pieczarki - 22435 przepisów (strona:750/1496)

Pieczarkowe bombki 115

Majeranek ·        Papryka ostra ·        Papryka czerwona Dodatkowo: ·        Pieczarki duże ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy(...)jajko, doprawiamy solą, wsypujemy bułkę tartą, majeranek, paprykę ostrą. 2.   Z papryki usuwamy nasiona i bardzo drobno kroimy, dodajemy do mięsa i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. 3.   Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i nadziewamy masą mięsną. 4.   Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5.   Kotlety

Kulinarna Chwila
Pizzerinki z burratą 84

inaczej. Składniki: 4 pizzerinki Ciasto:  250 g mąki orkiszowej jasnej T 630 szczypta soli szczypta cukru 8 g świeżych drożdży 1 łyżeczka drożdży 130 g wody Nadzienie: 4 pieczarki trochę oliwy do posmarowania 4 gałązki oregano 4 plastry szynki prosciuto 1 kulka sera burrata Przygotowanie ciasta: Do misy robota włożyłam wszystkie składniki, drożdże wkruszyłam i wyrobiłam elastyczne ciasto. Ciasto(...)części i z każdej uformowałam małą pizzę. Ułożyłam pizze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta posmarowałam oliwą, ułożyłam na nim szynkę, pokrojone w plastry pieczarki, ułożyłam kawałki sera i gałązki oregano. Piekłam pizzerinki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 20 minut. Smacznego. Przepis własny. "Podróże małe i duże" Zabytkowy kościół

Moje Małe Czarowanie
WEGAŃSKA ZUPA GRZYBOWA Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, MLECZKIEM KOKOSOWYM I CHRUPIĄCĄ MIĘTĄ 150

się w smaczne grzyby na targu lub sklepie i wypróbujcie mój przepis, gorąco zachęcam! Przygotowanie: 35 min. Gotowanie: 40 min . Porcja dla 4 osób Składniki: Na zupę: ● 300 g pieczarek (lub mieszanki grzybów) ● 100 g czerwonej soczewicy ● 1 cebula ● 2 cm świeżego imbiru ● 15 g masła roślinnego ● 2-3 łyżki oliwy z oliwek ● 1 łyżeczka ziaren kolendry ● 2 szczypty mielonego(...)kuminu ● 70 cl bulionu warzywnego z kostki bio ● 20 cl mleczka kokosowego ● 3 szczypty mielonego curry ● sól, pieprz Do podania: ● 50 g mieszanki grzybów (pieczarek, shitake, kurek…) ● 1 pęczek świeżej mięty ● 15 g masła roślinnego ● 1 łyżka oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Imbir obierz i zetrzyj na tarce do cytrusów. Grzyby (330 g) obierz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kopytka z kaszy jaglanej 104

Składniki: – 200 g kaszy jaglanej – ok. 100 g mąki (mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej) – 1:3 proporcji mąki do ugotowanej kaszy – jajko – sól + cebula, pieczarki, cukinia, ketchup, szczypiorek Sposób przygotowania Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować w proporcji 2:1 wody do kaszy przez(...)jajkiem. Podzielić na części, uformować rulony i pokroić na kopytka. Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min od czasu wypłynięcia. Podawać np. ze smażoną cebulką, pieczarkami i cukinią. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Kopytka z kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym 156

meksykańsku z mięsem mielonym[/caption] Zobacz inne przepisy na krokiety: Krokiety Z Gyrosem Krokiety Z Pieczarami I Serem Żółtym Zapiekane Krokiety Z Cukinią I Mięsem Mielonym Krokiety Z Szynką, Pieczarkami I Serem Krokiety Z Ryżem I Pieczarkami Artykuł Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Leczo z pieczarkami 134

Dziś polecam moją wersję dania węgierskiego. Jest to leczo. Ja wzbogaciłam je o pieczarki i suszone pomidory, które świetnie podkręciły smak lecza. Oczywiście nie musicie dodawać tych składników ale mi taka wersja smakuje i tak też przyrządziłam moje leczo. Podałam je po prostu z pieczywem. Leczo z pieczarkami

Ewa w kuchni
Grill Kamado Mini- recenzja 88

komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂   Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną   Składniki:   500 piersi z indyka 150 g wędzonej paprykowanej słoniny 1 cukinia 200 g drobnych pieczarek 1 papryka czerwona   Marynata:   50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki suszonego oregano 2 łyżki słodkiego(...)sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny. W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Z pieczarek oderwij nóżki.   Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i kończąc na mięsie. Gotowe posmaruj pozostałą marynatą z indyka, aby warzywa nabrały smaku.   Grilluj na rozgrzanych węglach około 12 minut

kuron.com.pl
Zamaskowany schabowy 186

Pietruszka ·        1/3 główki kapusty pekińskiej ·        1 opakowanie ciasta francuskiego ·        15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy(...)pieczenia. 5.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.   Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew. 7.   Następnie pokrojone pieczarki. 8.   Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie. 9.   Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10.      Ciasto kroimy

Kulinarna Chwila
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 148

mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2 szkl wody jeden podwójny filet z piersi kurczaka 200 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 mała marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 i 1/2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka(...)obtoczenia mięsa  i  do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i przesmażamy na tym samym tłuszczu z dodatkiem pieprzu. 3. Następnie obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko

Gotowanie...to proste !
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z JARMUŻEM I SEREM + FILMIK 90

FARSZ :   150 g jarmużu 150 g pieczarek 1 cebula, 3 ząbki czosnku 100 g  serka topionego ( gouda lub ementaler ) 1 łyżeczka masła 50 g sera żółtego 20 g sera blue (niekoniecznie ) bułka tarta do posypania(...)PRZYGOTOWANIE :  Udka należy wyfiletować od kości, lekko ubić i przyprawić.  Jarmuż, pieczarki,czosnek  i cebulę przekładamy do dzbana robota i miksujemy 10 s/o 4.  Następnie dodajemy troszkę masła, sól, pieprz i podpiekamy 10 minut, temperatura 90 % C. Do farszu dodajemy sery i ogrzewamy 10 minut, obrót 1.  Farsz przekładamy do miseczki.  Mięso z udek

Kulinarne Fantazje Marioli
Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) 66

powodzeniem można też użyć stewii w płynie lub erytrolu . Dzięki temu sos pomidorowy będzie nie tylko pyszny, ale i niskowęglowodanowy. Wybór dodatków pozostawiam Wam. U mnie są to pieczarki, cukinia i salami. Jak to tylko tyle??? A ser? Przecież to niezbędny element każdej pizzy…??!! Niestety, ser jest mocno prozapalny, więc go unikam. Jeśli nie stosujecie takich ograniczeń żywieniowych, możecie(...)oregano suszonego 1 szczypta stewii suszonej lub kilka kropli stewii w płynie/ szczypta erytrolu do smaku sól, pieprz Dodatki 10 plastrów salami 3/4 średniej cukinii pokrojonej w plastry 5 pieczarek pokrojonych w plastry Sposób przygotowania Spód Kalafiora zetrzeć na tarce, po czym ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i odcisnąć z wody (najbardziej jak się da). Wymieszać masę

Modern Cave Girl
Grzybowa tarta 135

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku lubczyk sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ciasto: Z mąki, masła, jajka, proszku do pieczenia, wody(...)następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, całość przesmażyć na oleju około 8-10 minut. Pieczarki i kurki oczyścić, wrzucić na rozgrzane masło, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojonego w plasterki pora, podlać wodą i dusić około 10 minut. Mięso dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka buraków na liściach sałaty 99

puszki kukurydzy ·        ½ puszki groszku konserwowego ·        2 ogórki kiszone duże ·        Mały słoik pieczarek konserwowych ·        3 łyżki majonezu ·        3 łyżki jogurtu naturalnego ·        Sól(...)oczach. 2.    Jajka gotujemy, po ugotowaniu studzimy, obieramy i drobno siekamy. 3.    Przekładamy do buraczków. 4.    Ogórki kroimy w kostkę. 5.    Pieczarki drobno kroimy. 6.    Dodajemy groszek oraz kukurydze. 7.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Jogurt mieszamy z majonezem. 9.    Łączymy z warzywami

Kulinarna Chwila
Sałatka Kalafiorowa 82

Majonez średni ·        Sól ·        Pieprz ·        Mały słoik pieczarek marynowanych Sposób przygotowania: 1.    Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i dzielimy na różyczki małe. 2.    Pomidora kroimy w kostkę. 3.    Jajka gotujemy, następnie po wystudzeniu drobno siekamy(...)Ogórki kroimy w kostkę. 5.    Pieczarki również drobno kroimy. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Dodajemy ketchup. 8.    Następnie majonez i wszystko dokładnie mieszamy. 9.    Przekładamy do naczynia i dekorujemy oliwkami. 10.         Sałatka gotowa. 11.         Smacznego

Kulinarna Chwila
Filet w sosie chili 148

Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.   Składniki: ·        ½ fileta   z kurczaka ·        15 dag pieczarek ·        3 łyżki koncentratu pomidorowego ·        Chili ·        Pieprz(...)kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy. 2.    Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Papryki kroimy w drobne paseczki. 6.    Dodajemy do grzybów. 7.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania