pieczarki - 22435 przepisów (strona:753/1496)

Gulasz cielęcy 90

language:#0400;} Fakt, troszkę przy nim roboty. Fakt, nie jest tani. Fakt, jest przesmaczny. Składniki: 500 g łopatki cielęcej 300 ml soku pomarańczowego 300 ml cydru wytrawnego 300 g pieczarek 1 cebula 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła ghee 700 ml bulionu cielęcego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)oprószamy solą, mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Odcedzamy z zalewy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy mięso, smażymy, pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans. Odkrywamy dodajemy posiekany czosnek, oprószamy mąką i chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem, gotujemy bez przykrycia przez godzinę. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Kurczak w serowym sosie ze szczypiorkiem 348

serowym sosie ze szczypiorkiem składniki: 2 piersi z kurczaka 1/3 sera camembert 1/2 pęczku szczypiorku 250 ml creme fraiche (lub pół na pół gęstej i słodkiej śmietany) 250 g pieczarek  2 łyżki mąki 1/2 szklanki bulionu 1 szklanka makaronu penne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w serowym sosie ze szczypiorkiem wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy słodką i ostrą papryką(...)curry i imbirem. Podsmażamy na oliwie z oliwek. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy kurczaka. Dodajemy ser, śmietanę i podsmażamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z zimnym bulionem. Dodajemy do reszty. Doprawiamy tymiankiem, bazylią, solą  i pieprzem, płatkami chili. Gotujemy do momentu aż sos zacznie gęstnieć, dodajemy makaron, całość dokładnie mieszamy

Delusional Trine
Warzywa z patelni 77

można dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa. Kilka ziemniaków Kolorowe papryki- 1 szt czerwonej ,1 szt zielonej i 1 szt żółtej Cukinia baby zielona i żółta garść fasolki szparagowej 5 pieczarek cebula czerwona 1 sztuka Pieprz ziołowy OLMIX Przyprawa Pomidory z czosnkiem i czarnuszką OLMIX 1 marchewka 1 cebula biała jeśli ktoś lubi można dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony(...)delikatnie i smażymy 2 minuty. Teraz przyszła kolej na cukinie. Kroimy je w grubsze krążki i dorzucamy do warzyw. Podlewamy pozostałą ilością oliwy, dodajemy ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Lekko mieszamy, smażymy 3 minuty pod przykryciem.Gotowe danie doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy Suszonymi pomidorami z czosnkiem i czarnuszką. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Gulasz po węgiersku 132

Gulasz po węgiersku Gulasz po węgiersku Składniki: ½ kg szynki z kulki 3 papryki kolorowe 2 średnie marchewki 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 6 pieczarek 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku ostra i łagodna, kminek mielony 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju Gulasz po węgiersku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić(...)Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki, pieczarki pokrojone w pół talarki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być

Pomysłowa kuchnia
Leczo czyli zwiewny, lekki obiad 78

równie pysznego jak leczo z sezonowych warzyw. Do tego upychamy to, co nam w lodówce zostaje, bo po co wyrzucać, jak można wykorzystać. Składniki: 1 cebula 150 g pieczarek 600 g cukinii 1 duża papryka szpiczasta 2 pomidory malinowe 200 g baleronu  plastrach 1 łyżka smalcu z kaczki 300 ml bulionu warzywnego 90 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej(...)bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Paprykę kroimy w paski. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki. Baleron kroimy w paski. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i wędlinę. Smażymy kilka

R'n'G Kitchen
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 67

Brokuł 4 zł Ziemniaki 1 kg 6,9 zł Bataty 1 szt 500 g 4,5 zł Ogórek 1 szt 2,4 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 5 zł Pieczarki 250 g 3,5 zł Mix sałat 6 zł Bazylia 6,5 zł Orzechy włoskie 50 g 4 zł Cytryna 1 szt 1,4 zł Sery/jaja/nabiał Ser grana padano(...)Olej Oliwa Sól Pieprz Razem: 147 zł Ostateczna cena ma charakter orientacyjny, gdyż niektóre produkty wykorzystaliśmy tylko częściowo, np. zużyliśmy połowę brokuła, podobnie rzecz się ma z groszkiem, fetą, pieczarkami i szparagami. To co nam zostało albo zamroziliśmy (brokuł) lub zjemy na kolacje i śniadania. Artykuł Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 65

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 89

pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać – użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone(...)mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo 2 duże boczniaki lub pieczarki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe ( według tego przepisu

Niedzielny kucharz
Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami – bez tłuszczu 589

łopatki wieprzowej ok 1 kg ziemniaków 1/3 główki kapusty 1-2 marchewki opcjonalnie 2-3 gałązki selera naciowego 1 papryka papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka pieczarek pół cukinii pół pęczka natki pietruszki Przyprawy: 2-3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka mieszanki suszonych ziół (np. oregano, bazylia, majeranek, zioła prowansalskie itp) 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)pozostać w całości *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę *** *** Marchew obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Nać selera również kroimy w kawałki jeżeli go używamy *** *** Paprykę kroimy w dużą kostkę *** *** Pieczarki kroimy w plasterki, a cukinię w grube plastry *** *** Wszystkie składniki przekładamy do foliowego rękawa do pieczenia i dodajemy natkę pietruszki. Zawiązujemy końce worka i całość mieszamy. W worku robimy

Blog z Apetytem
Szybki gulasz warzywny 108

problemu można kupić w niemal każdym spożywczaku, a jak ktoś chce pójść na łatwiznę to zamówić przez Internet gotową mieszankę tandoori masala. Szybki gulasz warzywny - składniki 250 g pieczarek pół kalafiora lub brokuła podzielonego na różyczki 200 g fasolki szparagowej 1 cukinia 2 marchewki 1 por, tylko biała część 2 duże papryki -  czerwona i zielona opcjonalnie 1 papryczka chili(...)oleju i podsmażyć cebulę, aż zacznie zmieniać kolor na jasno złoty. Dodać pokrojone w paski papryki, drobno posiekane chili, fasolkę szparagową, różyczki kalafiora, przekrojone na połówki lub na ćwiartki pieczarki, pokrojoną w grube plastry marchewkę i cienkie plasterki pora i smażyć około 10 minut. Dodać czosnek, imbir i przyprawy i smażyć jeszcze około 1 minuty. Na patelnię włożyć pokrojoną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa ramen 148

łyżek sosu sojowego ziele angielskie liść laurowy + makaron (można użyć gotowego makaronu) 1 szkl mąki pszennej 1/3 szklanki wody niepełna łyżeczka sody oczyszczonej DODATKI : np.: grillowany boczek grillowane pieczarki jajko gotowane kiełki rzodkiewki szczypiorek glony (nori) PRZYGOTOWANIE: Z mąki, wody i sody zagniatamy ciasto i odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na całą noc). Przygotowane tak ciasto wałkujemy(...)środku talerza, zalewamy zupą a na brzegach układamy dodatki. Ugotowane na pół-miękko jest podstawą. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem jest mięso z podsmażonego wcześniej udka. Ja podałam dodatkowo grillowane pieczarki - a następnego dnia grillowany na chrupko bekon i kiełki rzodkiewki.  Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami 47

Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami – krótko mówiąc, są takie dni, że człowiekowi nic się nie chce i szuka pomysłu na szybki obiad. Ten właśnie taki jest. Minimum wysiłku, krótki czas przygotowania, a do tego jest The post Ekspresowy obiad w 15 minut, czyli ryż z kurczakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 191

kotletów schabowych – rozbić i doprawić 2 papryki 7-8 pieczarek trochę startego sera przyprawy dowolny sos Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i również porkoić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko razem, można podsmażyć lub podpiec. Do naczynia żaroodpornego wylewamy część sosu, a na to układamy kotlety. Na mięso wykładamy warzywa i zalewamy sosem. Zapiekamy i podajemy z ziemniakami

Moje Wyroby
Strombolli z kurczakiem, cukinią i papryką 129

drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy , ok. 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ małej cukini, 5 pieczarek, ½ czerwonej papryki kulka mozarelli Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia Dodatkowo: jajko WYKONANIE: Cukinię, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju aż zmiękną

słodki bratek
Kurczak z farszem i dodatkami 121

czegoś większego. Kurczak z farszem i dodatkami SKŁADNIKI: - kurczak w całości (średniej wielkości) - 2 cebule - 1 woreczek Malvit, Trendy Lunch Greece: Pęczak, papryka, oliwki, bakłażan - 1/2 marchewki - 150g mini pieczarek - szczypiorek - oliwa z oliwek (z chilli) - przyprawy (kminek, pierz ziarnisty, czarnuszka, oregano, suszone piri-piri, rozmaryn, sól) - pół szklanki bulionu drobiowego Cebule siekamy na drobno, pieczarki kroimy na ćwiartki

Związek na patelni

Proponowane wyszukiwania