś woli. Zestawienie łagodnego farszu w jednym przypadku, z bardziej wyrazistym sprawi, że potrawa każdemu przypadnie do gustu. Przekonajcie się sami. Składniki na 4 połówki cukinii: Wersja 1 2 cukinie ok. 150 g mięsa mielonego wieprzowego 2-3 średnie ugotowane ziemniaki 100 ml słodkiej śmietanki 30 % garść startego sera wędzonego lub oscypka 2 łyżeczki posi... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.