Pietruszka · 1/3 główki kapusty pekińskiej · 1 opakowanie ciasta francuskiego · 15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy(...)pieczenia. 5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy stratą na tarce o dużych oczach marchew. 7. Następnie pokrojone pieczarki. 8. Na koniec poszatkowaną kapustę, doprawiamy pieprzem oraz solą i prużymy aż warzywa będą miękkie. 9. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa. 10. Ciasto kroimy
Kulinarna Chwilamamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2 szkl wody jeden podwójny filet z piersi kurczaka 200 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 mała marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 i 1/2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka(...)obtoczenia mięsa i do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i przesmażamy na tym samym tłuszczu z dodatkiem pieprzu. 3. Następnie obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko
Gotowanie...to proste !FARSZ : 150 g jarmużu 150 g pieczarek 1 cebula, 3 ząbki czosnku 100 g serka topionego ( gouda lub ementaler ) 1 łyżeczka masła 50 g sera żółtego 20 g sera blue (niekoniecznie ) bułka tarta do posypania(...)PRZYGOTOWANIE : Udka należy wyfiletować od kości, lekko ubić i przyprawić. Jarmuż, pieczarki,czosnek i cebulę przekładamy do dzbana robota i miksujemy 10 s/o 4. Następnie dodajemy troszkę masła, sól, pieprz i podpiekamy 10 minut, temperatura 90 % C. Do farszu dodajemy sery i ogrzewamy 10 minut, obrót 1. Farsz przekładamy do miseczki. Mięso z udek
Kulinarne Fantazje Mariolipowodzeniem można też użyć stewii w płynie lub erytrolu . Dzięki temu sos pomidorowy będzie nie tylko pyszny, ale i niskowęglowodanowy. Wybór dodatków pozostawiam Wam. U mnie są to pieczarki, cukinia i salami. Jak to tylko tyle??? A ser? Przecież to niezbędny element każdej pizzy…??!! Niestety, ser jest mocno prozapalny, więc go unikam. Jeśli nie stosujecie takich ograniczeń żywieniowych, możecie(...)oregano suszonego 1 szczypta stewii suszonej lub kilka kropli stewii w płynie/ szczypta erytrolu do smaku sól, pieprz Dodatki 10 plastrów salami 3/4 średniej cukinii pokrojonej w plastry 5 pieczarek pokrojonych w plastry Sposób przygotowania Spód Kalafiora zetrzeć na tarce, po czym ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić i odcisnąć z wody (najbardziej jak się da). Wymieszać masę
Modern Cave GirlSkładniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki wody Farsz: 400g fileta z kurczaka 250g pieczarek 250g kurek 3 łyżki masła 1 por 250g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku lubczyk sól pieprz olej Wykonanie: 1. Ciasto: Z mąki, masła, jajka, proszku do pieczenia, wody(...)następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, całość przesmażyć na oleju około 8-10 minut. Pieczarki i kurki oczyścić, wrzucić na rozgrzane masło, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojonego w plasterki pora, podlać wodą i dusić około 10 minut. Mięso dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinypuszki kukurydzy · ½ puszki groszku konserwowego · 2 ogórki kiszone duże · Mały słoik pieczarek konserwowych · 3 łyżki majonezu · 3 łyżki jogurtu naturalnego · Sól(...)oczach. 2. Jajka gotujemy, po ugotowaniu studzimy, obieramy i drobno siekamy. 3. Przekładamy do buraczków. 4. Ogórki kroimy w kostkę. 5. Pieczarki drobno kroimy. 6. Dodajemy groszek oraz kukurydze. 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 8. Jogurt mieszamy z majonezem. 9. Łączymy z warzywami
Kulinarna ChwilaMajonez średni · Sól · Pieprz · Mały słoik pieczarek marynowanych Sposób przygotowania: 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i dzielimy na różyczki małe. 2. Pomidora kroimy w kostkę. 3. Jajka gotujemy, następnie po wystudzeniu drobno siekamy(...)Ogórki kroimy w kostkę. 5. Pieczarki również drobno kroimy. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Dodajemy ketchup. 8. Następnie majonez i wszystko dokładnie mieszamy. 9. Przekładamy do naczynia i dekorujemy oliwkami. 10. Sałatka gotowa. 11. Smacznego
Kulinarna ChwilaDelikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 15 dag pieczarek · 3 łyżki koncentratu pomidorowego · Chili · Pieprz(...)kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy. 2. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Papryki kroimy w drobne paseczki. 6. Dodajemy do grzybów. 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy
Kulinarna ChwilaOlej do smażenia · Brokuł · 10 dag sera żółtego · 20 dag pieczarek · 2 łyżeczki mąki pszennej · ½ szk. śmietany 36 % · Kostka rosołowa(...)Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową. 8. Mąkę rozrabiamy
Kulinarna Chwilaciasta francuskiego · ½ fileta z kurczaka · Pomysł na spaghetti Carbonara · 10 dag pieczarek · Przyprawa do grosa · Sól · Olej do smażenia(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5. Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7. Ciastem
Kulinarna Chwiladużych łasuchów pizzy. Składniki: · 2 opakowania ciasta francuskiego · ½ cebuli · 10 dag pieczarek · Sól · Pieprz · 1 łyżeczka sosu paprykowego(...)konserwowe · Ketchup Sposób przygotowania: 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 6. Wlewamy
Kulinarna ChwilaDuży jogurt naturalny · Pieprz · Ser żółty · 30 dag pieczarek · Cebula · Papryka czerwona · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze(...)kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 11. Dodajemy pokrojone pieczarki. 12. Doprawiamy pieprzem oraz solą
Kulinarna Chwilafarszem z młodej kapustki. Składniki: · 1 kg schabu · Cebula · 25 dag pieczarek · ¼ główki kapusty młodej · Olej do smażenia · Sól(...)rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Kapustę szatkujemy i dodajemy do grzybów, prużymy 15 minut. 7. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. 8. Wsypujemy paprykę
Kulinarna Chwilacukru · 2 łyżeczki maki pszennej Składniki na farsz: · ½ cebuli · 10 dag pieczarek · Sól · Pieprz · 1 łyżeczka sosu paprykowego(...)jeden płat, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 7. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 8. Wlewamy
Kulinarna ChwilaPrzyprawa do kurczaka · Sól · Cebula · ½ kg pieczarek · 2 serki topione · 1 sos meksykański w słoiku · Pieprz · Olej(...)udek wyjmujemy kości. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy
Kulinarna Chwila